Фитнес 2023 - как да се мотивирате за нови тренировки?

Започнете с реалистични очаквания
4 яну 2023 17:37, Иванка Гъркова
6
Фитнес 2023 - как да се мотивирате за нови тренировки?
IStockphoto

Фитнес е една от точките в списъка с неща за 2023 г., които искаме да направим, за да водим по-здравословен начин на живот. Някои ще започнат тренировки за първи път, мечтаейки за перфектната фигура. Други пък ще продължат започнатото през последните месеци. И в двата случая е доста трудно, особено когато си похапвал вкусни ястия и гледал коледни филми цяла седмица.

През зимата денят е по-къс и стъмването, в комбинация със студа и някои изкушения в хладилника, ни карат да отложим ходенето на фитнес за друг път. И това се повтаря няколко пъти, докато разберем, че януари е минал, а ние сме тренирали два пъти.
 
Дори и да сте постигнали нещо преди празниците, след тях ви трябва допълнителна доза мотивация за спорт. На някои им трябва много малко, за да се върнат към залата и пътеката за бягане. Докато други, най-вече спрели да спортуват доста преди Коледа, имат нужда от сериозно побутване.
 
Фитнес след празниците – как да се мотивирате отново?

Управлявайте очакванията си
 
Може да сте тренирали по 90 минути четири дни в седмицата, но това да е било преди голямата почивка за празниците. Но това не означава, че сега трябва да възобновите същото ниво. „Когато се връщате към рутина, не се натоварвайте да правите цял час тренировка“, обяснява Хилъри Луис. Специалистът съветва да стартирате с по-кратки и леки упражнения.
 
„Започнете с 10-минутна онлайн тренировка или 20-минутна разходка навън, два до три дни в седмицата“, обяснява тя.
 
Да управлявате очакванията си означава на първо време да си върнете старите фитнес навици, а не да се скапвате с прекалено силови тренировки всеки ден, за да наваксате. По-добре изберете прости тренировки за начинаещи, през които ще преминете с лекота. След това постепенно възобновявайте рутината си в залата, увеличавайки по малко сложността.
 

Фитнес съвети – как да се върнете в залата след почивка?

75-годишна фитнес инфлуенсърка след загубата на 30 кг: Най-после живея

Диета и фитнес: 6 начина да започнем здравословно хранене

Планирайте посещенията във фитнеса
 
Със сигурност имате планер в офиса. А защо не си направите такъв и за вашите тренировки? Опитът на много спортисти показва, че при по-строг график, резултатите не закъсняват. „Насрочете тренировките си за седмицата в календара си или още по-добре, направете резервация в местно фитнес студио“, обяснява Луис. Също така, ако все още нямате мотивация, се запишете за упражнения с личен треньор и си извадете месечна карта. Това може да даде голям тласък на вашите усилия за спортуване след празниците.
 
Ако сте тренирали у дома през изминалите месеци, но искате да се върнете във фитнеса, то е добре да инвестирате в карта. Тя има своите предимства и насърчава последователността. Там ще сте в съвсем друга среда и може да се нахъсате от постиженията на околните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации