Разследват Ralph Lauren и Hugo Boss за използване на робски труд

Ръководството на марката отрича всички обвинения
27 авг 2023 20:45, Нели Христова
14
Разследват Ralph Lauren и Hugo Boss за използване на робски труд
Снимка: БГНЕС

Канадският орган за съдебен надзор заподозря марките Ralph Lauren и Hugo Boss в използване на робски труд, съобщи Fashion United.

През юни 2022 г. 28 обществени организации подадоха жалби срещу споменатите марки, както и срещу Diesel и Walmart.

Според писмата марките са се облагодетелствали от принудителния труд на уйгури, които са работили във вериги за доставки и фабрики за облекло в северозападния китайския регион Синдзян. Канадската служба за отговорен бизнес (CORE) прегледа всяка жалба и публикува доклади. В тях тя заявява, че в момента се води проверка срещу тези фирми. Ръководството на марката отрича всички обвинения.

По-рано беше съобщено, че вторият по големина търговец на дрехи в света Hennes & Mauritz (H&M) реши да ограничи производството в Мианмар поради оплаквания за нарушаване на правата на работниците във фабриките за облекло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като прочетох заглавието, първо си помислих, че става дума за робския труд, който се е практикувал от ВСИЧКИ големи фирми в Германия по хитлерово време (цвангсарбайтер). Всички големи фирми, включително камъни Сваровски, са работели за армията, за да оцелеят. и с пленници, например французи. Всички, без изключение. А че западняците са на принципа "което не се вижда, е позволено" го знаем, грабили са и грабят цял свят. Въпросът е" Защо България е с тях, защо се вързва и се разчита на тях?
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Намират все по евтина работна ръка, а дрехите стават все по-скъпи, абсолютна алчност.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В България много хора работят РОБСКИ, защото трудът им е много ниско платен. Или работят само за да си плащат сметките. Обърнете внимание на това!
6
2
 
5
 
! Отговори
Вижте сега преди 7 месеца
Простете им, те са бедни хора, и нямат пари да плащат на работници !
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ама иначе премиум.
4
3
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 7 месеца
Знаете ли, че онези дългите кожени манта, дето са ги носели СС-овците Втората Световна Война са шити от Hugo Boss? Аз си търсих да си купя едно такова, намерих в ebay.uk, ама цената му започваше от 10 000 паунда на търга и се отказах :))) Не ми се харчеха чак пък толкова пари :))))
3
15
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 7 месеца
Има доста програмисти, които сме буквално роби. Няма работа и нищо не правим по цели месеци и като сложат краен срок съм работил една събота 10 часа и една неделя 8 часа. Направо се сбърках от работа.
2
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако ти плащад под 4 000 евро на месец робб ли си?
1
5
 
6
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 7 месеца
Е какво лошо, те така са им помагали, защото вероятно са ги хранили. По принцип е по-изгодно да храниш робите си, отколкото да ги сменяш постоянно.

Спонсорирани публикации