Алтернативи в ученето с "(не)Възможното образование"

Второто издание на фестивала - от 15 до 24 февруари
6 фев 2019 15:52, Петя Славова
0
Алтернативи в ученето с "(не)Възможното образование"
Снимка: ОДО

Алтернативни начини на учене и преподаване може да видим във второто издание на фестивала за документални филми "(не)Възможното образование". от 15 до 24 февруари във Федерацията на научно-техническите съюзи ще се прожектират продукции от Европа и САЩ, като успоредно с тях ще се проведат и практически работилници и дискусии с водещи експерти.

 Фестивалът, който възниква като проект на "Общност за демократично образование" ще бъде представен с част от продукциите и в Бургас, Пловдив и Добрич с подкрепата на местни организации.

Тази година във фокуса на "(не)Възможното образование" попадат различни подходи и модели от областта на хуманната педагогика. Фестивалът ще бъде открит на 15 февруари в 18.30 ч. с филма от Великобритания "Ние сме тези, които очаквахме", който разглежда плюсовете и минусите на трите стълба, върху които е изградена настоящата образователна система в световен мащаб - учебни програми, тестове и преподаване, и включва интервюта и коментари на широк кръг от международни експерти, сред които сър Кен Робинсън, сър Ричард Брансън и Джерард Гриър.

"Радваме се, че въпреки недостига на местни продукции на тема образование ще представим и българския филм "Едно училище за всички" като естествено допълнение на разнообразните форми и практики, чрез които успешно може да се случва ученето и преподаването. Надяваме се чрез фестивала да запълним поне малко дефицита в медийното и обществено пространство по темата и отново да предизвикаме дискусии за възможните решения на сегашните ни проблеми, защото новото време изисква ново разбиране и отношение към образованието," коментира Нели Керемидчиева, организатор на фестивала и председател на УС на "Общност за демократично образование".

Друг акцент в програмата на фестивала са планираните презентации и работилници на тема "Педагогика на сътрудничеството", "Ненасилствена комуникация", работа с деца със специфични затруднения, слънчева педагогика и психоморика, които ще бъдат представени от водещи специалисти в областта като Юрий Анджекарски и Светлана Нанчева, Генадий Матвеев, Камен Киров, Слав Славов и други.

Второто издание на "(не)Възможното образование" се осъществява с подкрепата на сдружение Федерацията на научно-техническите съюзи, "Професионален форум за образованието", Уча.се, Гьоте институт, British Council, SoftUni, UniComs, Dnes.bg, ARUNA PR Advisory и много други партньори и дарители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари