Ужасът в "Арена Армеец" не се повтори, протоколите – с грешки!

Членове на РИК взимаха на спринт финалната права до залата
Обновена: 7 ное 2016 08:40 | 7 ное 2016 08:38,
3
Ужасът в "Арена Армеец" не се повтори, протоколите – с грешки!
Снимка: БТА

Обработката на изборните резултати тази година мина без голямо напрежение. Спокойна беше нощта в "Арена Армеец", където миналата година членовете на секционните избирателни комисии бяха блокирани с дни. Въпреки всичко не мина без известни неуредици.

Местните избори бяха белязани от лоша организация, дълго чакане и, в крайна сметка, множество грешки в протоколите, разказва BTV.

Заради кошмара в "Арена Армеец" миналата година повечето членове на секционни избирателни комисии взимаха финалната права буквално на спринт. Членове на комисиите разказаха за по два дни престой. За вота сега обаче има повече членове на РИК, по-малко протоколи за приемане и допълнителни технически сътрудници.

Така, средно, за да предадат изборните книжа, председателите и членовете на секции чакаха между един и три часа. Голямото чакане за някои тази година се оказа, че е на тръгване.

И все пак, с напредването на нощта и организацията за транспорт обратно до избирателния район стана по-стройна.

Вече над половината протоколи са сканирани и качени в интернет. На тях се виждат много грешки - особено в тези от националния референдум.

В зала "Универсиада", където се събираха изборни книжа от вота за кмет на "Младост", нощта също мина спокойно. Първите бусове с членове на комисии дойдоха след 21 часа, а последните - към 5 сутринта заради много бавната обработка на данните. Причината е ниската подготовка на членовете на комисиите.

Във Варна предаването на изборните книжа не е минало толкова спокойно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Промяна преди 7 години
То е ясно, че ще измислят нещо, за да провалят референдума-затова се бавят резултатите-мислят какво да изтъкнат като грешка-за сега са протоколите, след това не зная..
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка година става така. Събират разни 60-70 годишни лелки, да участват в изборите. Те нито чуват, нито виждат, бавни са и правят грешка след грешка. Целта е да си вземат кинтите. Да сложат млади хора, студенти и грамотни. В Италия резултатите от изборния ден се обработват в секциите и след това само се подават резултатите. Не търчат по нощите и не влачат чували.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще бесим тиквата и онова маллооумното , шистака?