Страхът - най-големият враг на човека

Романът на Питър Брет ни потапя в света на мрака
1 мар 2012 09:42, Петя Славова
3
Страхът - най-големият враг на човека
Снимка: Издателство Колибри

Представете си свят, в който демоните властват през нощта, а хората живеят в малки и изолирани групи.
След векове на страх и ужас идва време човечеството да се изправи срещу древния си враг в отчаяна битка на живот и смърт.

Книгата е на Питър В. Брет и се казва „Защитения”. Ето какво казва и авторът в специално обръщение към своите български читатели: „Всеки път, когато моя творба бъде издадена на друг език, аз се чувствам смирен, припомняйки си, че ние, хората по света, си приличаме толкова много. В края на краищата всеки понякога се плаши от тъмното... Добре дошли в семейството! Надявам се, че приключението ще ви хареса.“

Историята в тази книга ни потапя в един мрачен свят, разгромен от демони. След векове на страх и насилие, предпазливостта се е превърнала в най-висша добродетел, а смелостта е на изчезване. Всяка нощ демоните, които не могат да бъдат ранени от обикновени оръжия, тръгват на лов за жива плът. Хората търсят убежище зад магическите защити на домовете си, а до изгрев слънце могат само да се надяват, че символите са правилно изписани и ще устоят.

В свят като този пътуването е трудно, а съпротивата срещу злото – почти немислима. Докато не се появява 11-годишният Арлен. Момчето живее с родителите си в малък чифлик, отдалечен на половин ден път от най-близкото селце. Когато губи скъп човек и едва не умира сам, той разбира, че най-големият враг на хората са не демоните, а страхът от тях.

Преводът на „Защитения” е на Лилия Трендафилова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
1, ти прочете ли изобщо статията или реши да напишеш нещо, просто ей така, за да има нещо писано от теб...със същия успех и също толкова по темата би било да изплющиш някоя рецепта за баница...
1
2
 
4
 
! Отговори
бравос преди 12 години
Добре казано,само дето пълен и кратък член нещо не ги чаткаш