Осма жертва взе коронавирусът в Румъния

Влязоха в сила нови ограничителни мерки
24 мар 2020 16:07, Елка Василева
5
Осма жертва взе коронавирусът в Румъния
Снимка: БГНЕС

Осми смъртен случай вследствие на заразяване с новия коронавирус е регистриран в Румъния, съобщи днес агенция Аджерпрес, като се позова на Групата за стратегическа комуникация към правителството.

Починал е 70-годишен мъж, хоспитализиран в клиниката за инфекциозни заболявания в Крайова, който е дал положителен тест за наличие на коронавирус на 19 март. Мъжът пристигнал от Италия на 7 март заедно с дъщеря си, която е поставена в самоизолация. Жертвата е имал втора степен на затлъстяване.

Румъния влезе в нов етап в борбата с пандемията, посочва информационният сайт Зиаре. Понеделник беше първият ден, в който броят на новите случаи надхвърли 100 души за едно денонощие, по-точно 143 нови случая на заразяване, достигайки общо до 576 заболели от COVID-19.

Още по темата

От 22,00 ч. в понеделник влезе в сила военна наредба номер 2, съгласно която румънците нямат право да излизат от домовете си в интервала 22,00 ч. - 06,00 ч., без основателна причина, информира Зиаре.

Съгласно наредбата онези, които излизат от домовете си в този интервал, трябва да имат в себе си удостоверение от работодател или декларация на собствена отговорност, която може да бъде написана и на ръка. Полицаите имат право да изискват тези документи и да ги заснемат.

Между 22,00 ч. и 06,00 ч. румънците имат право да излизат от къщи само по работа, за набавяне на стоки от първа необходимост, за търсене на медицинска помощ, която не може да бъде отложена и осъществена от разстояние, за грижа или придружаване на деца, възрастни хора, болни хора или лица в неравностойно положение и поради смърт на член на семейството. Румънците имат право да напуснат дома си в този интервал и за да изведат навън домашен любимец.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Румъниякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му мисли нашият дебелак.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До като котка саШе видим Гочето дали сега ще почне да раздава...
3
1
 
6
 
! Отговори
като котка са преди 4 години
На всеки 100 години тъмната страна на силата :)) включва кантара и започва да претегля всеки човек. Горко на нациите които в голямата си част са паднали (лоши хора)Веднъж на 100 години богатите имат шанс да се разделят с част от богатството си и да изкупят малко вина. Наблюдавайте, всички богати които не направят материални жертви, ще загубят всичко! На финала на лудоста която предстои, правителствата ще национализират богатствата на най- алчните.Нищо ново ...на всеки 100 години
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Междувременно, в Румъния 79 човека са ОЗДРАВЕЛИ от коронавируса.Ама това не е новина за мисирките...нали?
1
5
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
--Да!! - ама ние в Бг нямаме по 100 заразени на ден -защото сме умни! и си "кътаме" тестовете защото са ограничени и дори нямаме никакви заразени!! Брау на НАС!!!