Лена Бориславова: Между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма доверие

По думите ѝ това е окончателният вариант на кабинета Денков-Габриел
4 юни 2023 17:55, Йоана Цонева
217
Лена Бориславова: Между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ няма доверие
Снимка: БГНЕС

Това е окончателният вариант на кабинета Денков-Габриел, за който сме се съгласили от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Този състав е много добра стъпка напред за страната, има да реши немалко кризи и задачи. Колкото по-бързо заработи, по-добре. Ужасно доволна съм, че Атанас Славов прие да бъде министър на правосъдието. Поканата дойде от Кирил Петков, съгласувана е с акад. Денков. Няма доверие между двете парламентарни сили, но този кабинет трябва да започне да работи. Няма толеранс да не се прави нищо вече два месеца. Това каза за "На фокус" бившият депутат от ПП-ДБ Лена Бориславова.

По думите й има страшно много сили, които се опитват да няма редовно правителство. "Виждаме атаки от шефа на ДАНС, от президента. Те не желаят да има правителство, предпочитат за собствени или чужди цели да няма бюджет, да не ни приемат в еврозоната и да продължава нестабилността. Когато съпротивата срещу редовно правителство е жестока, значи необходимостта от него е съществена. Затова усъвършенствахме състава, така че да се ползва с експертна и политическа подкрепа", заяви тя. И допълни, че седмица за седмица трябва да има ясен отчет за дейностите на новия кабинет.

Още по темата
Според нея една от най-тежките кризи в страната е свързана с бюджета и липсата на предвидимост.

"В тази ситуация няма по-подготвен човек, който да работи в това безвремие, от Асен Василев. Не е имало проблеми около неговата номинация. Имаше първоначални обсъждания дали да бъде изцяло експертен, но според мен е хубаво да има политически лица, защото така се постигат две неща - носи се политическа отговорност пред избирателите и партийните структури, а тези лица ангажират своите парламентарни групи, за да се осигури мнозинство за минаването на законите, които ще означават, че се върши работа. Мария Габриел е пример за такова лице. Не я познавам и не съм работила с нея, няма как да й имам доверие, но ще се радвам тя да стане пример за дама, която може да поеме политическа отговорност, за да направим работещо правителство", посочи Бориславова.

По думите ѝ между двете политически сили ГЕРБ и ПП няма доверие.

"Никой няма толеранс към това да не правим нищо. Вече два месеца правителство и бюджет няма. Правителството трябва да работи седмица за седмица и същото важи за Народното събрание. За 2 месеца едно Народно събрание трябва да може да свърши много повече неща. Вярвам, че до края на седмицата ще имаме редовен кабинет" добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Казанова преди 9 месеца
Парапткова нидей дава много акъл.
139
0
 
2
 
! Отговори
ПП преди 10 месеца
До 139 - Вие сте $$$продажните ***$$$ и сега ще видите едни пълни четири години $$кражби$$, насилие и измами от новата коалиция: $$$ГЕРБ-СДС$$$ПП-ДБ$$$ДПС. Пожелавам ви на всички продажници на американското посолство и Кенет МЪРТЪВ да се гръмнете!
138
0
 
2
 
! Отговори
Поп Ганчо преди 10 месеца
Бате Бойко, бъди мъж! Парапета дръж.
137
0
 
1
 
! Отговори
На крив парапет преди 10 месеца
стълбите и пречат!
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малкото парапетче като се роди ше ги сплоти, то ше избрания!!!
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 147 - "Червените ще се пръснат от яд" - защо? защото омия се разбраха как да крадат ли? и ти ли за това си толко радостен?????????
134
0
 
6
 
! Отговори
??? преди 10 месеца
А вие с Киро още имате ли си доверие или се пазите вече???
133
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много се радвам, че се разбраха. Време беше да има нормално правителство. Червените под--ги ще се пръснат от яд.
132
0
 
3
 
! Отговори
Пак ли преди 10 месеца
само "маркетинг" от нашата Кировица...
131
0
 
3
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
За едно нещо поне е права. Нищо не е въпрос на доверие или на български интереси. Всичко е въпрос на "КРАВАРИСТАНСКИ ЗАПОВЕДИ". Жечев беше направил видео за Цанов на тема Украйна и Короната. За тези милион видеа може да се направят но нищо. Телевизиите и те мълчат.
130
7
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 10 месеца
Кой знае с какви крокодили живеят повечето плюещи по Лена Бориславова. Космата била,мустаката,небръсната,парапетка,*** и т.н.Много си е хубаво момичето,но просто не става за политик,защото лъже повече от колкото е допустимо в политиката и даже е видимо по погледа и жестовете и.А иначе,изглежда чудесно физически и е доста симпатична.
129
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лена ще замести Денков, Габриела - аут )))))
128
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
парапети и магнити заедно
127
1
 
2
 
! Отговори
Линда галопа преди 10 месеца
Бракът по сметка е най-траен.Едно е да пътуваш с градския транспорт при брак по любов,съвсем друго е да си имаш собствена лимузина и да те возят.
126
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като каква се изявява модам "парапет"? Лена Бориславова пита ли се, какво мисли за нея Мария Габриел?
125
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вие си нямате доверие,а защо ние трябва да ви имаме?!Вън!Подправили сте изборите,за да сложите пионки,които да ни изнесат държавата на чужденци!После ще си купят яхти и имения,а ние ще гладуваме!Гласувахме,а вие ни подправихте изборите,за да гладуваме!Не ви ли е срам?!А?!
124
3
 
13
 
! Отговори
Ало, чегъртачите преди 10 месеца
Ква стана тя. Сега с голо седалище го галите Бойко по косъма.
123
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма доверие, но парапет има!
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оттук нататък ще гледаме и слушаме за крепката дружба между Борисов и Бориславова & сие. Звучи добре?
121
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като няма доверие какво правителство правите? Пълни демагози и интересчии. За какво се показвате публично, след като имате голям дефицит на ценности. Не си вярвате, а искате хората да ви повярват.