"Тантра" е сред фаворитите на студентските Оскари

Студентката в НАТФИЗ Теодора-Косара Попова е автор на лентата
18 авг 2020 11:43, Ния Христова
0
 
Постижение за българското кино. Филмът "Тантра", който е създаден от студентката в НАТФИЗ Теодора-Косара Попова, е сред фаворитите на студентските Оскари. 
 
"Изобщо не подозирах, че филмът ще стигне до студентските Оскари. Трябваше да направим курсова работа за университета. Абсолютна изненада беше за мен, че филмът беше избран. В една късна вечер получих имейл, че лентата е стигнала до финалите на студентските Оскари", обясни Попова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Попова казва, че тангото е танц на меланхолията и носталгията.
 
"Често казват, че това е филм за аржентинското танго. Аз обаче обичам да казвам, че това не е точно танго, както повечето хора си го представят. Това не е танца на страстта, поне за мен. Това е много повече. Това е танц на меланхолия и носталгия. Той привлича такива хора. Аз винаги съм искала да запиша техните истории", каза още тя.
 
Тя сподели още, че танцува танго от доста години. 
 
"Не бих се нарекла танцьор, но танцът е огромна част от моя живот. Цялата ми душевност кореспондира с философията на танго", подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.
 
Студентката разказа, че всъщност тангото не е професионален танц. 
 
"Той не се изпълнява на сцена, танцува се между хората. Останалите хора имат различни занимания в своя живот. Първата дама в моя филм, тя е хирург. Влади преподава дао. Ралица е сервитьорка в един ресторант. Те имат съвсем различен начин на живот. Тангото всъщност е бягство от тяхната реалност, от което всеки има нужда", разказа студентката.
 
Теодора-Косара допълни, че мечтите й не спират дотук. Тя каза, че никога не е мечтала за Холивуд, но не изключва да бъде изненадана на по-късен етап с номинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари