Ген. Атанасов: България е парламентарна република и ние ще се борим за това да има редовна власт

Според него на Румен Радев му се услажда властта
29 май 2023 19:44, Йоана Цонева
143
Ген. Атанасов: България е парламентарна република и ние ще се борим за това да има редовна власт
Снимка: БГНЕС

Имам чувството, че г-н Президента е засегнат, че отдавна сме заявили, че имаме законопроекти за промяна на начина, по който се управляват службите. МС отговаря за тях, не е в реда на нещата той да назначава шефовете на служби, а тези в момента бяха назначени по предложение на неговото служебно правителство. Това заяви ген. Атанас Атанасов след като акад. Николай Денков получи мандата за съставяне на правителство.

"Няма да се стреляме. Г-н Президента може да има своята позиция, може би за този период, в който българската парламентарна република буксува, и му се услажда властта. Но България е парламентарна република и ние ще се борим за това да има редовна власт, излъчена от парламента", каза още ген. Атанасов.

Той поясни защо е нужно ръководителите на служби да бъдат консултирани с посолства.

"Преди да бъде назначен всеки шеф на служба трябва да бъде проверен за надеждност, включително и през партньорите ни в НАТО. Ако не получи такова одобрение, той няма да получава и надеждна информция, това е нормална, законова процедура", поясни ген. Атанасов.


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Фирмаджия преди 3 месеца
Този е от генералите, които все си нямат шапки. А пък те, шапките им, струват пари. Те нямат и разчитат на мизерните си депутатски заплати. Че дори и осогуровките не си плащат. Просто защото нямат левове, както и евра, като тези от БНБ. Да не ми обясняват, че нищо не разбирам. Те са доста по-прости от мен. Тези от БНБ и работещите в банките, и особено в пенсионните дружества.
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПОЛИТИЦИ и АНГЕЛИ........ЕДНИТЕ ПРИКАЗВАТ ЗА ДОБРО, ДРУГИТЕ ВЪРШАТ ДОБРО ! ИЗВОД : СЛУШАЙ СИ АНГЕЛИТЕ И ИМ .........НА ПОЛИТИЦИТЕ !
122
1
 
1
 
! Отговори
юлиян преди 3 месеца
България ще продължава да си бъде парламентарна република и без вас.Ако решим да питаме за нещо американското посолство,нямаме нужда от посредници.
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този г-н на снимката е срам и резил на българската наука.
120
1
 
5
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 месеца
Ти пък ***, си гнусно ченге от старата Държавна сигурност! И какъв го търсиш в Дай България? Ами вие сте се събрали само такива там, май! Криво ти е, че не можеш ти да овладееш службите! Оттегляй се в пенсия, ако имаш достойнство!
119
0
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Хм. Ген. Атанасов бе обвинен от Р. Петков, че е записвал и американското посолство преди години. Я да видим сега от кой ръкав ще изскочи зайчето :)
118
1
 
4
 
! Отговори
Карл Бенц преди 3 месеца
АБСОЛЮТНО НИЩО СТРАШНО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО СЛЕД ЗАПИСА!СЪЩОТО НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ ЧУЕ И ОТ ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ СЪБРАНИЯ!ПО-СТРАШНО Е ЗАЩО ОТ 10.05. ДЕЛОТО ЧЕКМЕДЖЕГЕЙТ Е ЗАТВОРЕНО!А РАДЕВ Е БЕЗОБРАЗЕН!
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма защо да се сърдите на Радев. Като президент, трябваше публично да ви порицае за безобразията ви.просто престъпихме границата и затова почти цялото общество е отвратено и настръхнало.
116
0
 
2
 
! Отговори
Кирчо Кокорчо до ББ преди 3 месеца
И теб ще омаскарим герберастки роб такъв !!!
115
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
а Бе как така решетников си позволява неуважение към едни 500 х. Български избиратели?въпрос на възпитание?на морал?познавам хора които са служили при него,решетников..давал им е отпуск за да му купуват..пъстърва,пишете ми и ще ви запозная и ще го чуете от тях!руски сатрап е!копира путин и няма да се изненадам ако със славЧу опитат да нападате..Македонияяя например!!?руски роби са!САЩ и Свободният трябва да започнат да убиват обслужващите путин!или не ни чака нищо добро!Война е...те ни я обявиха
114
1
 
3
 
! Отговори
А Бе преди 3 месеца
..Танасе, какво стана с ..."Нямам забележки към Радев"? И сега си кротък, и не искаш да се "стреляш" с него? Що така ? Заради "Ала-балата" с изборите ли ?
113
2
 
7
 
! Отговори
FedExpress преди 3 месеца
Този Денков го гледам на тази снимка и ми прилича на сенатор Палпатин, преди да се превърне в Императора. Излъчва енергията на тъмната сила.
112
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
До Вени ЯвашевмАсква,част сме от ЕС и Нато!не сте превзели България!България не е решетников назначен от нинова,не е бАрисов строящият руски потоци с цел завладяване на България с данъците на ЕС и Българите,факти който всеки може да провери...дори и съюзниците при желание,ако си извадят главите от з.....,това е план на ссср,през кгб...да възкръснат ..и плащат по добре от арабски шейхове за това!ако не го виждат САЩ и Свободният...нямаме шанс...ще учим руски!
111
3
 
5
 
! Отговори
Вени Явашев преди 3 месеца
Гномът имал законопроекти.....пуснати му в пощенската кутия от чичо Скруч!
110
5
 
1
 
! Отговори
мухата- це преди 3 месеца
Генерал Поп Кръстьо.Генерал предател,крадец,нагаждач и мошенник.
109
3
 
4
 
! Отговори
Поли преди 3 месеца
А Копейкин где е бе? Отдал се е на мечти за нови избори и как да се упражнява на нашия гръб Аман от мошеници,никнат като гъби
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ех, ако кандидат политиците прекарваха едно денонощие в Чистилището, преди да влязат за пръв път в Парламента... мнозина от тях щяха да си спестят... Пъкъла...
107
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ротационното правителство беше първо замразено после размразено но не и съвсем отменено. С глас ще плачите от първата ротация а втора няма да има.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е ми аз още сутринта чух че прокуратурата е изпратила призовка на кирчо но той не се е явил на разпит защото бил в чужбина. За сметка на това се явил денков да получи мандата от президента който им го дава отнемай къде.
105
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
България е американска колония,управлявана от американски вицегубернатор,който се назначава от Козяк.