Европейско кино завладява ефира на Bulgaria ON AIR

Романтично, но не и идилично с "Виктория", Два дни, една нощ"...
10 яну 2020 11:50, Петя Славова
5
Европейско кино завладява ефира на Bulgaria ON AIR
Кадър от "Диванът на Сталин". Снимка: Bulgaria ON AIR

Европейско кино завладява ефира на Bulgaria ON AIR в следващите месеци. Всеки уикенд националната политематична телевизия ще предложи на зрителите  разнообразни кино шедьоври на някои от най-талантливите европейски режисьори.

Начало на европейското филмово приключение дава френската романтична драма "Виктория", която ще бъде излъчена на 18 януари от 22:45 часа. Историята на адвоката по наказателно право Виктория, която има катастрофален любовен живот, е отличена с наградата на журито на фестивала в Кан през 2016 година.

В неделя, 19 януари, зрителите ще видят носителката на "Оскар" Марион Котияр в ролята на работничка в белгийска фабрика, която се бори да запази работата си в драма "Два дни, една нощ". Последният уикенд на януари ще е драматичен и забавен с френски привкус.

На 25 януари любимата на поколения кино звезда Жерар Депардийо ще се превъплъти в ролята на Сталин във филма "Диванът на Сталин". На 26 януари комедията "Нашествията на варварите" ще проследи последни дни от живота на французина Реми, в които освен тъга има и много хумор.

През февруари уикендите ще са изпълнени с много комедия, драма, екшън от различни краища на Европа. В първия уикенд скандални истории и интриги ще държат в напрежение зрителите в филмите "Момичето от Брест" и "Не ми казвай, че момчето е лудо". През февруари Bulgaria ON AIR ще излъчи и номинацията на Франция за "Оскар" в категория "Чуждоезичен филм" през 2016 година "Мустанг" на турския режисьор Дениз Гамзе Ергювен.

Филмът е посветен на невинността и свободата в условията на свят, подчинен на патриархат и строги правила.  За законите на подземния свят разказва руският екшън "Спирала", който представя бързия възход и тежкото падение на един компютърен програмист в криминалния живот в Москва.  

През март зрителите ще се насладят на филми, оценени не само от публиката, но и от журито на различни фестивали. Сред филмовите отличници, които ще завладеят ефира на Bulgaria ON AIR, e драмата "Човешкият капитал" , която е колаборация между Италия и Франция, и има над 40 награди от фестивали по целия цвят. Филмът показва различния между световете на бедните и на богатите, които често се преплитат неусетно, но оставят трайни следи. С 14 награди, сред които "Най-добър филм" от фестивала в Кан и "Сезар" за режисьор, е филмът "Това е само края на света" с Венсан Касел и Марион Котияр. Героят на Венсан Касел разбира, че е неизлечимо болен и решава да се върне при семейството си, което е напуснал преди 12 години. Срещата с роднините го изправя пред тест по откровеност, който има краен срок.

Съвременна история на Ромео и Жулиета представлява белгийско-холандската драма "Състезателката и затворникът", която е официално предложение на Белгия в номинациите "Оскар" за чуждоезичен филм през 2017 година. "Морална драма" така филмовите критици определят творбата на румънския режисьор Кристиан Мунджиу "Матура". Филмът се фокусира върху това как един баща е готов да наруши всички свои житейски принципи, за да осигури добро бъдеще на дъщеря си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Депардийо е като полегнал слон!
4
2
 
1
 
! Отговори
Който плаща - той преди 4 години
До Кой поръчва музикатаТака се казва, защото такава е директивата от КГБ.
3
3
 
4
 
! Отговори
Кой поръчва музиката преди 4 години
Не разбирам защо се казва Bulgaria ON AIR ? Трябва да се казва Rusia ON AIR.
2
1
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
На снимката: - Обеликс току що изял Астерикс и се чуди какво да каже на жена му...
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
завладява хахаха