ВАС отхвърли жалбата на ВМРО за Мария Касимова-Моасе

Била процесуално недопустима, остави я без разглеждане
Обновена: 15 окт 2021 14:06 | 15 окт 2021 13:53, Анисия Иванова
54
ВАС отхвърли жалбата на ВМРО за Мария Касимова-Моасе
Снимка: БГНЕС

Върховният административен съд отхвърли жалба на ВМРО срещу кандидата за вицепрезидент Мария Касимова-Моасе за уседналостта ѝ.

Според ВАС "жалбата е процесуално недопустима" и я оставя без разглеждане.

Още по темата

От ВМРО твърдят, че при регистрацията на Мария Касимова-Моасе не е изпълнено конституционното задължение: Да е пребивавала фактически и трайно на територията на страната през повече от половината за всяка от петте години преди датата на изборите.

Самата Касимова-Моасе отхвърли обвиненията.

"През всичките тези години съм живяла дори повече от шест месеца всяка година в България, така че тези нападки са безпочвени. Съпругът ми Стефан имаше бизнес в чужбина, занимаваше се с отдаване на къща под наем в туристическия сезон и редовно пътувах, за да го виждам и да му помагам", написа тя във Facebook.

"Съобразно разпоредбата на чл. 321, ал.3 от ИК отказът за регистрация на президент и вицепрезидент на републиката може да се обжалва пред Върховния административен съд, от което следва, по аргумент от противното основание, че позитивното решение на ЦИК - това за регистрация на президент и вицепрезидент, не подлежи на съдебно оспорване", аргументира се съдът.


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Иван Хаджиев преди 1 месец
МАРИЯ ХЮЛИ / ХИНДО/ КАСИМ / ОВА/ МОАСЕ ИЛИ МОШЕТУРКИНЯ, ЖЕНЕНА ЗА ЕВРЕИН, ЖИВЕЕ ОТ 6 ГОДИНИ В ИСПАНИЯ, ДВОЙНА ГРАЖНАДКА, ЧЕТЕ МОРАЛ НА БЪЛГАРИТЕ И ПИШЕ СТАТИИ ЗА НАС КАТО ТВЪРДИ, ЧЕ "БЪЛГАРИТЕ СА ПРОСТИ И МРЪСНИ" П- НАИСТИНА НАГЛО СЪЩЕСТВО
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Съобразно разпоредбата на чл. 321, ал.3 от ИК отказът за регистрация на президент и вицепрезидент на републиката може да се обжалва пред Върховния административен съд, от което следва, по аргумент от противното основание, че позитивното решение на ЦИК-това за регистрация на президент и вицепрезидент, не подлежи на съдебно оспорване"???? Моля, напишете имената на съдиите от ВАС излюпили тази простотия! Аз съм български гражданин, и искам да знам Моасе отговаря ли на изискванията в Конституцията
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само да не седнат преди да съм станал...
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може да се отрече, че на тоя Лозан му приляга супервайзър Моше !
48
0
 
6
 
! Отговори
изчегъртване преди 1 месец
"ПП" и "ДъБъ" са издигнали лозунга:"ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА"..."СТАНИ ТИ ЗА ДА СЕДНА АЗ"
47
0
 
6
 
! Отговори
"ПП" и &qu преди 1 месец
"ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА"..."СТАНИ ТИ ЗА ДА СЕДНА АЗ"...!Елементарно Уотсън!!!
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз стръв за риба не купувам ако не съм я проверил става ли.....Тоя съдия дали си е направил труда да си проучи кандидат вицето за законовите изисквания да е кандидат въобще?!?!Харесали му писанията и рекъл - това е моя човек?В шаш съм, честно!
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално. Във ВАС има доста обратни.
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хем Касим, хем Моше ?Яко отровна комбинация, еггасси !
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мвро-то са жени на сарая, пак не изпълниха поръчката обаче, ще ги пляска ахмед
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че кой съд смее да осъди някой, който носи името Моше ?
41
1
 
5
 
! Отговори
Гад Заеби преди 1 месец
Моасе не отговаряла на критериите на Българската Конституция...гОООлям праз...важното е да захлеби ЯКО,както аз захлебих едно време при продажбата на "Балакан" от дрУгАрЕ Лостов...
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така и ще си отече работата.Тия до балотаж няма да докарат, то е ясно.Но пък за всеки случай никой от двата основни лагера не иска да става черен на техните симпатизанти- десетина процента, но важни за кого ще си пренасочат подкрепата.Та и Радев и Герджиков ще гледат разсеяно по темата.Е, ако някой отстрани ги спъне е друго.
39
0
 
6
 
! Отговори
има ли мисиркии???? преди 1 месец
Где блеете бреее...????Защо не я подпукате с въпросчета тазЧИФУТКА где е развявала ОНАЯси работа последните 5 годинки...????
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗДОИ -чл 2.Обществена информация по смисъла на този закон е всяка информация имаща отношение към обществения живот и даваща възможност на гражданите да си съставят мнение за действията на задължените по закон субекти?Ха сега - изборите за президент и вице част от обществения живот ли са?Кой е длъжен по закон да провери кандидатурите легитимни и допустими ли са?Абе я искайте справка от ГП и да се приключва темата!
37
0
 
9
 
! Отговори
Д@еБ(ъ) преди 1 месец
И ние можем с еврейски мурафети да се присламчим към властта!!!!Нашето мото е:"ДА ЗАГРОБИМ БЪЛГАРИЯ"!Бъдете сигурни,че ще въведем Истанбулската конвенция и ще пуснем Р.Северна Македония в ЕС...важното е да угодим на ХероМустакатата и компания!!!
36
0
 
7
 
! Отговори
прозрачност и преди 1 месец
ПОЧТЕННОСТ...бликат в излишък при кандидатурите на "ПП" и "ДъБъ"-т.е. там се забелязва откровен талибански манталитет спрямо законите и Конституцията на Р.България.
35
0
 
9
 
! Отговори
Що е почтеност? преди 1 месец
Да издигнеш еврейка за кандидат за вице президент и тя да нарушава Конституцията и законите на Р.България....За казуса Киро Електричката и Канадските му тарикатлъци няма да споменавам за да не съм банален!!!Бааах мама му и на таз "ПРОМЯНА"!!!!
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Д(@е)Б(ъ) видяха, че Кирчо Канадеца може, и те искат по тарикатския начин, с явно заобикаляне или откровено неспазване на закона, каквато и да е прозрачност, и без никаква почтеност! Честито на излъганите!
33
0
 
7
 
! Отговори
10 божи заповеди преди 1 месец
Не кради!...Не лъжи!...Не пожелавай нищо,което е на ближния ти/т.е. народа/...! ДАаа...ама НЕЕЕЕ/Петко Бочаров/!Борбата за власт.порции и постове при протестърите от "ДъБъ" и "ПП"направо е ЕПИЧНА!!!!Според тях е "ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА"..."СТАНИ ТИ ЗА ДА СЕДНА АЗ"...!