От боготворен герой до мразен ръководител - метаморфозата на Борислав Михайлов за 30 г.

Какво се промени за легендарния вратар в годините?
28 ное 2023 07:10, Красимир Ангелов
103

"Този фантастичен, този невероятен Боби Михайлов поставя мексиканците за втори път на колене".

Едва ли има любител на футбола, преживял паметното американско лято през 1994 година, в чието съзнание да не са се запечатали тези думи.

Още по темата
Започнал още като юноша в Левски, познатият в началото като син на легендата Бисер Михайлов, той бързо се превръща в един от най-добрите вратари в родния футбол. Капитан на звездният ни отбор на Световното в САЩ, както и на Евро 96, Михайлов бързо се включва в ръководството на футбола и вече 18 години го управлява.

От любимец на народа през паметната 1994 г., когато България се изстреля до четвъртото място на Световното първенство по футбол, до викове "оставка" - кой е Борислав Михайлов и как извървя пътя от гениален футболист до спорен ръководител на родния футбол.

Вижте ретроспекцията в репортажа на Сашо Рангелов и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Качила се въшка на чело ...
70
6
 
1
 
! Отговори
СВЕТЪТ е ТОВА преди 7 месеца
ТРИТЕ ВИЗАНТИЙСКИ ЦВЯТА от ДВЕ ВИЗАНТИЙСКИ ЗНАМЕНА събрани само в ЕДНО ЗНАМЕ са ГЕРМАНСКОТО ЗНАМЕ на БЕРЛИН Жълто-Черно-Червено........ЗАВИСТЛИВИТЕ СЕЛСКИ ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ от Полша били Православните Християни номер ДВЕ след ГЕРМАНЦИТЕ....И ВИЕ МЕ КАРАТЕ ДА УВАЖАВАМ ЗАВИСТЛИВИЯ ЧЕРВЕН СЕЛСКИ ПОЛ ПОТ КРАДЕЦ ПОЛША ЧРЕЗ МИКА ХРИСТОВА СТОИЧКОВА-БЖЕЖИНСКА ДЕТО ЗАЕДНО СЪС СЪРБИЯ ПОДСЛУШВАЛИ И КРАДЯЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ .....БЪЛГАРИЯ ПРЕВЕДЕНО ЗНАЧИ АПОЛОН ТА ОТ ТАМ ПОЛЯНКИ И ЛИВАДКИ ПОЛАНД
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ша е гот пак да се кандидатира за позицията на конгреса...евла перукии
68
7
 
2
 
! Отговори
и все пак..ИСТИНА преди 7 месеца
ПОЛЯЦИТЕ са СЪРБИТЕ.....ЮГОСЛАВСКИЯТ БРИГАДИР Радой Ралин с цитата:"БЪЛГАРИН и СЛАВЯНКА на ПОЛЯНКА" още веднага след 9.9.1944 се знае публично че е бил дори МАКЕДОНИСТ воден от СЪРБОМАНИЯ.........АДОЛФ ХИТЛЕР след ПУЧА задължава бившите си съюзници СЪРБИТЕ да носят буква "П" то ест ПОЛЯЦИ а НЕ ОРТОДОКС което в Западна Европа значи ПРАВОСЛАВНИ.........ПРЕВЕДЕНО от арийският персийски език БЪЛГАРИН означава АПОЛОН то ест ВТОРИЯТ Свети Кръст на Константин Велики а селяните полски са късни крадци
67
1
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 7 месеца
Ебаcu, като ритахме като малки за един период бях вратар и ми викаха Боби Михайлов и бях много щастлив...
66
3
 
18
 
! Отговори
Право на мнение! преди 7 месеца
Борислав Михайлов е пример за шуробаджанащината или връзкарството в българския футбол! Нагъл до мозъка на костите си. Навести синчето си в националния отбор и го натрисаше при всякакви случаи. Вкопли се в стола на БФС и 18 години не го пусна, като мафия
65
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой изобщо плаща да гледа бг футбол?! Тези се самоиздържат с пари от бюджета и черно тото.
64
1
 
11
 
! Отговори
asd преди 7 месеца
Той преди няколко години Бойко го беше разкарал по същия начин. Тоя се сниши уж се чака конгрес да го сменят. После Фигуранта вдигна юмрук по команда на Черепа. Изкараха ментетата от ХАрвард, свалиха разклатиха държавата, свалиха правителството и де що имаше олигарси по арестите и други такива като Михайлов изпълзяха и се спасиха.
63
2
 
8
 
! Отговори
Чук и Гек преди 7 месеца
Сутринта даваха примери, как други футболни шефове и треньори са сменяни бързо през годините, дори след успехи и класирания! Валентин Михов бил сменен след класирането и преди САЩ 94 например! А тези като се наместиха там няма законен ред по който да бъдат освободени от ръководството на футбола! Семейна монархия! Дори в политиката няма чак такова нещо, освен при комунизма, Саласар и Фарнко!
62
4
 
11
 
! Отговори
Хейт преди 7 месеца
Поколението 94 ще остане в историята като крадливата ***, която унищожи българския футбол! Ама така го срина, че след тях наистина трева да не никне! Колко млади поколения от таланти бяха съсипани от тия, за да може да си въртят далаверките и да си пробутват синчетата?
61
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И като вратар му викаха рибата, че все се хвърляше на сухо след като вече са му вкарали гола. Имаше един Здравко Здравков и няколко други, които изглеждаха по-кадърни, но не им се даваше шанс да играят много за националния отбор. Да ме говорим з чичовото какво дърво беше. Това е трягедията на българския футбол - с8ирки дето и за дърва едвам стават.
60
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Bинarи e бил вpъзkap, и в Лeвckи, и в нaциoнaлния oтбop. Пpeз вpъзkи c мyтpитe взe влacттa в БФC. Cera nъk мeжgyнapogнaтa тoтo-мaфия мy вapgи шeфcтвoтo...
59
12
 
6
 
! Отговори
УЧУДВАЩО но ФАКТ! преди 7 месеца
СЕЛЯНИНА ПОЛ ПОТ избивал милиони столичани и граждани си се прибра ВКЪЩИ при Мика Стоичкова-Бжежинска в СЕЛСКАТА ЧЕРВЕНА ПОЛША където имало над 100 славянски племена но КРЪСТНИК им станали племето ПОЛЯНКИТЕ нещо като ЛИВАДИТЕ с късни производни Поляни,Полония,Поланд,Полска,Полша то ест ЧЕРВЕНИТЕ ВАРШАВСКИ СЕЛЯНИ на БЗНС и ПОЛ ПОТ!Куриоз или НЕ след нахлуването на Путин в Украйна КИТАЙСКИ КОМУНИСТ от Името на Си Дзин Пин по ТВ БЛУМБЪРГ публично заяви:"КИТАЙ ПРОДЪЛЖАВА ДА УНИЩОЖАВА СЕЛЯНИТЕ"
58
3
 
10
 
! Отговори
Браво преди 7 месеца
Поздравления! Направили сте много добър обобщаващ видео клип за възходът и падението на Борислав Бисеров Михайлов.
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хляб и цирк е казал Цезар. Борислав Михайлов съсипа цирка.
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И какво американско лято ви гони? Пълна заблуда и илюзия! Самите ,,герои", когато акостираха в България след злополучното световно бяха гузни, гледаха страхливо и като бебета, които пак са наплескали пампера! След 5 минути проумяха колко заблуден и колко малко му трябва на българена и започнаха кючеците, а този фалшив герой изостави жена си и се снабди с гимнастичка! САЩ го започнаха с 0:3 и го завършиха с 0:4 и този бе сменен втория гейм от Пламен Николов, който не допусна повече голове!
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
е то на всички е ясно че футболистите са т4пи пърчета, как очаквате един такъв да ръководи каквото и да е
54
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Бай Дрън - Футболистът Боби Михайлов и ръководителя на БФС Борислав Михайлов може да е същия човек но са две различни личности. Едното беше топ, другото дроп. 18 години рекет, репресии и мислене само как да остана на власт, без грам да е направено за спорта и бизнеса около него.
53
7
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 7 месеца
А това, че си плямпало по медиите и драскач по форумите не означава, че имаш някакво право да съдиш истинските герои на България. А Боби Михайлов е такъв. Интересно ми е, като се махна, следващия шампиони ли ще ни направи, децата ни вундеркинди ли ще станат, а бащите и дядовците им ще напълнят стадионите?
52
1
 
5
 
! Отговори
EntertainmentProduct преди 7 месеца
18 години управлението на БФС погреба и спорта и бизнеса. Клубовете се оплакват се че нямат пари - да видим могат ли повече? Абонамента ми за спортната телевизия не е малко. Да сравним елитните първенства наоколо. ТВ права БГ футбол - 6мил. ТВ права Сърбия - 14мил. ТВ права Хърватска - 18мил. ТВ Права Румъния 50 мил. Кипър- 24мил.- Гърция и Турция където ТВ правата са космически въобще няма да сравнявам. Това са само ТВ права отделно от останалите приходи на А група.

Спонсорирани публикации