Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал

Властта не е самоцел, заяви той
28 май 2023 20:13, Нели Христова
509
Асен Василев: На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал
Снимка: БГНЕС

На този запис няма нито една дума, зад която аз не бих застанал. Отрязани са определени части от мои изказвания, като съгласуването за службите или промените в държавната администрация. Абсолютно заставам зад думите си. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Той заяви, че това са думи, които самият той е казвал на избирателите си. Помолен да оцени записа, той заяви: "Това не трябва да го оценяваме ние, а всички български граждани, след като изслушат записа".

Асен Василев припомни, че акад. Николай Денков е оторизиран да води преговорите, а от другата страна е Мария Габриел. Те двамата да продължат, когато могат, каза още съпредседателят на ПП.

"Властта не е самоцел. Ако слушате записа, това е основното нещо, което се обсъжда там. Властта е да се свършат полезни за държавата неща", каза той и даде за пример членството в Шенген, еврозоната и реформа в съдебната система.

Цялата мелодрама може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес.

В отговор на въпрос дали не трябва да има отстъпки, той заяви, че "ако отстъпките са, за да се размразят преговорите, такива не трябва да има".

И сподели мнение, че ротацията не трябва да се сменя и акад. Денков все пак трябва да е в първите 9 месеца премиер. Според Василев има интереси, които не искат да има правителство. Това са интересите, които ни докараха дотам, че не сме пълноценни членове на ЕС и НАТО, каза още той и заяви, че в България службите се занимават с интриги.

Представете си, че имаме една държава, в която компютрите на министерство се използва за плацдарм за хакерски атаки от Русия към партньорските службите. Представете си, че имаме една държава, в която има нулева подготовка за това, което се случи в Украйна. Как се влиза с тези служби в Шенген и еврозоната, попита Асен Василев.

Според него, за да може тези хора да си свършат работата, те трябва да имат доверие, да са одобрени от партньорските служби на съюзите, в които България участва.


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
До ЦИТАТСамо глупавите не виждат,че чистките ги прави реЗидента,в опит да обслужи руснаците насаждайки разделение в Народа ни!Правителството не е уволнявало!опитаха през пловдивският вътрешен да създават трус в МВР,тоя вземаше рушвети да назначава полицай,деца на дс агенти,МЗ там са заложени толкова много руски капани,хората не могат да кандиданстват...саботаж...по руски,обслужван от резидента предател и администрацията му,Съд за предателя решетников!Радикално законодателство...Война е!!!
413
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПУТИН ЯЗДИ МЕЧКА Да отглеждат мечки за износ бе: мерино мечки, саански мечки, астраганени мечки и смесени породи, хем дълговлакнести, хем на фитили. Например кръстоска между сибирски мечок и Дмитри Медведев. И ето как Путин ще вържи 4те края на издънения от войната бюджет. Инак руските войници в Украйна ще се предават в плен, за да напълнят томбака и да загладят косъма.
412
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имах съмнение за ПП, но сега със сигурност ще гласувам за тях. Ако наистина изгонят всички десари ще гласувам за тях доживотен. Със сигурност на нови избори ще имат по голям резултат.
411
2
 
2
 
! Отговори
ЦИТАТ преди 3 месеца
Учихме Ви на уважение и правила. Къде загубихте човешкото в себе си?По пътя към Харвард или когато се върнахте тук. Да ни оправите.Вие ще счупите най-ценното което ни остана Родината!Дължите ни поклон.ВСЕКИ ДЕН!Учихме Ви на уважение и правила. Къде загубихте човешкото в себе си?По пътя към Харвард или когато се върнахте тук. Да ни оправите.Вие ще счупите най-ценното което ни остана Родината!Дължите ни поклон.ВСЕКИ ДЕН!И не си помисляйте да планирате политически чистки!Минахме по този път когато Вие бяхте бедни дечица!!!България има п
410
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
може да правите врътки и измами ,но не сте подходящи да тези постове
409
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Човек лаквото сам си направи, друг не може да му го направи" Народна поговорка
408
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На нови избори дори ПП ще качат резултата. Абсолютно същото мислят хората, които са гласували за тях. Трябва тотална чистка в службите на всички нива. Даже много по-радикална и безкомпромисна отколкото те заявяват. Това им беше една от грешките преди година, че не я направиха още тогава, а оставиха внедрените там хора да ги саботират отвътре.
407
5
 
2
 
! Отговори
РАБОТАРКА НА ЗАПЛАТА преди 3 месеца
Аз,а и вие неможем сами да се оправяме в живота . Затова трябва да си имаме господар и шеф на който да служим. 2 века Византийско,5 века Турско рабство. Гена ни е робски .Имаме нужда от някой на който да служим затова най добре ГЕРБ-ППДБЛГБТ+ да ни управляват чрез Америка а те ще ни подхвърлят по нещичко да сме нахранени
406
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП са на път да изтекат в канала. Това ще е много добре за българската демокрация. Практически Асен Василев, който стои зад думите си е един скрито злобно диктаторче, за когото закони няма.
405
1
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Хайде сега нови избори и успех на ГЕРБ.
404
2
 
4
 
! Отговори
CS GO преди 3 месеца
Ти по нагъл от тиквата ще излезеш!
403
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Навремето Николай Добрев и Георги Първанов проявиха държавническо чувство и върнаха мандата, който БСП трябваше да получи по право. Но БСП беше загубила доверието на обществото, Първанов и Добрев го осъзнаваха и взеха решение против волята на много свои съпартийци, но в интерес на България.Това е единственото отговорно поведение за лидерите на ПП-ДБ в сродна ситуация днес.
402
3
 
2
 
! Отговори
василев руски агент преди 3 месеца
Преди Петков и Василев руската пропаганда разчиташе на дезинформацията. Сега се работи с най-обикновена информация.редно е американското посолство да се разграничи от лица които го позорят.
401
0
 
5
 
! Отговори
просчовекслабадържав преди 3 месеца
няма срам и това си е
400
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сакън да не си зад някой точно ти.
399
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Никога правителство с провалени министри като Асен Василев и Кирил Петков! Ако се направи, ще донесе още по-големи проблеми на България. Кирил на съд, за незаконния арест на Борисов и за сексистки обиди срещу нея и семейството й.
398
1
 
0
 
! Отговори
От записа преди 3 месеца
Дръж си на думата - покажи среден пръст на Борисов - нали така се изрази. ББ трябва да е благодарен на Руди Гела, че Асеновград не само ще му покаже среден пръст ами и някъде да меу го завре
397
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Казаха ли ви го вееее избирателчетата им. Казаха ли ви го индиректно колко сте Пр..оо..стиии. Те и директно ви го били казвали на срещи охохохохохохохо
396
0
 
10
 
! Отговори
Митев преди 3 месеца
Розовото пони съвсем вече не ги слуша главата
395
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С 20 ДЕПУТАТИ ИСКАТ ЦЯЛАТА ВЛАСТ НАД дб, НАД ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА...ТОВА Е АБСОЛЮТНА НАГЛОСТ, КОЯТО ПОБЕДИ ОПИТА ЗА ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО НА СЛАВИ С 65 ДЕПУТАТИ ПРЕДИ ГОДИНА. ОСТАВКА И ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В СЕДЯНКАТА А ЕЛИТЕЦА ИМ НА ПРОКУРОР