Проф. Константинов за Местан: Който нарича България "фашистка", ще страда!

Експертът коментира искането на лидера за касирането на изборите
29 мар 2017 10:52,
147

"Председателят на ДОСТ Лютви Местан нарече България "фашистка държава". Тъй като това очевидно не е вярно, аз се надявам той да получи съответното наказание. Който нарича моята държава "фашистка", ще има много да страда и аз му го гарантирам". Това каза изборният експерт проф. Михаил Константинов в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR по отношение на вчерашното обвинение на Местан към него.
Още по темата

Председателят на ДОСТ обяви, че ще заведе дело срещу Константинов заради изказване, че са налети милиони в определени общини по време на изборите, а партията му е купувала гласове "за 100 евро глас".

"Винаги ми е интересно как хора с антибългарско поведение си позволяват подобни действия", коментира проф. Константинов.

Лютви Местан вчера поиска и касиране на изборите и незабавно насрочване на нов вот. Партията не признава вота, защото бил проведен в условия на тотално нарушаване на изборните права заради блокадата на границата на Обединените патриоти, които спираха изселническите автобусите от Турция.

"Българската изборна администрация си свърши перфектно работата. Преброителите на вота, които имам честта да представлявам, също си свършиха перфектно работата. Изглежда тази перфектност подразни някои хора, които няма за какво да се хванат", посочи проф. Константинов.

Социологът Кольо Колев и проф. Михаил Константинов обсъдиха и позицията на Валери Симеонов, че "Обединени патриоти" искат правителство от ГЕРБ, БСП и тяхното присъствие. Според Колев това е добър ход, изглежда добре за масата хора, но е доста трудно да стане. А проф. Константинов поясни, че ако големите партии се разберат, автоматически отиват на 175 мандата и не им трябва още някой, с който да делят. Той е на мнение, че на този етап няма да има голяма коалиция.

Валери Симеонов също влезе в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. По отношение на предложението им за коалиция, той каза, че чакат връщането на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, информирали са и Корнелия Нинова, но за момента "няма истерични реакции".

Във връзка с това, че Лютви Местан поиска затвор за Валери Симеонов, съпредседателят на "Обединени патриоти" каза: "Нека да минат няколко от тези етапи на съдебни действия, нищо няма да стане. Нямаме никакви нарушения на закона. Митингът ни беше с уведомление, законен граждански протест".

Симеонов заяви пред Bulgaria ON AIR, че Турция се меси все по-брутално във вътрешните работи на България и се обозначава една партия, която е представител на турската държава.

"Опитват се да я вкарат в политиката и добре, че я спряхме, защото тя щеше да влезе", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ДВЕТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРТИИ ГЕРБ И БСП НАПРАВЯТ КОАЛИЦИЯ, ЗА КАКВО СА ИМ НАЦИОИНАЛИСТИТЕ ?още по -малко онзи мегаломан марешки.
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЕСТАН ЕРДОГАНОВ СИ ИЗПЯ ПЕСЕНТА.ГОСПОДАРЯТ МУ ЩЕ СИ ТЪРСИ НОВ
102
1
 
3
 
! Отговори
До 104 преди 7 години
Него отдавна са го посрещнали по дрехите и е важно, че го изпращат по ума. Като гледам какво си писал, за тебе ще е лошо като те изпращат...така че слагай парцалките, явно това ти е целия багаж...
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимене, не е денди конте да носи златни ръкавели и лачени крокодилски обуща за шашкане на електоралните единици с алабалистики и заобикалки по тъча още от сабахлен
100
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя като е професор толкова ли няма пари да се облече като хората преди да се показва на екран. Жалка работа.
99
2
 
11
 
! Отговори
сутрешен блок преди 7 години
стана ясно, че Местан спестявал от закуски докато бил шеф на ДПС, за да купи леща и халва за тия избори. мюфтиите не се занимавали с политика, но шефът им в Анкара наредил да агитират с Гюкчето за "нетурската" партия във "фашистка" България.накрая най-ощетени останаха Дал с Корман да подсмърчат отвън на пейката с други едни големи независими стратези и експерти.
98
4
 
13
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
АКО БЪЛГАРИТЕ БЯХА ФАШИСТИ МЕСТАН ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА ЯДЕ БОЙ В ЗАТВОРА И ДА ЛЪСКА НАРОВЕТЕ КАТО КЮРДИТЕ В ТУРЦИЯ ,А И НЕ САМО КЮРДИТЕ ,ДОРИ И ТУРЦИ ОПОЗИЦИОНЕРИ ЯДАТ БОЙ В ЗАНДАНА И ЛЪСКАТ НАРОВЕ И ТО НЕ СА ЕДИН-ДВАМА ,А СА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ !
97
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя и той по какво е професор? Що за държава е това?Генералите повече от войниците,професорите повече от учениците...
96
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха, някой знае ли този грозник по какво е професор ?Много ми е противен и сменявам канала.Тук прочетох само заглавието.
95
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквах да се случи нещо такова, в момента, в който се разбра, че БПЦ е номинирана за Нобел за мир, заради спасяването на българските евреи.Хитро.
94
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На хората с второ гражданство трябва да се забрани да гласуват, защото не се знае на кого са по лоялни. В случая с турците това е видно по държавата, в която са избрали да живеят постоянно.
93
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам никаква причина 500 000 турски граждани живеещи постоянно в Турция, по-лоялни и по-зависими от Турция да могат да гласуват за български парламент. Това си е назначаване на част от българските депутати директно от турското правителство. Изселническите организации са на издръжка на ттурската държава и са проводник на нейните интереси. Религиозните водачи също. Изборите в Турция трябва да ги забраним, поради опасност за националната сигурност,начини много.
92
5
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
По добре да изчакаме европейското становище по случая,само заради дървени философи да не се наложи всички да плащаме луди пари ,защото от експерти създадени от комунистическата държава ползата е никаква.
91
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не я нарече фашистка, а нарече обединените патриоти фашисти.Нима не е прав?
90
3
 
10
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
До ,,гордия турчин 89,, Ти турчино може да си горд само в Турция защото аз съм горд БЪЛГАРИН тук в България на тази територия и ако се наложи ще ти прегриза ,,гордото,, турско вратле. Не си играй с търпението на българина.Историята показва много страдание за който се заиграва с националното ни самочувствие
89
4
 
15
 
! Отговори
до горд турчин преди 7 години
Точно така е , не трябва да се насажда омраза и малцинствата трябва да имат права и защита . Но с едно малко уточнение . Ако това малцинство тръгнало след дост и вее турско знаме и от пред върви турския посланик -пак ли трябва да сме толерантни ?
88
1
 
2
 
! Отговори
Ганьо преди 7 години
До АнонименГаньо , няма да ме разбереш...------------------------------------и защо реши, че няма да те разбера? Това което си написал не казва нищо, за това така наречено "македонско самосъзнание". Изглежда ми като предизборна реч на съвременната "политическа класа"...
87
4
 
6
 
! Отговори
до Горд Турчин преди 7 години
Скоро ще станеш нас.ран Турчин ти и всички Мюсюлмани из Европа и извън нея!
86
3
 
4
 
! Отговори
Бивш ОбединенПатриот преди 7 години
Браво Бе Валери .Браво бе Симеонов.Що преди изборите не каза че си бил против референдума да мога да преосмисля гласа си.Колко удобно за тебе сега след изборите да го кажеш
85
23
 
5
 
! Отговори
Горд турчин преди 7 години
Никоййй не може да мачка ДПС и ДОСТ....абсолютно никооой....с нацистки методи България върви към катастрофа....лидерите на фашистките фракцииии в затвора за насаждане на етническа злоба и омраза в БГ общество....БГ е родина на българи,турци,роми,македонци,руснаци и т.н и НЕ на ЗЛОБАТА и ОМРАЗАТА