Късо съединение и мелодия от чело

След блестящия „Тромпетът“ в „Ten Minutes Older“ ще гледаме следващия съвместен проект на велики режисьори - „Челото“
13 авг 2008 15:00,
2
Късо съединение и мелодия от чело
Снимка: Позор

Втори пък ще ни облъчат със серия десетминутни инжекции добро кино на майсторите в бранша.

Защото този четвъртък от 21.00 часа „Късо съединение“ в Дома на киното продължава с втората част на проекта - „Ten Minutes Older“ и след „Тромпетът“ ще гледаме „Челото“.

По-класическият инструмент води и по-класически кинематографисти - Бернардо Бертолучи, Майк Фигис, Иржи Менцел, Ищван Сабо, Клер Дени, Фолкер Шльондорф, Майкъл Радфорд, Жан-Люк Годар

„Виолончелото” включва техните осем новели, като връзката между тях отново е музикална тема, но този път - в изпълнение на виолончело.

Ето по малко за всеки от филмите:

Историята на водата“ на Бернардо Бертолучи ни потапя в характерния за режисьора свят на влюбените – черно-бял, а в историята специална роля е отделена на водата и нейната съпътстваща функция през целия човешки живот.

В „Относно времето 2“ пък, Майк Фигис продължава своите филмови експерименти, познати на зрителите от „Таймкод”. Отново имаме четири паралелно развиващи се действия на екрана.

Един момент“ на Иржи Менцел е документален разказ за чешкия актьор Рудолф Хрушински и отпечатъкът на времето върху неговия живот.

Ищван Сабо в „Десет минути по-късно“ пък ни показва Несподелена любов, скандал, убийство, или как животът може да се промени фатално само за 10 минути.

В „Нанси отблизо“ Клер Дени представя една кратка философска дискусия между учител и ученичка, заснета в движещ се влак.

Светлината“ на Фолкер Шльондорф също е свързана с пътуване – в него група приятели отиват на пикник. Режисьорът детайлно представя природата около тях и някои от заобикалящите ги предмети.

Обсебен от звездите“ на Майкъл Радфорд разказва как един астронавт се завръща на Земята, за да открие, че неговият син е остарял повече отколкото самият той.

През времето“ на Жан-Люк Годар представлява десет минути, през които той разказва с кадри стотици истории...

Вижте тук точно тази новела:

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
8
 
32
 
! Отговори
az преди 15 години
ne znam zasto se izbrali novelata na Godar, koqto e nai-slabata v celiq film