Явор Божанков: Радев връща Борисов на власт

Правителството правило всичко друго освен да организира изборите
64
Явор Божанков: Радев връща Борисов на власт
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Инфраструктурата си беше един от проблемните сектори – състоянието на пътищата, договорите, които заварихме, голяма част, от които незаконни за пътна поддръжка, без поръчки, без конкурси, фирми, които работят на абсолютно непазарни цени, което води до некачествена инфраструктура. Това е въпрос и на инфраструктура, на държавна политика, въпрос на наказателно-правна политика“. Това заяви народният представител от „БСП за България” в 47-то Народно събрание Явор Божанков пред Нова телевизия.

„За нас разграничителната линия е  ясна – ние с ГЕРБ и с малкия ГЕРБ, с ДПС и с малкото ДПС, правителство не бихме направили, те са част от корупционния модел“, категоричен е Божанков, като уточни, че малкият ГЕРБ е “Възраждане“, а малкото ДПС – “Има такъв народ“. Той допълни, че биха работили с всеки друг, готов да довърши съдебната реформа, който застава ясно от страната на антикорупцията.

„Реален риск Борисов да се върне има, особено с последните действия на служебния кабинет по отношение на непрестанните атаки“, категоричен е Божанков. Според него проблемът в момента е един - служебният кабинет трябва да си организира изборите, а той прави всичко друго, освен това. „Назначава хора в “Напоителни системи“, уволнява от най-ниско до най-високо ниво администрация, което е абсурдно за служебен кабинет“, смята той.
По думите му тезата на левицата по отношение на Газпром“ не е политически мотивирана. „80% от българската икономика, синдикати и работодатели, казват договор със сигурни доставки и на ниска цена. Асен Василев вчера каза, че ако цените са добри, защо не и доставки от “Газпром“. В коалиционното ни споразумение беше казано преговори с всички, включително и с “Газпром“, припомни Божанков.

„Служебен кабинет има три тежки критики в три сектора – външна политика, инфраструктура и енергетика. Ами това са точно трит сектора, управлявани от Слави Трифонов и “Има такъв народ“ и нямам обяснение защо точно кадрите на ИТН са в служебния кабинет“, коментира Явор Божанков и продължи: „Направиха един кризисен щаб, Борисов го правеше това, когато не можеше да реши проблема и прехвърляше отговорност, а и когато искаше да уплаши хората. Ами не, няма такава ситуация и единственият резултат от тези непрестанни остри атаки, ще решат проблема на Борисов да се върне на власт“, смята той.

„Служебният министър ни обвини нас и Нинова, че изнасяме хиляди тонова оръжия. На другия ден обяви, че сделки за 1 млрд. са спрени. На третия ден стана най-интересно, като обяви, че подписва сделки за 1 млрд. с дестинация предимно Полша, тоест сега да си обяснят военният министър, служебният кабинет и Радев тази дестинация Полша и този абсолютен рекорд за един ден каква е дестинацията, къде отиват? И ако може тази грозна атака да престане, защо придоби абсурдни измерени“, заключи Явор Божанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: бспЯвор Божанков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие от БСП сте света вода. Крадеца вика дръжте крадеца. Само се чудя защо народа още търпи , а не се вдига. Този път не да палим парламента , а да го бутнем направо. Чакам да започнат безредици и се включвам
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен,к.43. Ти изреди цели 9 категории политици, които не трябва да припарват до власт! Това означава, че власт няма да има, Та някои влизат в 4-5 категории, Да не говорим, че Четворната коалиция с водеща партия ПП с нищо добро не се отчете!
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо изтрихте коментара бе, наглеци? Вие за БСП+ПП ли работите?
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да ги връща като той представлява институция от властите,която няма това единствено право да връща някои от партиите,още повече,че предишните представители на институциите на властите не са показали положителни резултати по управленски,организационни,икономически,финансови,административни показатели при назначаването им по мандати и заемащи 2 от главните независими власти за осъществяване на растеж при положение,че са с привес в позиция над опозиция,а довеждат в обща криза обществото до дълг
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При демокрацията, всеки ден трябва да пазиш управлението на държавата от измамници, крадци, лъжци, самозванци, мафиоти, лобисти, чужди агенти, психопати, лудди. Тежка задача са демокрацията и изборите.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен46 А миналогодишните служебни? Само избори ли организираха? Масова сеч беше при тях и като взеха изборите и тръгнахме към блатото от което скоро няма да се измъкнем! Толкова поразии направиха,като мислеха,че ще са вечни! Да,ама НЕ!Много бързо им лъснаха лъжите и кражбите! На 02.10 трябва много да внимаваме и дано всичко при избора да зависи само от нас !
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, Божанков, Радев от вас не може да се вреди да върне Борисов. ПП и БКП+ ДП го връщате, защото попарихте надеждите на народа и показахте, че за нищо не ставате. И Борисов не го харесват много, но на вашия фон и управление, той е направо гений! Та, не се оправдавайте с Радев!
39
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 1 година
отговорих подробно на дървото яворово,ама тука трият повече и от ФЕЙКТИ...
38
0
 
5
 
! Отговори
перко преди 1 година
Слагайте минуси, но истината е тази! Настанаха пилци пое.аха квачки,а резултата - запъртаци!
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дано!Че видяхме и се нагледахме на харвардската *** докъде ни доведе.А вие от БСП трябва да се самозатриете,че откъдето минете нищо не никне!
36
8
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До Наблюдател Именно , но чекмеджетата плащат за троловете тук с твоите и моите пари. ББ не бил правил инфлация....ГЛУПОСТИ. Просто тогава нямаше никъде и само чакаха напечатаните пари от ЕС да се усвоят. И те не са идеални ама поне махат мафията, която ги и махна де.
35
10
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Да Радев изгони правителството на ПП и коалиция защото то започна да прави национално отговорна политика .Той е с Възраждане и ГЕРБ ,Итн вече ги няма /ДПС са хитри и чакат ,И се спонсорира всичко това отКремъл /е докато не фалира Русия от войната ще дават /Не съм гласувал за нито една партия от Кабинета Петков но тези хора ми харесват даже и Нинова започна да прави Европейска политика /е малко за Украйна сбърка/тъй че Не знам Радев какви игри ще прави с ГЕРБ за да управлява зад завесите.
34
3
 
11
 
! Отговори
перко преди 1 година
Хайде Борисов да се връща щото видяхме, че от такива като Божанков файда няма! Вчера сввалиха пелените и станаха политици или просто казано: Настанаха пилци пое.аха квачки!
33
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ГЛЕДАХ БОЙКО БОРИСОВ :КОГАТО МУ ЗАДАДЕ ВЪПРОС ЕДНА МИСИРКА :КАК ЩЕ КОМЕНТИРАТЕ БОЖИНКАТА Б.Б. ДОСТОЛЕПНО ПОПИТА КОЙ Е ТАЙ /БОЖИНКАТА/ КАКВО Е ПОСТРОИЛ ИЛИ НАПРАВИЛ ЗА ОТЕЧЕСТВОТО СИ-МУ ОТГОВОРИХА В ХОР -НИЩО-
32
3
 
12
 
! Отговори
и те така преди 1 година
Борисов се връща бсп трепери . ше бъдат мачкани като цинкови кофи от валяк .
31
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
И какво му беше лошо на управлението на ГЕРБ. Вярно, имаше тук-там проблем с пътната настилка, а сега след 2 години е смешно да се говори за всякакви проблеми, защото са сметени под килима и управляващите се правят, че не съществуват. 7 месеца управление-колапс на държавата и 30 години обратно назад. Явно , доста хора са с деменция , или са мазохисти и обичат някой здраво да ги наритва.
30
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОЖАНКОВ НЕ МОЖЕШ НА МАЛКИЯ ПРЪСТ НА БОРИСОВ ДА УВИСНИШ- А ДОРИ ДА ГО СТОРИШ СИ ЖАЛЪК И НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС- ВИДЯХМЕ ВИ- ИНФЛАЦИЯ 35/40% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИ ХРАНИ ИЗРАВНИХМЕ СЕ С ГЕРМАНИЯ И АНГЛИЯ- НАРОДА БЕДЕН ОЛИГАРХИЯТА С МИЛИОНИ.
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МАНТРИТЕ ...ТОЙ БОРИСОВ ТАКЪВ ОНАКЪВ ДЕКИШ НЕ ХВАЩАТ- ВИДЯХМЕ ВИ ВСИЧКИ КОЛКО СТРУВАТЕ- КРЪГЛА НУЛА
28
14
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Тулупът много добре знае че сега му е последният шанс докато кметовете са от маф-и-ята. Нека да спасим България от кражби, Джуджета, хидроинженери и заключвания на градовете. Е, не гласувайте за БСП :)))
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ СУБЕКТ Е МНОГО ***- ТРУДНО ИЗДЪРЖАМ ДА СЛУШАМ ОБЪРКАНОТО МУ МЪНКАНЕ- БОЖАНКОВ СТИГЪ СЕ КАТЕРИ ПО ГЪРБА НА БОРИСОВ- НАПРАВИ САМ ТАКЪВ ОГРОМЕН ГРЪБ С МНОГО, МНОГО РАБОТА ЧЕ НИ ПИСНА ОТ ПРОСТИ ПОЛУГРАМОТНИЦИ