Радев към Черни връх: Походът към по-справедлива България започва от тук

Време е да поемем към върха – там, където Щастливеца намираше щастието, заяви президентът
Обновена: 17 окт 2021 14:27 | 17 окт 2021 11:05, Красимир Ангелов
672
Радев към Черни връх: Походът към по-справедлива България започва от тук
Снимка: БГНЕС

Румен Радев и Илияна Йотова дадоха официален старт на предизборната си кампания с поход от хижа Алеко към Черни връх на Витоша. Заедно с тях са журналисти и представителите на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на кандидатпрезидентската двойка за втори мандат.

Походът към по-справедлива България започва от тук, заяви Радев в началото на похода.

Още по темата
"Избрахме това място, защото Щастливеца е от онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост – гражданин на света и патриот. Алеко – народопсихолог и в същото време адвокат на верните, любител на природата и ценител на красотата.

Всички знаем тъжната история как именно Алеко стана жертва на своя герой и затова ние, неговите потомци, е време да надрастем слабостите на неговия герой. Време е да поемем към върха – там, където Щастливеца намираше щастието", допълни Радев.

По думите му българската планина освен красива е и избор на вдъхновение и урок по родолюбие. Изкачването, редом с изпитанията, сплотява, гради характер, калява волята и зарежда с вяра, каза още Румен Радев.

Илияна Йотова заяви от своя страна, че Алеко Константинов се е борил с пороците, с които и те като президент и вицепрезидент също се борят – корупцията, малодушието и предателството.

"За съжаление, над 100 години по-късно неговите пътеписи, неговите разкази и герои, като че ли са писани за днешното време. Ако си спомним как Алеко Константинов пишеше за изборите и за злоупотребите, сякаш пише за това как ГЕРБ прави избори", каза още Йотова.

Тя съобщи, че днес с Радев посвещават своята кампания на българската природа, защото не искат повече бетонни хватки.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


672
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
568
0
 
5
 
! Отговори
До Чудно преди 2 години
Напротив - много направи той, ще го запомним с... мноогото лоши неща, коиито направи за България !
567
0
 
5
 
! Отговори
факт преди 2 години
Черни връх, черни сили, черни мисли навяват...
566
0
 
6
 
! Отговори
Води ни преди 2 години
Към нови черни върхове и също толкова черни бъднини !
565
2
 
11
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Да беше отишъл на Камен бряг да видиш кораба.Потъва както и ти .Но понеже си свикнал да гледаш от високо .....затова отново нищо няма да видиш.Хората долу ще те отнесат като куце пиле домат.
564
0
 
7
 
! Отговори
ДОГИ КОЧ преди 2 години
..и поведе той стадото като им говореше на единствения език, който владее - майчиния - мееее... с английския стана за смях пред целия свят.. меее..
563
14
 
5
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
Радев президент. ПП в коалиция с ДБ и ИТН съставят правителство и имат над 50% в парламента. БМБ - отговорник по пожарна безопасност в Централния софийски затвор. Един от колегите му по съдба - Ахмед Доган с прякор Меди, който междувпрочем е бил в затвора и на 10 Ноември. Шиши също им прави компания, вече строен като манекен. ДПС обявена за противоконституционна. ГЕРБ се радва на популярност колкото НДСВ. Ето така си представям модерна , посткомунистическа България след 45 + 32г преход.
562
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо Христов 628 "- ко да праи - да ходи в Брюксел да им набива ку'хите кофи на некадърниците в ЕК ли " Твоят аскьойски ПЪПЕШ няма НИКАКЪВ авторитет НИКЪДЕ, нито в САЩ, нито в Брюксел, дори и в Кремъл НЕ го знаят и НЕ искат дори да го познават. Благодарение на Кауна България е в международна ИЗОЛАЦИЯ, оттегляне и крах на международните инвестиции, следователно - смърт на икономиката, масова безработица, глад, студ и Грипенова зима. Да живее Юмручко Решетников, урааа!
561
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 625 "...а ти с какво запомни тиквата,ние изобщо не го помним вече." А ние с какво до запомним твоя Пъпеш - с комунистическия преврат, който запрати държавата в ХАОС? Умньо, заради трольовци като теб сме на този хал, най-хубавото е, че тъпльовците сте много повече от работливите и умни люде, и тъкмо вие - които си чекате лапачката наготово, ЗАВЛИЧАТЕ всички ни към коМУНЬО-бездната, и дори не се сещате, че ако ние, които ви ХРАНИМ, си отидем, и вие си ОТИВАТЕ!
560
8
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Гореща новина/620"когато Държавата е в шок от цени и какво ли не ?" - ко да праи - да ходи в Брюксел да им набива ку'хите кофи на некадърниците в ЕК ли? Ми нали и той е евроатлантик като тиквата?
559
9
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Походът започва от изказване по националната телевизия, че ще се работи за излизане на България от ЕС и НАТО.Всичко друго са лъжи за поро'стия матрял.
558
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този фигуративен мизантроп и нихилист така и не разбра каква е ролята на президента на република България!
557
15
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Чудно, а ти с какво запомни тиквата,ние изобщо не го помним вече.
556
11
 
18
 
! Отговори
Мъдрец преди 2 години
По добре българското врабче Бойко в ръката,отколкото руския орел Радев в небето!!
555
7
 
24
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
По-голяма глупост,че и Алеко пишеш като че ли как ГЕРБ правят избори, не бях чувал. Изборите вече за трети път ги прави Радев и неговите протежета само машинно. Сега бай *** е станал IT специалист и манипулира софтуери. Но ГЕРБ има най-много избиратели, с Радев ще се срещне с един еродит, а не военен ***,който размишлява какви искаш да каже Алеко.
554
11
 
35
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Президента на разходка по Вигоша когато Държавата е в шок от цени и какво ли не ? Сещам се когато изгоряха 17 войничета а същия ден Виденов играеше хоро. Това го могат само другарите !
553
8
 
46
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Този излезе по-бабаит от ББ! Обаче по-некадърен, ББ поне решаваше проблемите!
552
8
 
38
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Още ли си жив бе Фигурант?
551
2
 
20
 
! Отговори
Тошко Колев преди 2 години
Отдавна има песен за такива като него !
550
1
 
35
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Неудачното копие на мистър Бийн,което се пъчеше като президент,колко лицеви опори ще направи?Нали го беше издигнал един бабаит,който сигурно е негов кумир?
549
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е зле за 50 лицеви опори и едно коремно да взима още 5 години по 15 бона на месец... Явно акъла не му върши, толкова работа за тази длъжност...