Кандидат-депутат: Кризата не се управлява хаотично, а аналитично

Какви са приоритетите на коалицията ГЕРБ-СДС?
Обновена: 30 мар 2021 21:37 | 30 мар 2021 21:37, Веселина Йорданова
12

"Много анализи се правят във връзка със ситуацията в страната. Опровергавам една от тезите на опозицията - кризата не се управлява хаотично, а аналитично. България успява с най-меки мерки за разлика от много страни в ЕС да се справи със ситуацията. Наблюдават се и се анализират много внимателно данните. Независимо от вируса, бизнесът трябва да работи, трябва да има работещи хора", заяви в ефира на "Денят ON AIR" кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Мария Илиева.

Тя коментира приоритетите на коалицията, ако стане водеща политическа сила след Избори 2021.

"Продължават всички мерки, които са предвидени от кабинета "Борисов 3". Важно е да съумеем да дадем старт на икономиката в различна посока, да се промени фокуса, да постигнем добавена стойност, за да имаме изпреварващо развитите, да не сме догонващи. Всичко, което сме заложили в нашата програма, е на база конкретни изчисления. Важно е да се постигне разбирателство по важните за България теми. Един такъв приоритет е влизането в еврозоната. Ако всички политически сили са обединени, може да стане по-лесно", каза Илиева.

По думите ѝ планът за възстановяване и развитие предвижда програми, които са насочени към регионите с по-забавено развитие.

"Бяхме упрекнати, че предвиждаме да им дадем част от един данък, подоходен. Всички искат децентрализация. Някои обаче смятат, че тя може да се случи само на думи, без да се залагат необходимите параметри. Предлагаме увеличение на БВП, което обаче зависи от всички нас. Залагаме на предприемачеството и дигиталния бизнес", добави кандидат-депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Тя смята, че кризата освен предизвикателство е и възможност.

"Може да се наложи, част от бизнеса да се адаптира към новата реалност. Всичко в заложените положителни промени зависи от състоянието на нашата икономика", допълни Илиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: мария илиева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС не стават................те вече изтекоха в канализацията на историята!!!
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5При такъв народ - такива политици.И вие сти прости и политиците ви прости та всичко е точно.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отварям затварям през два дена разнопосочна информация.Това ако е аналитично, здраве му кажиГЕРБ са лъжци и това е ясно. Вече доверието е никакво
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледахте ли "РЕФЕРЕНДУМ" по Канал-1?Болен Лидеров се беше напил на *** и беше мнооооого забавно! :)))))Ми при такива политици.... какво управление, че и на криза...
3
2
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Какво ли не биха направили тия престъпници само и само заради кокала?
2
3
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Защо трябва да слушаме гарбиджа на разни послушковци???!!!
1
6
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
Какви са приоритетите на коалицията ГЕРБ-СДС?КРАДЕНЕ, КРАДЕНЕ , ВЗИМАНЕ НА ОЩЕ ВЪНШНИ ЗАЕМИ И ПАК КРАДЕНЕ!!!