Ретинолът забавя стареенето

Дерматологът Уитни Боу споделя кои са предимствата му
25 фев 2020 19:07, Дарена Найденова
5
Ретинолът забавя стареенето
IStockphoto

 Бръчки. Всеки се опитва да се отърве от тях по най-лесния начин и да ги прикрие от околните. Те са най-ранният признак, че стареенето започва и това притеснява много от жените в наши дни.

 
Всяка дама залага на много и различни продукти, с които да се бори срещу този процес. Един от тях обаче се счита за „истинско чудо на природата“ и това е ретинолът. Той е известен още като витамин А и се доставя в организма главно чрез храната под формата на ретинилови естери.
 
Ретинолът увеличава плътността на кожата, тъй като сгъстява клетките на епидермиса. Това засилва производството на колаген, заздравява епителния слой и повишава нивата на хиалуронова киселина, предпазвайки кожата от появата на бръчки.
 
Ето как правилно да използвате ретинол срещу стареене
 
Започнете с ретинол по средата на 20-те и началото на 30-те си години
 
Според много дерматолози, 30-те години са началната точка, в която трябва да започнете да използвате ретинол. Въпреки това, много от жените залагат на витамина много преди това, мотивирани от появата на ранните признаци на стареенето. Това включва слънчеви петна и бръчки.
 
„Средата на двадесетте ви години е чудесното време да започнете да използвате ретинол“, казва д-р Елън Мармур. Според нея, много от пациентите ѝ, които са се докоснали до витамина, твърдят, че няма по-добро средство срещу стареенето.
 
Нанасяйте го бавно и внимателно
 
Дерматологът Уитни Боу споделя пред „Vogue“, че балансът тук е от изключително значение. Според нея, ретинолът може да е изключително дразнещ за кожата, ако се използва твърде често или ако човек е алергичен към някоя от съставките му.
 
Боу препоръчва да започнете с нанасянето на малко количество ретинол, което се равнява на едно грахово зърно. Също така е добре да го използвате два пъти седмично и постепенно да увеличавате дозата, за да дадете шанса на кожата си да се аклиматизира към съставките.
 
Още за ползите от ретинола за кожата четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Мара Отварачката преди 4 години
Дари, сигурно си малка и не знаеш. Но най-доброто против бръчки на лицето е мъжка семенна течност. Не се бъзикам. Много от прочутите козметични марки използват тази съставка. Ако си хубаво момиче можеш да си го позволиш безплатно. Ако си грозобойник обаче- трябва да се изръсиш доста за крем от добра марка с тази съставка.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А става ли за Китайският Грип??
3
3
 
0
 
! Отговори
Фашистки-внук.... преди 4 години
Иорданка Фандъкова, е- еврейка,.....Тя- е, истинският- убиец,.Ако- стъпите, там....
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ретинол може да се използва всеки ден, а не както е посочено. Ако има почервеняване то е за няколко дни докато кожата развие толеранс. Потърсете си хубав и евтин серум, а не давайте луди пари просто четете съставките! Аз препоръчвам нещо на the ordinary.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но нищо не може да спре оглупяването, а българската нация е отчайващо оглупяла. Господ да ни е на помощ с тези простаци, селяни и глупци...

Спонсорирани публикации