От смотанячка-богиня

Нова книга разкрива как от грозно патенце се става лебед с помощта на зодиака...
26 май 2008 12:51,
От смотанячка-богиня
Корица: Хермес

„Ти коя зодия си?“ - сигурно е третият въпрос в запознанството между тийнейджъри след „Как се казваш“ и „Каква музика слушаш“. Може ли обаче само зодията да те превърне от грозното пате в лебед?

Според авторката на новата книга „От смотанячка-богиня“ Кати Хопкинс – да. Книгата й разказва историята на дванадесетгодишната Джема.

На прага на средното й образование, родителите й получават прилична сума пари, завещани от тяхна роднина и решават да я изпратят в престижно училище с пансион. Тийнейджърката е съкрушена, защото трябва да напусне дома си и приятелките си.

На всичко отгоре, в новото училище е пълно с високомерни богати момичета, а съквартирантката й е свита и едва отронва по някоя дума.

Скоро обаче Джема открива, че е избрана за „Момиче на зодиака“.

Това може да промени коренно живота й, но само ако се изправи лице в лице с проблемите си...

Авторката на книгата - Кати Хопкинс е израстнала в Кения. Когато навършва осемнадесет години, родителите й се връщат в Англия и тя постъпва в Манчестерския колеж по изкуствата.

След една година го напуска и се присъединява към рокендрол бандата „Драйвинг Рок енд Рокетс“, която изнася концерти в местни колежи и университети като подгряваща група на състави като „Уизард“ и „Евъридж Уайт“.

Освен това Кати работи в хипи магазина „На осмия ден“.

По-късно тя чете сценарии за комедийния отдел на Би Би Си и в продължение на две години всеки петък прави преглед на печата в телевизионния канал „Скай Нюз“.

Кати Хопкинс започва да се занимава с писателска дейност през 1986 г. Автор е на 16 нехудожествени книги на различни теми: от здравни до хумористични и на 42 тийнейджърски романа, издадени в 25 държави.

С всяка книга върви подарък - зодиакално камъче. „От смотанячка-богиня“ се издава от Хермес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание