Как да правим успешен онлайн бизнес в България?

Обяснява ни Александър Ненов в книгата "На 1 клик разстояниe"
Обновена: 10 май 2012 08:28 | 10 май 2012 08:27, Петя Славова
5
Как да правим успешен онлайн бизнес в България?
Снимка: ИК „Изток-Запад”

Интернет е необятна среда, в която има място за всеки – за неговите идеи, желания и мечти. Колкото и да са смели целите, мрежата ни дава реална възможност да ги достигнем, стига да сме достатъчно конкурентноспособни. Как да постигнем това, да започнем собствен бизнес в интернет и да се справим успешно с многомилионната конкуренция в Мрежата ни обяснява подробно Александър Ненов в своята книга „На 1 клик разстояние” .

Бизнесът в интернет става все по-разпространен в наши дни и това не се дължи единствено на бума на информационните технологии от края на миналия и началото на този век, нито на липсата на време от страна на потребителите, които отдавна поръчват онлайн всевъзможни стоки и услуги – от чорапи до френски маникюр.

Въпреки че интернет ни дава достъп до милиони потребители в България и чужбина, възможността да имаме неограничен брой посетители конкретно в нашия сайт е само теоретична, тъй като е необходима голяма инвестиция в реклама и позициониране на сайта на ключови места в търсещите машини.

Митове като този, че интернет е бъдещето, че той дава възможност на обикновените хора да станат милионери за кратко време или че разходите ни за наем на складове и търговски площи намаляват до минимум или изцяло отпадат, само ни объркват допълнително и замъгляват съзнанието ни за това, което наистина представлява дигиталният бизнес.

„Ветеранът” в мрежата, човекът, който стои зад оформлението на редица добре познати сайтове – Александър Ненов, се наема с нелеката задача да отговори на многобройните въпроси, които му задават близки и приятели, познати и непознати, специалисти и начинаещи относно интернет като среда за бизнес.

В своята книга „На 1 клик разстояние” Ненов защитава тезата, че в интернет има място за всеки. За разлика от вестниците, списанията, телевизията и радиото, при които търговската площ и ефирното време са ограничени ресурси, интернет ни дава свободата да минем отвъд – без ограничения в търговската и рекламната площ, работното време или бизнес моделите.

Мястото в мрежата не е ограничено и там няма привилегии – ако си добър, успяваш, ако си посредствен – губиш. Може би най-ценната характеристика на интернет като среда за развиване на бизнес е възможността, която той дава на хората с мечти, желания и силна мотивация да ги осъществят, инвестирайки скромни суми от 100-200 лв., да се конкурират, а понякога и да задминат корпорации и марки, инвестирали милиони в своите проекти.

Предизвикателството да се прави бизнес в интернет се отдава само на най-кадърните; това е своеобразна война, която се печели от най-ловките и най-креативните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
JJ. R. преди 11 години
Книгата е чудесна, информацията в нея е синтезирана и на мен лично ми беше много полезна. Благодарности и поздрави за автора! :-)
4
0
 
6
 
! Отговори
Марто преди 11 години
У нас се случва друго - най-богатите наемат най-креативните и така се случват големите проекти. Ако не ги наемат то ги купуват когато наберат скорост и така става. Което означава, че най-креативните и добрите рано или късно правят пари.
3
0
 
13
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Имаше нужда от подобна книга. Родния интернет се различава много от чуждия и преводните книги са неприложими за нашата действителност. Харесва им, че българин е написал нещо за родните практики. Дано да е толкова хубаво, колкото изглежда - ще купя и ще коментирам пак :)
2
2
 
9
 
! Отговори
Соня преди 11 години
Чудесно, ама това ще е полезно на хора с акъл в главата, не на готованци като тоя под мене.
1
8
 
6
 
! Отговори
Пострадал от тия преди 11 години
Баси глупостите. Пробвал съм и си признавам, че бях балък за това да се опитвам. Чиста загуба на време.