Ще грабне ли "Оскар" Еди Редмейн за ролята си на Стивън Хокинг?

Британският актьор се готвил седем месеца за образа
Обновена: 8 сеп 2014 16:57 | 8 сеп 2014 16:55,
2
Ще грабне ли "Оскар" Еди Редмейн за ролята си на Стивън Хокинг?
Еди Редмейн Снимка: БТА

Британският актьор Еди Редмейн има в актива си редица силни превъплъщения във филми като "Клетниците" и "Моята седмица с Мерилин". С първата си изява в главна роля - в образа на прочутия теоретичен физик и космолог Стивън Хокинг, Редмейн директно се прицелва към "Оскар", съобщават Ройтерс и Контактмюзик.

Британецът, цитиран от Ройтерс, споделя, че се е готвил седем месеца за "ролята на живота си". Освен прочут учен Стивън Хокинг е и най-известният пациент в света с амиотрофична латерална склероза, известна като болест на Лу Гериг.

72-годишният космолог страда от тежкото заболяване на двигателните неврони от 21-годишна възраст, парализиран е почти напълно и общува чрез компютър. Навремето лекарите не му дават надежда за живот, но Хокинг изумява всички не само с оцеляването си, но и със забележителната си научна дейност. За 32-годишния Еди Редмейн се оказва огромно предизвикателство да влезе в този образ.

Критиците обаче са на мнение, че британският актьор се е справил блестящо с ролята на Стивън Хокинг във филма "Теория на всичко" на режисьора Джеймс Марш, представен на Международния филмов фестивал в Торонто. Драмата е вдъхновена от автобиографията "Пътуване към вечността: Животът ми със Стивън" на първата съпруга на учения, Джейн Хокинг. Лентата проследява техните взаимоотношения, диагнозата на Хокинг и последвалия му блестящ успех във физиката.

"Историята сама по себе си е завладяваща, но над всичко стои Еди Редмейн с изпълнението си, сравнимо с това на Даниъл Дей-Луис в "Моят ляв крак", пише Катрин Шорд от в. "Гардиън".

Актьорът спечели първия си "Оскар" за превъплъщението си в образа на страдащия от церебрална парализа художник Кристи Браун, припомня Контактмюзик.

"Еди Редмейн се справя с тази изключително изискваща роля, сякаш е ветеран, а не изгряваща звезда", пише Никола Грозданович от сайта IndieWire.

След подобни хвалебствия Редмейн може да очаква не само да попадне сред номинираните за "Оскар" за най-добър актьор, но и да е сред фаворитите за приза, тръпнещ в очакване да чуе името си, когато носителите на най-престижните отличия в света на киното бъдат обявени на 22 февруари 2015 г., пише БТА.

Вижте трейлъра на филма:

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Изключителен актьор! Един от любимите ми! Гледал съм почти всички негови филми. Няма посредствен. Силен филм "Птича песен"и "Устоите на земята",и "Жълтата кърпа"...