Рецептата Dnes: Пиле по тайландски с джинджифил

Азиатски вкус
10 юни 2020 09:51, Илияна Николова
0
Рецептата Dnes: Пиле по тайландски с джинджифил
Снимка: Istock

Продукти:

300 г ориз жасмин
830 мл вода
2 супени лъжици олио
3 скилидки чесън, пресован
500 г пилешки гърди без кожа, нарязани
2 супени лъжици рибен сос
1 супена лъжица захар
50 г пресен джинджифил, нарязан на кубчета
1 голяма червена чушка, нарязана
70 г гъби, нарязани
4 дребни глави лук, нарязан
½ чаена лъжица лют сос
2 супени лъжици пилешки бульон
Сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици кориандър
 
Приготвяне:
 
Кипнете вода в тенджера. Във врящата вода сварете ориза, като разбърквате непрекъснато. След като омекне го отцедете. Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. В него запържете чесъна и пилешкото. Разбърквайте за около 2-3 минути. Прибавете рибения сос, захарта, джинджифила, чушката, лука, гъбите. Разбърквайте за няколко минути, докато пилешкото побелее, а зеленчуците омекнат.
 
Разтворете отделно лютия сос в предварително разтворения или сварен пилешки бульон и разбъркайте. Овкусете със сол и пипер. Поръсете с кориандъра. Добавете този сос към пилешкото и разбъркайте.
 
Сервирайте върху канапе от сварения ориз и поръсете с още малко кориандър.

0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации