Рецептата Dnes: Прасковен крем с маскарпоне и ликьор

Лек и пухкав десерт
2 сеп 2020 08:30, Илияна Николова
0
Рецептата Dnes: Прасковен крем с маскарпоне и ликьор
Снимка: istock

Продукти:

3 пресни праскови
3-4 супени лъжици прасковен или портокалов ликьор
250 г маскарпоне
150 г кисело мляко
2 големи супени лъжици пудра захар
1 чаена лъжица с връх ванилова захар
1 супена лъжица лимонов сок
 
Приготвяне:
 
Кипнете вода в дълбок тиган. Бланширайте прасковите във водата за 1 минута, след това моментално ги натопете в ледена вода, за да спрете готвенето. Обелете кожата им, отстранете костилката и нарежете. Можете да ги пасирате и в блендер по желание. Добавете към тях ликьора. 
 
Отделно разбийте маскарпонето с киселото мляко и захарта. Добавете и ваниловата захар. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Напълнете сместа в чаши за крем и гарнирайте с прасковите.

0
Още от Спонсорирани публикации
ДФ "Селект Дивидент" - договорен фонд с глобален фокус
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари