Какво е "Anthroconix"

Изложба на J. Pank от 1 март
1 мар 2012 14:58, Петя Славова
1
Какво е "Anthroconix"
Снимка: Галерия-книжарница София Прес

Серия картини и рисунки под общото заглавие"Anthroconix" може да видим в Галерия-книжарница София Прес.
Експозицията включва основно картини-ремикси на произведения на стари майстори и може да се види от 1 до 15 март.

„Моята интерпретация , е един вид коментар на връзката в изкуството и ролята на времето, която играе - обяснява авторът J. Pank (Йордан Панков). - Работата ми е насочена в подмяната на визуалната среда и вкус,като правя напълно нови произведения . Подмяна.Визуалните средства и език изцяло принадлежат на днешния ден, според моите разбирания за това. От друга страна е желанието ми да провокирам полемика у зрителя, за проблемите предизвикващи подмяната, за необходимостта от опазване на артефактите ,които бележат пътя на цивилизацията ни".

"Anthroconix"  e измислена дума, създаваща асоциация с Anthrocon (фестивал на хора, обличащи се като животни).

В този смисъл "Anthroconix" е продължение на линията която следват предишните негови цикли FLY-BY (2009-FLY - ОТ "Хермес" Галерия "/ София / BG ) и LOST(2011-LOST / Национална художествена галерия-София / BG).Отново присъстват заглавия на изчезнали произведения /тема от последните три години/

"Създавайки нови , аз не искам да бъдат забравени старите произведения. - обяснява още J. Pank  -Концептуалността на работите е резултат на разбирането ми за изкуството , като поле за дискусия и коментар".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари