Прокуратурата: Хора на Божков следили магистрати и семействата им

Разследването бе проведено в кв. "Симеоново"
Обновена: 4 юли 2020 12:56 | 4 юли 2020 12:45, Петя Славова
88
Прокуратурата: Хора на Божков следили магистрати и семействата им
Снимка: БГНЕС

В хода на проведените на 3-и юли действия по разследване под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, е открит снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и снимка на висш служител в Министерство на вътрешните работи, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Разследването е във връзка с досъдебно производство срещу организирана престъпна група за извършване на убийства, изнудвания и други тежки престъпления, с ръководител обвиняемият Васил Божков, на адрес в кв. "Симеоново" в столицата.

Профилите на магистратите, ангажирани с разследванията срещу Васил Божков, съдържат, както техни лични данни (домашни адреси, ползвани телефонни номера и др.), така също и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица.

В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. В друг от профилите се посочва, че адресът на магистрат е установен чрез "техническо средство"

На адреса в кв. "Симеоново" са открити разпечатани публикации с идентично съдържание (за разпоредена от министъра на финансите проверка на дружествата, с предмет на дейност хазарт), в шест информационни сайта – „Дневник”, „Frognews”, „Гласове”, „Topnovini”, „Press TV”, „Liberta”.

Открито и иззето е неподписано копие от постановление от прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 г. за отказ от образуване на досъдебно производство. Преписката е била образувана по уведомление от Министерство на икономика, съдържащ данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства. В хода на проверката са били разпитани служители на Министерство на икономиката, а също така и Лиляна Деянова, в качеството й на управител на търговско дружество, Ася Йочева, в качеството й на представляващ търговско дружество, Александър Ангелов, в качеството му на управител и съдружник в търговско дружество.

По повод откритото копие е разпоредена незабавна проверка за случая. При претърсването на друг адрес в столицата, ползван от охранителна фирма, са иззети документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и голяма сума пари с неизяснен произход.

В жилище в гр. Сандански е намерено високорисково наркотично вещество, разделено на дози.

След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори преценяват, че са налице основания за привличане към наказателна отговорност на две лица за участие в организираната престъпна група с ръководител Васил Божков.

С прокурорско постановление Сл.М. и В.Б. са задържани за срок до 72 часа. На 5 юли 2020 г. Специализирана прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за взимане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” за всеки от тях.

Във връзка с открития снимков материал и профили с лична информация на магистрати и членове на техните семейства в имот на лице, свързано с обвиняемия Васил Божков, до внасянето на обвинителен акт срещу същия и членове на организираните престъпни групи по съответните досъдебни производства, Прокуратурата на Република България преустановява всякакви коментари по твърдения, направени от лица, привлечени в качеството им на обвиняеми.


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 1 месец
Има ли хора в България които да не знаят какъв е Васил Божков ???.Искаме ли борба срещу престъпността,или не???. Незнам защо хората вярват повече на лъжи и съчувстват на престъпниците. Важното е борбата срещу престъпниците да продължи и да стигне до края.
79
0
 
0
 
! Отговори
СтадотоСпиНадрусано преди 1 месец
А Радо Отверката какво правеше!? А каскет!? Много бързо забрави ОПГ-то с Радо Отверката! И кво направи ти ! Нищо! Поне аз не съм чул.
78
1
 
8
 
! Отговори
До 64 преди 1 месец
Добре де, на всички ни е ясно, че Божков не е цвете за мирисане, но кога ще видим арестувани безбройните държавни служители получавали подкупи от него години наред?
77
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се смееш ли, да плачеш ли. Видяха, че за данъци няма да го хванат и измислиха организирана престъпна група.Циркът е пълен, Гешко Каскетски копае дъното.
76
0
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Ух леле майко. Че Лиляна беше любовница на Черепа знаеше цяла София, оказва се обаче, че е клатил на група и нейната дуетна половинка Ася, от L.А.
75
2
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 месец
Всъщност това е Калифорнийски Кондор -Те са почти ИЗЧЕЗНАЛИ в Северна Америка!!
74
6
 
6
 
! Отговори
МАЧКАЙ ГЕШЕВ преди 1 месец
ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА БАНДА!!!
73
5
 
4
 
! Отговори
Край преди 1 месец
Ми Гешефта какво очаква. Дебелия е впрегнал държавата да атакува Черепухин. Той пък ще си купи пушка- пари има.
72
3
 
17
 
! Отговори
wild horse преди 1 месец
Вече и разпечатани статии от вестници и сайтове са повод за арест,както и снимка на улицата на някакъв,който никой не познава. Истерията на прокуратурата придобива гротескни размери. Аз също имам разпечатани статии в къщи,както и няколко пури,започнах да си приготвям торбичката.
71
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега очаквам дубайското мрънкало пак да се размрънка.
70
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокуратурата стана като папарацитура! А ПИКовете нейн официален сайт. И нищо освен клюки не се случва. Гнусно, като предаване на Вулева!
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приятелю, така наречената "Анабел" или е гербав трол или няма достатъчен капацитет да те разбере.
Не можеш да налееш 5 литра в еднолитрово шише.
Не се хаби.
68
2
 
7
 
! Отговори
коментар преди 1 месец
Изненадан и "разтревожен" съм от тази НОВИНА. Просто ни занимавате с глупости.
СПЕСТЕТЕ МИ ПРОБЛЕМИТЕ СИ.
67
4
 
4
 
! Отговори
Анабел преди 1 месец
65 ти нормален ли си? Може ли нормален човек да каже подобно нещо?

Ами стани жертва на убийство доброволно тогава, щом нямат значение и не те интересували. Утре някой ще посегне и на твоя бизнес и тогава му кажи - моля те, убий ме, и вземи всичко, няма нищо против.

Кой нормален инвеститор ще даде и 1лв на територия, в която не важат правилата на маркетинга, а на това дали някой е решил за по-лесно да те гръмне?

Ненормални хора сте, ей. За тва сме на тоя хал цялата държава, от умници като теб
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
64: Ако си толкова загрижен за живота на убитите хора-отиди виж какво става по света. Колко войни се водят?А нарко картелите колко хора убиват?Всеки сам си избира как да живее и дали да участва в дадена игра.Аз не участвам в игра в която се убиват.Когато един магистрат избере тъмната страна той сам застрашава живота на своето семейство. Избора е изцяло негов. Всеки който се набърка в ако-то е нормално да омирише и него си и децата си. Никой не е безсмъртен. Всеки си плаща по един или друг начин.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
64: Нещо си с промит мозък или платен трол. Човек се интересува от това което го засяга пряко. Корупция има навсякъде. Убийства също. Убийството е част от войната за повече пари. Дали ще е за власт бизнес или политика-всичко е финансови интереси. Мен не ме убиват защото работя честно, не ламтя за парите на другите и не преча на финансовия интерес на трети лица. Не участвам във войни. И не ме интересуват войните. Интересува ме парите които плащам като данъци да се разходват честно за общото благо
64
12
 
6
 
! Отговори
Анабел преди 1 месец
61: Разлики между мафиоти няма. Божков има обвинения в поръчване на убийства и извършени изнасилвания.

За безбройните подкупи и купуване на хора на държавни длъжности, за да си осигури този "почтен" бизнес и монопол да споменавам ли?

И държавното тото си взима парите от баламите, но не трепе хора, не унищожава бизнеси на конкуренти, не ограбва нас като крие данъци, не купува държавни служители, за да си осигурни бизнес успех.
63
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 59: Аз всяка година давам на държавата над 50 000 лева под формата на данъци. Също така давам на Божков 0 - НУЛА лева данъци. Следователно кой краде от моите пари? Божков и мафията - борисов, гешев, пеевски, доган, цацаров и цялата останала групичка? Кой от тях се е заклел да управлява моите данъци според моя интерес - Божков или Борисов? А кой от тях строи хотели по морето с моите пари лъжейки, че са законни инвестиции - Божков или Борисов?
62
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
" Следене на магистрати и техните деца и семейства. Защо? "
.....................
Защото мафията, комунистите и русофилите си мислеха, че имат държава, но ... Гешев и Бойко дружно им го ****** !

Да живее Гешев, да живее Бойко !!!
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
59: Разликате между Божков и другите мафиоти управляващи държавата е, че той си взима парите от баламите които му ги дават а останалите мафиоти използват изборни длъжности за да се докопат до общественния финансов ресурс за да го крадът. Твоите любите управляващи са се клели да служат на народа докато Божков не се е клел. Той има сенчест бизнес но е бизнес. Не е кражба на обществени средства които държавата със сила взема от всеки от нас под формата на данъци.

Спонсорирани публикации