При избори днес: ПП-ДБ с 1% пред ГЕРБ-СДС, "Левицата!" влиза

Парламентът ще е от 6 партии, сочи изследването на Центъра за анализи и маркетинг
Обновена: 23 мар 2023 13:11 | 23 мар 2023 13:10, Стела Стоянова
268
При избори днес: ПП-ДБ с 1% пред ГЕРБ-СДС, "Левицата!" влиза
Снимка БГНЕС

"Продължаваме промяната - Демократична България" водят 1% пред ГЕРБ, "Левицата!" вероятно влиза, сочат резултатите от последното социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг. Според него се очертава парламент с 6 партии.

Изследването е проведено в периода 16-19 март 2023 г., две седмици преди парламентарните избори за народни представители на 2 април. Социологическото изследване е проведено сред 1021 пълнолетни граждани на България. 1% от всички анкетирани съответства на 54 000 души. Участниците са били интервюирани лице в лице. Проучването е проведено по собствена поръчка, уточни директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов на пресконференция в БТА.

Според изследването, ако изборите бяха днес, шест партии щяха да влязат в парламента. Обединението "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) получават 25,7%, ГЕРБ-СДС - 24,7%, ДПС - 13,8%, "Възраждане" са с 12,5%, БСП събират 8,1%, а "Левицата!" - точно 4%.

Според Юлий Павлов "Има такъв народ" и "Български възход" нямат шанс да получат представителство в 49-ото Народно събрание. Шанс нямат и от НДСВ, които събират 1,2 на сто.

Запитани как се справя служебното правителство, 31,4% от анкетираните казват „по-скоро успешно“, 52,6% „по-скоро неуспешно“, а 16% не дават отговор.

„Политиците, независимо кой как гласува, или не могат да се разберат за правителство, или правят правителство за 5-6 месеца и хората основателно се питат защо изобщо да гласуват. Шири се вече мнението, че и след тези избори няма да се разберат и ще чакат местните избори", заяви Юлий Павлов.

По думите му и при гласуване с хартия, както и с машина, могат да се фалшифицират резултатите. "Но прави ли се? В голям мащаб не и това е лесно проверяемо", отбеляза той. По негоите думи доказателство за това е, че резултатите от екзитполовете на социологическите агенции са много близки до тези на Централната избирателна комисия.

Изследването е проведено в периода 16-19 март 2023 г., две седмици преди парламентарните избори за народни представители на 2 април. Социологическото изследване е проведено сред 1021 пълнолетни граждани на България. 1% от всички анкетирани съответства на 54 000 души. Участниците са били интервюирани лице в лице. Проучването е проведено по собствена поръчка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са лъжи и долни инсинуации. Колко хора видяхте където Кирчо и Кокорчи обикалят през последните дни България? Никаква подкрепа няма за тези мошеници. Защо лъжете хората? Това е стъкмистика попитали 808 човека. Ама дали са ги попитали или са натъкмили отговорите?
192
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много интересни данни. Ако някой погледне претъпканите зали при ГЕРБ и то и в общини където нямат кметове, а от другата страна специално затъмнените зали за да не се вижда колко хора има при мероприятията на ПП-ДБ ..
191
2
 
9
 
! Отговори
До Българин преди 1 година
Нали любимата ти крaтуна ти спечели предните избори, за какъв бял кон бълнуваш?
190
15
 
13
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Ще гласувам за Възраждане срещу партиите на войната - ГЕРБ/СДС + ПП/ДБ.
189
15
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Бойко, бързо изкарвай белия кон и се връщай, че тия шмекери-измамници съсипаха държавата
188
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЛКОВА НАРУШЕНИЯ!ТОЛКОВА МНОГО СКАНДАЛИ!ТОЛКОВА МНОГО КРАЖБИ!ДАРЕНИЯ ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ на ръба на закона!НАЗНАЧИХА любовници от същия пол!ПАРАПЕТА И ДУ ПЕТА !МИЛЯРДИ ПОХАРЧЕНИ БЕЗ ОБЯСНЕНИЯ!ПОСРЕДНИЦИ ЗА ОРЪЖИЕ !ГОРИВА!КОНСТИТУЦИЯТА СМАЧКАНА С УСМИВКА!ИИИИИ ЩЕ БЪДАТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ! ЯЙЦЕТО ДА СТАНЕ 2 ЛВ!ДАНО СИ СТРОШИМ ГЛАВИТЕ УМНИ!
187
4
 
15
 
! Отговори
Михаааал преди 1 година
Повече от 10 години, чрез близки и познати от различни краища на БГ издирвам интервюран човек за избори, но все още не мога да го намеря за да го питам колко и какви въпроси са му задавани. МАНИПОЛАТОРИ.
186
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 02.04 само с номер 2, за да България да се развива. Другите партии са некадърни и крадци. Бог да пази България, ако ГЕРБ не са първи и то с голямо мнозинство, защото всички други ще я заличят от световните карти
185
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП на колене ,кой че верва че водят точно с един процент )
184
12
 
9
 
! Отговори
СТ преди 1 година
ГЕРБ трябва да се изчегърта.
183
15
 
7
 
! Отговори
ПРЕДСКАЗАНИЕТО Е ТУК преди 1 година
Най-много гласове за ПП/ДБ - ПОБЕДА! Долу ГЕРБ! ВЪН! МУТРИ ВЪН!
182
6
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
За ГЕРБ ще гласуват около 5-10% от гражданите. 400-600 хиляди. Не може толкова малко хора да определят съдбата на останалите 90-95% (или 5-6 млн души)
181
7
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ПОВЕЧЕ ШАРЛАТАНИТЕ НЯМА ДА УПРАВЛЯВАТ ПРОСТО НЯМА С КОГО ПРИ СЛАВИ СА НО СИ СВЪРШИХА РАБОТАТА ЗА КОЯТО БЯХА НАЕТИ СРУТИХА БЪЛГАРИЯ
180
7
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ГЕРБ БОРИСОВ БЪЛГАРИЯ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ С НОМЕР 2
179
8
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ С НОМЕР 2
178
6
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
БОРИСОВ ГЕРБ ПОЛИТИКИ ЗА БЪЛГАРИЯ ШАРЛАТАНИ КОЛКОТО И ДА ЛЪЖЕТЕ НЯМА С КОГО ДА НАПРАВИТЕ ПРАВИТЕЛСТВО И НЕЗНАМ КОИ МАЗОХИСТИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАС
177
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изобщо не вярвам, че ПП са пред ГЕРБ. Нямат структури, малко хора ходят на предизборните им кампании откъде тези гласове. Миналия път ни убеждаваха, че имали скрит вот. На мен ми прилича на нагласен вот.
176
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
195 И по какво е ясно това? Най-голямото зло са ПП,ДБ. ПП донесоха омраза, разделение, изчегъртване, застой, спиране на знакови дела срещу червената олигархия. След ПП Радев се наложи да свика кризисен щаб, за да се спасява държавата, или това, което може да бъде спасено.
175
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
193 Напротив, познавам много хора, които са сигурни в успеха на ГЕРБ и не отиват на избори. Но този път, ще излязат, защото наглостта на лъжците, продажниците и шарлатаните от ПП,ДБ надмина всички граници. Цените растат с инфлацията и спекулата. Няма инвестиции, няма Шенген, имаме политици свързани с подземния святПП,ДБ.
174
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом пак се заговори за комунисти, значи някой пак ни лъже и отвлича вниманието от важните неща.