Пламен Милев, БСП: Мерките бяха въведени без критерии

"Една голяма част от бизнеса няма никога да отвори"
Обновена: 30 мар 2021 22:29 | 30 мар 2021 22:22, Веселина Йорданова
17

Ако социалистите вземат властта, едно от първите неща, които ще направят, е младите хора до 26 години да не заплащат данък върху доходите на физическите лица. Този и други приоритети на партията посочи Пламен Милев oт БСП в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Самото въвеждане на мерките беше без никакви критерии. Звучи много несериозно всичко. 1/3 от ресторантите и заведения не посмяха да отворят изобщо. Не успяха да разберат за всички тези 12 години, че бизнесът иска предвидимост", каза Пламен Милев, водач на листата на БСП в Пазарджик в ефира на "Денят ON AIR".

По думите на Милев мерките не са стигнали, а каквото и да се говори за милиардите, които са дадени, всичко си остава на хартия.

"При всички положения една голяма част от бизнеса няма никога да отвори. При тях е хаос - който успее да се уреди, който е приближен до властта, получава някакви пари, другите чакат. До този момент една огромна част от хората, които кандидатстват, не получиха финансиране", допълни водачът на листата на БСП в Пазарджик.

Милев акцентира и върху това, че в момента сме в извънредно положение и криза, а не можем да ги преодолеем с тежката бюрокрация около нас.

"Всички мерки, с които ограничиха уж разпространяването на болестта, на практика всяха страх у хората да гласуват", категоричен е Милев.

Той заяви, че животът и здравето на хората са приоритетни за партията.

"Ще започнем със здравната система, ще разграничим болниците на Ковид-19 болници и такива без, за да може болните да бъдат в едни лечебни заведения, защото в момента всички умират от Ковид-19, а все пак има и други заболявания", заяви още Милев.

Той допълни, че първото, което ще направят, е да сложат мораториум върху държавните и общински болници, защото именно те са спасили здравната система по време на пандемията.

"За нас много важен е моментът с ваксините. Говорим за стартиране на преговори както с Русия, така и с Китай, за да осигурим максимално много ваксини за желаещите да се ваксинират", допълни още Милев.  

Той посочи, че се предвижда и въвеждането на "данъчна ваканция" - до излизането от извънредното положение. По думите му е предвидено държавата да финансира общините. Милев е категоричен, че няма как бизнесът да плаща данъци и такси за времето, в което не работи.

"Следващата мярка, която ще въведем по отношение на бизнеса, е да отменим текстове в 42 законови нормативни актове, които създават допълнителна възможност администрацията да се използва като бухалка", допълни политикът.

"В продължение на 4 години представяме алтернативен бюджет. В този бюджет ние винаги представяме точния разчет - откъде ще дойдат парите и за какви суми става въпрос", заяви Милев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП никога не трябва да участва във властта. БСП е тумор и докато ги има, България е в опасност.
15
0
 
3
 
! Отговори
питам преди 3 години
Щом като бизнесът никога няма да отвори, защо БСП иска властта.Другарят Милев лъже като дърт ром. Частният бизнес е безсмъртен.Няма да отвори само бизнес, Откра днат - приватизиран от некадърни агенти на ДС.
14
0
 
3
 
! Отговори
кон Стипаций преди 3 години
Мерките са въведени не само без критерии , но и без всякакъв разум и връзка с главния мозък - т.е. първосигнално , водени от чувството на послушание към ЕС и яко захлебване от същото място !Гласоподавателите - кучета ги яли
13
2
 
1
 
! Отговори
Как Сийка преди 3 години
И отново в познатия ни стил: мърморене без покритие ! Ала-бала ! Все едни и същи просто тии от тия дето предизборно са се главозамаяли ! Да, ама ние,плебса,де - не сме ! Айде, чиба!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От сутрин до вечер ни говорят за критериите. Тези пак не разбрали. Защо не кажат конкретно какви щяха да бъдат техните мерки? До 26г. няма да плащат данък? Криещите доходи и водещи се на мин.доход също! Ще вдигат данъците на квалифицираните, работещите и отговорните за наказание. После кой изгони младите и кадърните от България. Голямата торба с лъжите е отворена. Иво Христов икономиката не му се отдава, но като социолог го бива. Предизборни обещания за едни 80%. Но там са Мая, Слави и ДБ.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви мерки като коронавирус няма и това е активно мероприятие?Нали това повтарят "другарите"!
10
2
 
12
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на предстоящите избори.
9
2
 
9
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
Нямаше критерии и докато главната доячка не хвана ковид,извежнъж всичко придоби друг характер,даже доячката майка стана санитар хахаха,та за вас критерия е ясен,да плюете,той и женчо с юмрука е така...
8
3
 
7
 
! Отговори
Точно така преди 3 години
Ако управляваха те нямаше да има мерки и щяха да умират пет пъти повече хора от сега. Нагли!
7
2
 
7
 
! Отговори
реалист преди 3 години
ако вие бяхте на власт мерки нямаше да има . щяхме да верваме на фигуранто че вирус нема !
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лъжат тия бе
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бяхте предложили да се гласува когато бяхте в парламента, сега вече всеки може да си фантазира каквото си иска.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно пък за БКП-то няма да гласувам.
3
1
 
10
 
! Отговори
Болен Лидеров преди 3 години
Аз няма да се ваксинирам, защото след ваксината не трябва да се пие и да се друса човек!
2
5
 
13
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
А вие какви мерки щяхте да приложите и какво щяхте да направите бе, червен оххлюв? Много е лесно отстрани, нали?
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държава където всеки втори вари кафе рано или късно всеки втори ще затвори.