БСП: Кабинетът на Радев ни атакува, сменя наши кадри

От края на септември нямаме договорени количества газ, каза Румен Гечев
Обновена: 10 авг 2022 21:56 | 10 авг 2022 21:24, Анисия Иванова
50

Има сериозни елементи на реваншизъм от служебния кабинет. Странно, сега служебният кабинет започва да сменя кадри широкомащабно, почти изцяло това са кадри на БСП. Доста от тези кадри са членове на Националния съвет на БСП. Атаката е срещу БСП и ще вземем всички мерки да се противопоставим на такъв подход. Колегите от служебния кабинет са назначени да подготвят изборите, да изпълняват бюджета, който депутатите сме приели, да спазват законите и да не се занимават с партийни дела, защото може да има последици.

Това заяви проф. Румен Гечев от БСП в предаването "Денят ON AIR". Той не допуска президентството нищо да не знае и министрите на своя глава да взимат решенията.

"Притеснени сме от това, което става, защото то не е редно. Ще намерим точния отговор и няма да позволим с БСП да се отнасят по такъв безпринципен начин. Ако някой има други цели, да пие студена вода и да си помисли какво прави. Те са там за 6-8 седмици, нека си изпълняват задълженията", каза още проф. Гечев пред Bulgaria ON AIR.

Екипът на Радев е там благодарение на БСП, изтъкна социалистът. И добави, че атаките срещу БСП консолидират избирателите им, които ще отговорят на изборите на 2 октомври. Той очаква БСП да постигне по-добър резултат в сравнение с този от последния парламентарен вот.

Проф. Гечев смята, че вече бившата управляваща коалиция е постигнала добри резултати и е увеличила доходите на хората. И отбеляза, че БСП е предупредила за грешни стъпки на правителството в енергийния сектор.

"Няма санкции срещу природния газ от Русия. БСП оцени санкциите на ЕК като неприемливи и вредни за целия ЕС, сега това го вижда целият свят. Ние сме за диверсификация на доставките. Но дотогава да хвърляме икономиката в рискове с фантазии за кораби от Аляска или Мексиканския залив, това няма как да стане. Няма договор за такива танкери. От края на септември нямаме договорени количества газ за България. Намираме се в риск от газови доставки. Когато можеш да купиш стока на световния пазар, е малоумие да не я купуваш по идеологически причини", коментира гостът.

Според него Русия има 100% основание да иска плащане в рубли за газа, тъй като Западът е блокирал активи за 300 млрд. на страната. "Газпром" има пълно основание да иска втора сметка в рубли, категоричен е проф. Гечев.

"С малоумните си санкции ЕК направи така, че Европа ще зъзне, и второ - укрепи рублата. Наближаваме средата на август, а нямаме договори за след септември. Тръбата минава през държавата - с 13 млрд. куб. м газ годишно, и тази държава не купува газта от тази тръба. Някои от решенията са малоумни", настоя проф. Гечев.

За финал на разговора той увери, че стратегическите решения след изборите ще бъдат хармонизирани под натиска на фактите.


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
3M преди 1 месец
този кога ще влезе в затвора, за да плати действията си при жан виденов? А останалите "видни" министри от онзи период!?
39
1
 
0
 
! Отговори
Радев е НЕЗАКОНЕН преди 1 месец
НЯМА ЗАКОННИ ИЗБОРИ В БЪлгария вкл от 1923 година до сега..Експерти да докладват какви престъпни методи ползват бандитите на власт след 1989 година..Особенно голям обем инфо има от последните три нагло манипулирани избори преди две години..
38
2
 
0
 
! Отговори
ПО СМЕЛО Радев преди 1 месец
Сичко и беше наред на КОрнелийка само дето предложи за премиер Асенчо Василевия..Ами то срамота..Лично предлагам 98 % от участвалите в ограбването и ликвидацията на БЪлгарския народ служители да се УВОЛНЯТ..Експерти да проследят какви диверсии против България се провеждат в съучастие с издържани с ограбени милиарди от народа служители от 1989. За парлама се менкат на власт 200 - 330 човека имитиращи демоглупация.. ИМАме много опитни престъпници командваащи министерства и ведомства.за грабене
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дааа, сериозно трябва да се притеснява БСП- дали ще мине 4%- та граница, че такива като Гечев и Корнелия съсипаха партията.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами как така 100% имала Русия основание да иска плащане в рубли???? Договорът Гечев е подписан не в рубли. Мисли малко, стига популизъм!Всъщност и през твоя двор на къщата ти в Драгалевци минава газ ама не си отваряш кранче да си пускаш нали?
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този светкавици му излизат от очите и змии от устата, пфу пфу пфу!
34
1
 
11
 
! Отговори
алооо преди 1 месец
Румбаааа....долара рипа ли рипа ли?Гони ли па 3000лв. а?А банки ще фалират ли а?Колко? 17 ли бяха а Румба?
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гечев , политикономията остана в 1989 , сега сме 2022 . БСП съвсем са го закъсали за кадри щом са опрели до тази червена мумия
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ало кадровика, на вашата партия все някой й пречи. През 1997 г. Като фалира държавата обаче ТИ беше, ти Гумен Речев!
31
1
 
11
 
! Отговори
УНСС преди 1 месец
От този професор дори в УНСС се срамуват, представете си каква ниска топка е . Агент Економов , който започва доносите си с фразата - за мен е въпрос на морален дълг да докладвам за научния си ръководител . Морал и експертиза от Румен Гечев - не благодаря
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Фалит ти като си професор Що не си гледаш политикономията ами си седнал да се тръшкаш за партийни и държавни дела? Сигурно щото и студентите ти в УНСС не те харесват и искат да слушат някой умен?
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Агент На ДС , Вицепремиер отговорен за най голямата икономическа криза , за обезценяване на спестяванията на едно поколение българи - този индивид отдавна трябваше да е в затвора вместо да ни поучава . Ядохме му попарата през 97 , сега пак ни го пробутват . Резултата от икономическите му съвети е известен - държавата фалира , хората губят спестяванията си , Гечев си купува къща, другарите му си оправят заемите и допълнително забогатяват
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И излезна Корифея на мисълта, професора от УНСС, депутата па рече: така правим та БСП да не мине 4% граница! Аз казах!
27
1
 
10
 
! Отговори
Kornel преди 1 месец
Значи Гечев, като назначават ваши от БСП за министри не е добре, а като махат някакви замове и други е зле. Пак нещо лъжеш Економов. Паааак
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Господин Фалит се готви да управлява , но благодарение на неговите изяви БСП изобщо няма да влезе в парламента. Много народна любов има към професора натрупана от 1997 година. Комунистите го скриха за 10 години , та да се забравят зулумите , но нали е нагаждач - отново излезе на мода. Боже опази от такива специалисти
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другаре от БСП, сещахте ли се вашата Пратия какво направи с ОФто? Колелото на историята се завъртя и сега вие сте на мястото на ОФто, защото се намери още по-радикален червен сатрап от вас, да ви гони. МОЛЕТЕ СЕ, демокрацията да победи в България, защото ако не победи селянина от Славяново е достатъчно малограмотен и жесток, и всичките ще ви прати в Белене. Ирония, нали?
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм Кирчо интриганта,вечния лъжец.Интрига да направя първа радост е за мен.Да скарам Радев и БСП беше малко отмъщение за моето падение.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A преди това Кирчо уволняваше и назначаваше ваши,за да може после да направи конфликт между БСП и Радев.Всичко е предвидил .БСП дано го проумеят.
22
1
 
18
 
! Отговори
зАз преди 1 месец
Вие престанахте да сте комунисти след преврата, който осъществихте на 10 Ноември 1989 година! Днес, вие сте най-обикновени бандити, мафиоти, корупционери и олигарси обединени в едно дружество!
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сменя ваши крадци, а не кадри. Освен да краде те, да саботирате и пречките друго не можете. Царе сте на интригите