Близо до диктатора с "Диванът на Сталин"

Филмът - по телевизия Bulgara ON AIR
26 сеп 2020 13:36, Петя Славова
7
Близо до диктатора с "Диванът на Сталин"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Френската актриса Фани Ардан сяда на режисьорския стол с "Диванът на Сталин", за да надникне как съветският диктатор преосмисля действията си.

Главната роля изиграва Жерар Депардийо, а сюжетъте вдъхновен от едноименния роман на Жан-Даниел Балтаса. Действието се развива в началото на 50-те години на миналия век. Йосиф Сталин заедно с любовницата си Лидия заминават за няколко дни в имението на граф Николай Михайлович.

Двамата се заиграват опасно, като той кара Лидия да влезе в образа на негов психоаналитик, а той да се превърне в пациента й.

Започва равносметка на миналото, която Сталин прави легнал върху диван, подобно на този на Фройд в Лондон. Сеансите често се случват по тъмно и между виденията и реалността, Лидия тълкува мислите на партньора си.

Ардан вече има опит като режисьор с "Натрапчиви мисли" и "Пепел и кръв". Тук проследява образа на Депардийо,  не познава страха и не вижда грешките си, останали в историята.

Останалите роли са поверени на Еманюел Сение, Пол Ами, Франсоа Шато, Лина Пиколи-Трюфо, Филип Леру. Гледайте "Диванът на Сталин" на 26-и септември от 22.00 часа по телевизия Bulgara ON AIR.

 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой е джендъра?
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Stalin e bez greshen
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сталин не е бил дебело буре като този.
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А спалнята на Борисов ще снимат ли
1
5
 
11
 
! Отговори
Петров преди 1 месец
Интересно ако не беше Сталин какво щеше да остане от Франция и нейните интелектуални претенции като провинция на германския Райх.