COVID мерките в чужбина не застрашават гласуването утре

Първи ще отворят секциите в Нова Зеландия
7
COVID мерките в чужбина не застрашават гласуването утре
Снимка: МВнР

Към момента Министерството на външните работи не разполага с информация за държави, включително с големи български общности, където вътрешните ограничителни мерки за Covid-19 биха повлияли върху процеса на гласуване на 14 ноември, съобщават от ведомството.

Секционните избирателни комисии в чужбина и задграничните ни представителства са предприели всички необходими мерки, за да бъдат обезпечени избирателните секции с дезинфектанти, маски и защитни прегради, където е нужно. Там, където се изисква, ще има и служители, които да измерват температурата на гласоподавателите.

Външно министерство призовава всички български граждани в чужбина да спазват противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавируса в съответната държава, в която ще упражнят правото си на глас.

Съветваме сънародниците ни да се информират за местните ограничения и правила, които ще важат в деня на изборите, от сайта на МВнР в рубриката „Коронавирусът - как да пътуваме“ на адрес: https://www.mfa.bg/bg/covid19map

МВнР припомня, че на 14 ноември 2021 г. българските граждани в чужбина могат да упражнят правото си на глас в 751 секции в 68 държави. Първи ще отворят секциите в Нова Зеландия.

Вотът зад граница ще приключи в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г., когато затворят секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада.

Министерството на външните работи изразява своята искрена благодарност към българските общности зад граница и техните доброволчески мрежи, с чието сътрудничество и активност стана възможно организирането на вота в чужбина.


7
Още по темата: изборичужбинаМВнР
Още от Избори 2021
Избори 2 в 1, вижте как ще гласуват избирателите с машина
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Колкото по-малко българи в чужбина гласуват,толкова по-добре.Управлението в България трябва да се избира от хора,които са избрали да живеят в Родината си.
4
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
мерките срещу вируса не застрашават изборите а българите в чужбина които сенатискат да гласуват видяхте два пъти вече какво направихте с вашите гласовене знаете за кого гласувате и сега страдаме ние а не вие вървете си по пътя ине се занимаваите с българия
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Европа мерките са срещу неваксинираните. Който е ваксиниран е добър дошъл навсякъде. Да живее сертификата!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цяла България днес празнува всеки ден дано е празник
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Глупости. В Оукланд, Нова Зеландия гласувснето е отменено по нареждане на местните власти.