Руските сили укрепват позициите си в Крим

Превзети са ракетна база и военна болница
Обновена: 10 мар 2014 18:07 | 10 мар 2014 15:50, Елка Василева
256
Руските сили укрепват позициите си в Крим
Снимка: Reuters

Руските сили укрепиха позицията си в украинския Кримски полуостров, като поеха контрола върху военна болница и ракетна база, съобщи Ройтерс.

Информационната агенция Интерфакс-Украйна съобщи, че проруски милиции и руски войски са превзели болницата в Симферопол и са завели болничния персонал в зала "явно да се срещне с новите директори на институциите".

Още по темата

На пристанището в Севастопол руски войници са обезоръжили военнослужещи в ракетна база на украинската армия, съобщи украински военен говорител в Крим.

Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов заяви пред Пети канал, че около 200 войници, качени на 14 камиона са се придвижили към сградата и са заплашили да нахлуят, ако украинските войници на предадат оръжията си.

По-малко от седмица преди референдума на 16 март повече от 80 процента от жителите на Крим подкрепят присъединяването на автономната република към Русия, съобщи пред журналисти председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По-рано бяха 75 процента, но буквално за последната седмица и половина ситуацията се промени", заяви той и поясни, че това е свързано с действията на киевските власти. "Всички разбират, че това в Киев не са власти, а бандитска група, дошла на власт с военни средства", добави Константинов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
0
 
! Отговори
БУЛАВА преди 10 години
До анонимен 203. Информация за описаното случващо се има навсякъде,нужно е само човек да се поинтересува.ИСТИНАТА Е ЯВНА И НЕ СТРУВА МИЛИАРДИ КАКТО ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА!.Важно е хората ,да знаят от къде им идват бедите и защо!
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бях писал в другата "новина" -с репортерите че се започва замерянето с информационни лай*@, *** ми го изтриха. От това следва ли да си вадя изводи за ролята на репортерите без граница или не?
176
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе тая неграмотница *** днеска направо *** пейзажа с нейните работни публикации, а защо не пишеш че като са ги превзели с набучили на щиковите си децата, изнасили са жените, а мъжете скопили, така щеше да е по достоверно и щяхме да ти повярваме, а сега от тоя постен преразказ не можахме да придобием представа какво реално се е случило, обади се на селезньов и SNN за допълнителна информация от мястото на събитията - па що не вземеш да си смениш работата, така и на себе си ще си по-полезна
175
1
 
6
 
! Отговори
БУЛАВА преди 10 години
Държавт6а САЩ се управлява от еврейски милиардери масони,които са слуги на извънземна цивилизация.Зона51 е междупланетна база с участието на най-малко три чуждопланетни представители,емблемите на извънземните стоят на подземия вход на Зона51.Целите им редуциране населението на земята до 1-милиард души с цел робско експлоатиране,ресурсно заграбване,и за утоляване на животинския им нагон за секс и изяждане на нашите малки деца както ние ядем агнета.Последна пречка по пътя им е Русия...
174
0
 
2
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Турчаци, къде сте тръгнали да ми отцепвате Пловдив бе? България е част от ЕС, територия на ЕС ако щете. Макар че хич не го харесвам, ЕС все пак е един вид империя със столица Брюксел. Стиска ли му на бълхарника ердоган да тръгне срещу ЕС? Едва ли. Ще отцепвали Южна България... на какви наркотици сте бе сиромаси?
173
0
 
5
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Кримските татари са поискали защита от Турция срещу руския шовинизъм в Крим.Очаква се Анкара да изпрати войска , която да защитава татарите от изстъпленията на руските скинове и неиндефицираните армейски части в Крим. ============================ха хахахахахахахаххахааа
172
0
 
3
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
Ставай страна огромная,ставай на смертний бой .Ако некой си мисли ,че братушките ,че постелят червен килим на всеки агресор да си ухапе д....то .
171
0
 
3
 
! Отговори
Булгар преди 10 години
До Важно !Прогнозите са ,че турската армия без проблем ще завладее Крим за максимум три дена и по пътя братушките ще я посрещат с цветя и айран ......Ей голяма глупост бе !? Т,ва ако тръгне да става ...................
170
0
 
1
 
! Отговори
Vinny преди 10 години
До СултанаС такова изказване да не целиш да повториш събитията от Пловдив а султанче, че ме съмнява че на живо би ми го повторил това
169
10
 
1
 
! Отговори
Важно ! преди 10 години
Кримските татари са поискали защита от Турция срещу руския шовинизъм в Крим.Очаква се Анкара да изпрати войска , която да защитава татарите от изстъпленията на руските скинове и неиндефицираните армейски части в Крим.
168
1
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До койчо Отивай там. За такива като тебе вече има опънати хамаци и шведска маса 24/7. Руснаците ще бачкат, а ти ще им се радваш отстрани...да-да...
167
2
 
8
 
! Отговори
койчо преди 10 години
Искам да съм БЪЛГАРИН в БЪЛГАРИЯ!!! Да съм горд с историята ни, да съм горд с настоящето ни и да очаквам от бъдещето ни да стана още по горд! Звучи твърде патетично, но за това бих дал и живота си!
166
0
 
4
 
! Отговори
st преди 10 години
До койчо Имаш възможност да си руснак в крим,сега е момента да отидеш при подаване на документи ще ти дадът лесно паспорт, ето ти възможност ако не си само на приказки.
165
4
 
17
 
! Отговори
койчо преди 10 години
Искам да съм РУСНАК! Руснак в КРИМ! Писна ми от тъпата ни действителност без ПЕРЕСПЕКТИВИ и без КАУЗИ!
164
3
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
До Ббб В международното право ако една територия пример кърджали ако има повече от 50% малцинствено население и то не е доволно от управлението на страната в която е може да поиска референдум за автономна република.При евентуален сценарии населението там може да потърси помощ от майката страна ако има такава за етническите турци е Турция за кюрдите няма така има формираните армии на съответната майка територия или област.
163
2
 
15
 
! Отговори
бай Будал преди 10 години
Република УКРАЙНА в състава на СССР Е основана по заповед на ЛЕНИН.......какъв ПАРАДОКС???????
162
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българския народ пожелава крепко здраве на руските сили,нашите братя освободители!
161
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимензомби, ходи се прегледаи, барак хюсеин ал султан бин ладен не може да ги започне щото ше яде дървото,тва да не е Ирак или Афганистан бе, хахахаха
160
5
 
25
 
! Отговори
Крим преди 10 години
Русия прави това, което трябва и е длъжна да направи. Има две добри руски поговорки, много подходящи за ситуацията: "Волков бояться-в лес не ходить". "Бог не выдаст- свинья не съест". Господи, да помогне на Русия и Украйна да се избегне война!
159
3
 
4
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Кърджали МАРАБА БЕ АРКАДАШ, НАСЪЛСЪНЪЗ? ИМАШ ЛИ ПОЗНАТИ ОТ СЕЛО ЗВЕЗДЕЛИНА ЩАТ МОМЧИЛГРАД ИСКАМ ДА ТЕ ПИТАМ ЗА ЕДИН ШКОЛОАРКАДАШ ОТТАМ? КАК ЩЕ СТЕ ПРОСТИ БЕ НИКАК НЕ СТЕ ПРОСТИ САМО ДЕТО НЕ СТЕ УЧИЛИ НАШАТА ИСТОРИЯ КОГАТО ТРЯБВА А СА ВИ ПРЕПОДАВАЛИ ДРУГО В УЧИЛИЩЕ ИЛИ СТЕ БЯГАЛИ НЯКАДЕ ДА ИГРАЕТЕ МАЧ АМА АЙДЕ, ОТ НАС ДА МИНЕ!

Спонсорирани публикации