Ганев, ДБ: Няма конституционна промяна без ДПС

По думите му коалицията не е предала избирателите си
7 юни 2023 13:08, Йоана Цонева
28

Големи изпитания предстоят и много работа има да се свърши и в изпълнителната власт, и в законодателството. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Георги Ганев.

"Няма как да се стигне до конституционна промяна без ДПС и няма как ДПС да не дойдат с тези хора, които са дошли на тези разговори", заяви той в предаването "Денят ON AIR".

По думите му как ще се отрази този "компромис", зависи от това как ще се справи правителството с работата си. Ако не успее да изпълни задачите си, ще плати висока политическа цена, смята депутатът.  

Според Ганев "Демократична България" не е измамила избирателите си.  

"Ние не сме казали, че никога, при никакви условия, за нищо на света... Не възприемам себе си като човек, измамил избиратели. Това, което направихме, е да помолим нашите симпатизанти да направят един голям компромис", обясни Ганев.  

По думите му на правителството няма да му е лесно.  

Той коментира и изострените отношения на коалицията ПП-ДБ с президента Румен Радев. Депутатът поясни, че държавният глава не е доволен от това, че ще има редовно правителство, което свива значително правомощията на президента.  

"Ще трябва да се прибере до малките правомощия на държавен глава, когато има редовен кабинет. Сигурно е болезнен този процес", каза гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че не държавният глава е този, който трябва да се произнася по темата кой е предал националния интерес.  "Доколкото това определение влиза в някакъв юридически контекст, за това трябва да се произнесе съдът", посочи Ганев.

Според него, това че всички зам.-министри от служебното правителство са отстранени, е търсен ефект, който ще затрудни работата на новия кабинет.  Ганев заяви, че новата власт ще направи одит в работата на служебното правителство.

"Би било много разумно да бъде направен одит на техните предшественици. Допускам, че е възможно да се окажат извършени неща от съмнително политическо естество", коментира той и даде пример с иска към "Газпром" за спрените доставки за синьо гориво.  

Активността на главния прокурор Иван Гешев гостът нарече "аномално поведение", което крие зад себе си политически игри.

По отношение на новия бюджет, той смята, че има резерви, които да помогнат за това дефицитът да бъде задържан до 3 процента. Така например, близо 850 млн. лева могат да се приберат от дивидентите на държавните дружества, като се очакват вероятно и по-високи от заложените приходи на митниците и от ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
СПасявайте БЪлгария преди 10 месеца
ДПС е доказано престъпна нарочно създадена групировка маскирана като партия.Действащата КОНСТИТУЦИЯ ЗАБРАНЯВА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ .ПЕЕВСКИ е включен за следене като много опасен от САЩ и други ..Властите в София да вземат мерки за защита на народа от доказано престъпни групировки маскирани като партии вкл ДПС<ГЕРБ ,СДС.Има огромни бази данни за съзнателни престъпления вкл нагли грабежи провеждани с участието на тези престъпни групировки..
21
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До Анонименще се повтора,дпс играят глупаво,наредено им от мАсква разбира се жертвайки ги,живеем в Глобален в който нито мАсква нито робите им са фактор!90 те г. на 20 век са в миналото!!!дпс имат толкова много грехове,че обявяването им за терористичта...ще е най лекото...Война е!Да ограбване Свободният Свят и да работите против него в полза путин е...Предателство...дпс!много милиарди ли има ...пеевски-цонев...имат ли...Рико,ЦРУ...Делта Форс?имате ли ядрени като путин с който да ни рекетирате??
20
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
До БорилПП-ДБ тепърва ще печелят доверие въпреки руската пропаганда и вътрешните саботажи от руски агенти достигнали нива...Президентство!!!превзели всичко...медий,служби,регулатори,съд и прокуратура,от 30 г. Българите живеят в руският Ад на путин,плащащи му сметки и интереси с животите на децата си през руски ен.ч.ри като решетников!!!Бог да пази САЩ и Свободният!!!нещата ще си дойдат на мястото!!!
19
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
ДПС играят опасна игра разбира се заради парите на пеевски ограбени от Българите!глуповато забравят,че живеем в Глобален Свят в който не са фактор,и вървят към обявяването им в терористичта организация...и няма пари който да ги спасят!90-те са минало!ако не го осъзнаят и продължат с руското робство,САЩ и Приятели ще ги намерят...и в Дубай!!!Война е!Бог да пази САЩ и Свободният свят!!!три файтона руско-турски роби...ама моля ви,Империй загинаха непросветени и не отчитащи реалностите,дпс срещу САЩ
18
2
 
0
 
! Отговори
Борил преди 10 месеца
ДБ отдавна загубиха доверието на хората, но това минава всякакви граници.
17
1
 
0
 
! Отговори
Хица преди 10 месеца
ужасссссс, луди ли сте новата коалициа, водена от вожда Иванов
16
1
 
0
 
! Отговори
Данчо преди 10 месеца
Тия от ДБ днес говорят едно, утре друго, никаква последователност в думите, още по-малко в действията им.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво има да й се изменя на Конституциата!! Просто трябв да бъдат.махнати и сменени, точно тези, които ще променят кпнституцията!
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според Ганев "Демократична България" не е измамила избирателите си.--------В никакъв случай! Не си спомням дали е било така, но съм убеден, че преди изборите "Демократична България" е заявила на избирателите си, че ще управляват заедно с ГЕРБ и ще променят Конституцията заедно с Генерал Борисов и г-н Пеевски.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дпс се окопават яко. Не им се дават. Ако не са в правителството, ще ка в конституцията. И пак всичко ще зависи от тях!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Брр преди 10 месеца
Е то нямаше промяна и в Данс без Делянчо от Дпс...ама го ритнахме!!!
11
0
 
4
 
! Отговори
456 преди 10 месеца
КАКТО ВИНАГИ - ДПС ЩЕ ИЗТЪРГУВАТ ПОДКРЕПАТА СИ СРЕЩУ НЕЩО. ТЕ НИЩО НЕ ПРАВЯТ БЕЗ ПОЛЗА. КАКВА Е ТЯ???
10
0
 
3
 
! Отговори
Психолог преди 10 месеца
Хубаво, но В КАКВО ТОЧНО се състо3 тази Конституционна промяна? Някой ще каже ли? И кому е изгодно това???
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айдаа на новата дъвка-опорна!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи точно тия и "юристите" им такава Конституция ще изпраскат, че ще ревете след като я приемат. Нито ще ви питат нито НИЩО. Вътре ще се добавят *** идеологии и свободи, малцинства, религии, истанбулски конвенции. Ще е като скопския Дисниленд, само че хартиен комикс
7
2
 
3
 
! Отговори
писа ми тройка преди преди 10 месеца
писа ми тройка навремето ганев като бях студент.беше казал на една лекция как на българите много им се бил вдигнал стандарта...много негодувах тогава вътрешно; виж сега като лично на мен ми се вдгина стандарда съм склонен и аз така да мисля;като изключим тройката и неговото изказване и че е добър макроикономист, някак си му нямам доверие... склонен е да се огъва , така ми изглежда на мен ! иначе е пич!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сънародници!Разбрахте ли че без шутове ,и без насилствено изритване и бой няма да мине нищо ?Разбрахте ли че с гласуване ,със мазни ,сладки приказки НЕ СТАВА
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Без Пеевски и Борисов няма Промяна, да ни е честито Промяната дето ни я донесоха Пеевски и Борисов, а да и онова новото дебело момче начело на правната комися, момчето на Тати.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ХА ХА ХА ХА ХА -Хората искат съд ,присъди и политици в затворите ?!!Вие вече не само че сте нагли ами сте за народен съд !Как така в България вече 30 години само се гушкате в Народното събрание ,правите театри и крадете като за световно без да има осъдени за нищо ?Коя е тази държава в която да няма осъдени политици ?Коя ?Къде се намира ?
3
2
 
10
 
! Отговори
zzzzzz преди 10 месеца
Без ДПС не можело ли? Аххх колко сте мазни и късопаметни всички бас.туни от т.нар. управляващи партии! Пиночет Ви трябва на вас господа! За да бъдете заличени завинаги тум.ори гадни.