За лев на ден правим и COVID застраховка по време на екскурзия

Медицинската застраховка е задължителна само при групови пътувания
5
За лев на ден правим и COVID застраховка по време на екскурзия
Снимка: БГНЕС

Медицинската застраховка за ваканция зад граница с включена COVID клауза ни излиза по левче дневно при 10 000 евро покритие. Още преди пандемията на пазара се предлагат туристически полици, покриващи спешни медицински нужди. Към тях обаче вече влизат и разходите във връзка с коронавируса, показа справка на "Монитор" в платформите за застраховане.

Цената на застраховката скача до най-много 4 лв. на ден, ако желаното покритие е в размер на 100 000 евро. Сред основните рискове, които покрива, са още спешната стоматологична помощ, преместване на застрахования или на тленни останки. Срещу минимално заплащане към тях могат да бъдат включени още спасителни разноски, дневни пари за болничен престой, кражба или загуба на личен багаж.

Към момента медицинската застраховка е задължителна единствено при груповите пакетни пътувания. При индивидуалните си пътешествия хорат могат да си направят "Помощ при пътуване в чужбина" и "Отмяна на пътуване". Първата покрива най-общо спешни медицински нужди. Ако към нея е включена и COVID клауза обаче, застрахователите ще заплатят за диагностиката, лечението и лекарствата ни в случай на необходимост. По "Отмяна на пътуване" пък се възстановяват всички предплатени разходи по пътуването, включително самолетни билети, хотел, екскурзии и други плащания във връзка с пътуването срещу представяне на съответните документи пред застрахователя.

Обезщетението се изплаща в случаи, указани в условията по полицата, сред които отмяна на пътуването поради карантина, домашно лечение или прием в болница заради заразяване с коронавирус.

От Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) съобщиха, че застрахователните премии не са завишени спрямо периода преди пандемията. Въпреки ниските им цени затварянето на границите и отмяната на полети повлия и на пазара за туристически застраховки.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ И БАНКЕРИТЕ СА НАЙ$ГОЛЕМИТЕ МОШЕНИЦИ!
ПРИ ИЗВЪНРЕДНИ И НЕПРЕДВИДЕНИ СИТУАЦИИ, КАКВАТО Е ПАНДЕМИЯТА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ НЕ ИЗПЛАЩАТ НИЩО!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде стига с тези застраховки за пътуващи *** и бабички без никаква култура! Имам кредитна карта с огромна застраховка при пътуване, както и всеки нормален човек. Сумарно, ако изляза от България, имам 5 застраховки и поне още 5, за които не се сещам в момента...
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо правите реклама точно сега в тоя пик на вируса ? С тоя лев какво ще си покрият?

Спонсорирани публикации