"Чуден свят" оглави българския бокс офис

Ето и кои са най-гледаните филми у нас
29 ное 2022 16:10, Петя Славова
20
"Чуден свят" оглави българския бокс офис
Кадър от "Чуден свят". Снимка: Форум Филм

Чудато-фантастичното пътуване през времето и пространството в анимацията "Чуден свят" се хареса най-много на българските зрители, сочат обобщените данни от киносалоните. Случващото се със семейство Клейдс в търсене на пътя към дома е гледано от 9529 зрители и реализира 101 725 лева от продадени билети в първите три дни в кината.

На втора позиция е двуседмичният първенец - "Черната пантера: Уаканда завинаги", продължение на филма от 2018 година. Битката, оглавена от кралица Рамонда за защита на нацията й след смъртта на краля, е вече трета седмица у нас.  Привлякла е интереса на 59 321 зрители и има 811 244 лева приходи.

Трети по ред сред най-гледаните филми у нас е хорърът "Менюто". Събирането на малка група хора, готови да заплатят скъпо за вечеря на уединен остров с неочакван край, е по екраните вече десет дни. Продукцията е гледана от 12 790 зрители, а постъпленията от билети са 152 546 лева.

На четвърто място е анимацията "Мармадюк". Превъзпитаването на главния герой от стопаните му с цел участие в кучешки шампионат е проследено от 30 538 зрители за изминалия месец, а приходите възлизат на 317 491 лева.

Пета позиция заема друга анимация - "Крокодилът Лайл". Приключенията му от тавана на къщата на семейство Прим и сина им Джош са гледани от 25 783 зрители. Филмът инкасира 277 203 лева приходи за месец в кината.

На шесто място е втората премиера от миналия уикенд - комедията "Наследството". Британският хумор и изпълнението на плана на закъсали наследници да се приближат до богатата им леля са видени вече от 2175 души, а приходите от билети са 26 309 лева.

Седма позиция заема екшънът "Черния Адам" с Дуейн "Скалата" Джонсън в главната роля. Изборът на антигероя, познат вече от "Шазам!" дали да разруши или спаси света , е гледан отблизо от 79 420 души и отчита 965 910 лева постъпления.

Осмо място заема комедията "Билет до Рая", която вече почти три месеца е сред най-гледаните филми у нас. Двойката, изиграна от Джулия Робъртс и Джордж Клуни, чиято цел е да провали сватбата на дъщеря им, е привлякла интереса  вече на 94 823 зрители. Продадените билети са на стойност 1 038 500 лева.

На девето място е третата премиера от миналия уикенд - българо-канадската фантастика "ф1.618" по романа "Пумпал" на Владислав Тодоров. Антиутопията под режисурата на Теодор Ушев за биологично съвършените хора, асексуални титани със златната пропорция ф1.618 е гледана от 2975 зрители и има 42 097 лева приходи.

Десета позиция е за руската анимация "Безсмъртният и красавицата". Вече седем седмици филмът за търсенето на жена в продължение на три века за безсмъртния Кошчей е по кината. Наблюдаван е от 31 077 зрители и реализира 305 301 лева приходи.

Миналия уикенд в кината са били 33 654 зрители, а миналата година по същото време в салоните филми са гледали 39 553 души.
 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Спрял! преди 1 месец
Ей, така бабите остават без внуци...
15
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Нещо написаните цифри ми се струват странни....
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
най-големия провал на Дисни, загуби от 147 милиона , на английски казано "get woke - go broke "
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес, за да се продаде нещо, да бъде пуснато да се продаде, трябва да е гейско. Трябва да има цялата дъга цветове и не само, за да е актуално. За да се възхвалява и възхищават критици и сие. Не бива да има само бял, хетеросексоален мъж, това НЕ СЕ продава, Това вече не върви. Това е анатема.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 10 - единствено психично болни хора и чудовища биха проповядвали (или одобрявали проповядването на) сексуални извращения в детски филм. Всеки може да си ляга с когото желае и това не ме интересува, но ако обичате, оставете го извън анимационните филми за деца! И това по никакъв начин и в никакъв смисъл не е "хомофобия"! Това е нормално човешко мислене!
11
4
 
3
 
! Отговори
До 10 преди 2 месеца
ЕС ще се разпадне, а грантаджиите ви чака ГУЛАГ.
10
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз възпитавам моите малко внуци да уважат хомосексуалните хора! Така че от малки да израстват с положителна нагласа към тях, а не после да стават престъпници и да се сдобият с криминално досие, полицейски и прокурорски натиск. Знаете, че по усилие на ЕС, наказанията за хомофобия стават жестоки, предвижда се и доживотна присъда.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако родителите не си пазят децата няма кой друг да им ги опази.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И в книжарниците има вече книжки в детския кът на тема - хомосексуализъм - разказва се за две момчета, съседи, израстват заедно, влювбват се, но биват неодобрени от семействата им и бягат за чужбина. И това е сложено в детския кът, в Хеликоон! Ужасих се! И децата ще го разглеждат!
7
0
 
2
 
! Отговори
Гей преди 2 месеца
Напомня ми на моето гадже, с което бяхме 4 години заедно:))
6
2
 
14
 
! Отговори
Майстора преди 2 месеца
Признатата и целенасочена пропаганда на хомосекссуализъм и извратени идеи от компанията Дисни вече става напълно безсрамна и директна. Пазете си децата от подобни отвратителни манипулативни п0мии, маскирани като детски филми! Дисни отдавна не е каквото беше! Злонамерени извратеняци го ръководят!
5
2
 
5
 
! Отговори
:-) преди 2 месеца
Бокс офис - продажба на билети. Медиите в България изпълняват плана за културно претопяване на населението.
4
13
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
Кат не искаш да си европеец, фащай влака за Русия, там май ще ти е окей
3
1
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
Сигурно затова сюжетът на детското се споменава съвсем бегло.
2
3
 
2
 
! Отговори
oтCиднейAвстралияя преди 2 месеца
Накакъв бокс ли е имали в офиса? Ко речи, ко? Ко? Щом аз като австралйски гражданин ви го казвам, че да ми шкямпиш на развален български е същото като боганите зад Операта в Сидни да ми шлямпат на развален англйски.
1
2
 
18
 
! Отговори
Нанси преди 2 месеца
Дали щеше да е толкова гледан "Чуден свят", ако зрителите знаеха предварително, че момченцето главен герой е влюбено в друго момченце?! Родителите около мен, завели децата си да гледат филма са меко казано отвратени от тънката и долна пропаганда, криеща се зад това иначе на пръв поглед симпатично детско филмче!