Да общуваш с врани в "Дивогласи"

Нова фентъзи трилогия ще се превърне във филм
3 апр 2015 11:56, Петя Славова
0
Да общуваш с врани в "Дивогласи"
Снимка: Егмонт

Мрачна история за момче, владеещо силата да общува с гарвани, за зловеща заплаха и застрашен град ни предлага първият роман от трилогията "Дивогласи". Фентъзи романът се издава в 30 държави, а правата за екранизацията му вече са закупени от Fox 2000. У нас ще може да се открие в хартиен и електронен формат от 4 април.

Сюжетът ни въвежда в Блекстоун - проспериращ мегаполис, променен от Тъмното лято, в което вълна от насилие и престъпност помита града.  Начело на разрухата е страховит водач – Предача. Другият важен образ е този на 13-годишния Коу, който има способности да общува с врани.

Детето разкрива подземния свят на дивогласите – тези, които притежават силата да говорят с животните и да ги контролират. Коу е един от тях. За да спаси града си, той трябва бързо да овладее способности, които никога не е подозирал, че притежава, и да се подготви за битка срещу зла сила, каквато никой не може да си представи.

Автор на трилогията е Джейкъб Грей, който пази самоличността си в тайна. Говори се, че живее в голям град в Щатите, а нощем кръстосва улиците, мислещ си за тъмни и магични истории. Обожава животните и дори самият той говори на гарвани... въпреки че никой не знае дали разбира нещо от отговорите им.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари