Японски престъпления

"Свитъкът на дракона“ на Ингрид Паркър ни въвлича в криминална история на фона на екзотичната култура на древна Япония
20 мар 2008 12:11,
Японски престъпления
Корица: Унискорп

У нас излиза последната книга от поредицата на издателство Унискорп „криминални истории от древна Япония“ - „Свитъкът на дракона“ на Ингрид Паркър.

Романът е изторически и ни въвежда в екзотичната култура на древна Япония. Сугавара Акитада е обеднял благородник и честен млад държавен служител в правното министерство на Япония от ХІ век.

При първото си официално поръчение е изпратен в далечна провинция с непосилната задача да открие защо изчезват конвоите с данъци. В мрачната политическа атмосфера на японския императорски двор му е заложен капан да не успее.

Изобретателният Акитада, възрастният му прислужник и дръзкият му слуга Тора са решени да се справят с мисията и да открият истината в пълен с опасни тайни град, където гъмжи от разбойници, безскрупулни политици и монаси отстъпници.

Класическата детективска история се развивива в необикновена и непозната обстановка с неудържим нов герой.

Ингрид Паркърe доцент по английски и други езици в университета във Вирджиния. Водена от професионален интерес към литературата на необичайната култура, тя започва проучване на живота в Япония през ХІ в.

Така постепенно стига и до написването на първия разказ с главен герой Акитада, публикуван през 1997 г. в списанието “Загадките на Алфред Хичкок”.

През 2000 г. печели престижната награда “Шамус” за автори на детективски романи с “Първият случай на Акитада”.

Издава: Унискорп


Спонсорирано съдържание