СЗО: Зад големия ръст на заразени с коронавирус стоят младите

Експерти критикуваха поведението им
30 юли 2020 00:15, Петя Славова
52
СЗО: Зад големия ръст на заразени с коронавирус стоят младите
Снимка: БГНЕС


Нарастващият брой на заразени с коронавирус сред младите е причината за скорошните ръстове на заболели в Европа, заяви регионалният директор на Световната здравна организация д-р Ханс Клюге, цитиран от BBC.

"Получихме доклади от няколко здравни представителства за увеличено ниво на заразени сред младите хора", посочва Клюге, цитирана от Bloombergtv.bg.

През последните седмици Нидерландия заяви, че отчита ръст на заразените млади спрямо по-възрастните групи в страната.

Във Франция властите в региона Бретан отчетоха, че има огнища на коронавируса сред хора на възраст между 18 и 25 години, тъй като те не спазват мерките за дистанция толкова стриктно. "Младите хора разпространяват вируса", заяви ръководителят на регионалната здравна инспекция пред France3.

Още по темата

В испанската столица Мадрид, където властите се опитват да предотвратят ръст на новозаразените, регионалният лидер на правителството Исабел Диаз Аюсо натисна алармата във втроник относно поведението на по-младите. "Те застрашават не само съседите си, но и академичното и работното си бъдеще", коментира Аюсо.

Междувременно в САЩ д-р Антъни Фаучи, водещият експерт по инфекциозни болести към Белия дом, заяви, че борбата с пандемията не трябва да бъде повлиявана от политически битки. В причина за коментара на Фаучи се превърна по-ранно изказване на президента Доналд Тръмп, в което той попита защо рейтингът му не е толков висок, колкото на здравния експерт.

"Врагът тук е вирусът", заяви Фаучи и добави, че времето не е удачно за политически битки.

Фаучи обвини щатите, които не спазват препоръките на медицинските експери, за скорошния ръст на новозаразени в страната.

"Няма да ги споменавам, но някои щати... не следват стъпка по стъпка мерките, както е препоръчано", коментира Фаучи.

Той добави, че се надява скоро да бъде налична и ефективна ваксина срещу коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 42 Правя изключение за Велес 38 пич много си интелигентен сериозно и ако всички пенсионери бяха като теб света щеше да е супер.Но за жалост мнозинството не са и се продават на тогалитарния *** и технофашисткия елит само за 50 лева отгоре върху пенсията.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А така на разните дърти комунисти и фашисти все младите да им виновни както и на ненормалниците от техноелитистките корпорации които печелят милиарди от мерките против коронавируса като Мъск и компания.Имам много добра идея младите се изселват от градовете и си правят комуни и живеят под вечна карантина и работят за себе си а икономиката и данъците да ги плащат пенсиите и Мъск който са по-ценни от младите направо са нацистка висша раса.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на коментар 38 Велес. Човека или е живял в чужбина или е много интелигентен. Такива коментари са рядкост. ...
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички млади в трудови лагери веднага!
36
0
 
3
 
! Отговори
Велес преди 3 години
На 70 съм! Път на младите! Успех в протестите и в живота! Не се влияйте от провокатори! Бъдете себе си, отглеждайте децата си с любов! Доколкото е възможно, ние ще Ви помагаме!
35
0
 
2
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Олеле мале, пак някой да е виновен! Младите карат болетта безсимптомно, има много лекари, които смятат, че щом си безсимптомен - не заразяваш, отделно че много хора са на мнение, че именно младите ако понесат удара да вируса, по-вероятно е да се опазят възрастните. През май си правих тест (-) и именно това мнение чух. Но защо пак да няма някакво противопоставяне, не е интересно иначе.
34
3
 
13
 
! Отговори
Старите с/у Младите преди 3 години
Заразените са повече, защото много хора се тестват с цел пътуване зад граница и така става ясно, че са заразени. Сега бабите срещу децата ли ще настройват?
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да. махнем Европейския съюз оттам идат всички бели не сме за него ни за Шенген не щем ги такава загриженост има за здравето че нямам думи маика ми пет пъти ходи на доктор заради един крак отговора бе всичко тие наред ок си доктори и коронавирус
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рискът от митинг.*** на митинг после корона а демокрация
31
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам случват се странни неща. Очевидно вирус има. Целият свят е блокиран. Въпроса е защо в балканските държави вируса не върви. В София 20 дена вече са на плодащанс риск да гръмне вируса и НИЩО. По морето плажовете преливат от хора и почти никакви мерки няма... Ядат пият пипат се... Дори има капанчета нито с маски, нито с ръкавици. Шезлонги не видях никъде да чистят. И там няма бум на вируса.
30
2
 
16
 
! Отговори
Шефът на СЗО преди 3 години
Незабавна доживотна карантина за всички под 30 години!!!
29
11
 
2
 
! Отговори
Старецът с шкембето преди 3 години
Мисля, че младите саненужни.ом са толкова безотговорни нека всички дето са под 30 в урановите мини.
28
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ... изперкалите учени. По тяхната статистика има над 10 000 000 оздравели, до кога ще плашат хората. Егоисти били младите ми тез на по 80г кви са живота им минал вече.
27
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас зад ръста на заразата стоят дърти кадри на "Позитано" 20.На тези протести се крещи яко, хората са близо един до друг и малцина са с маски. Изпозаразяват се, на следващия ден пръскат заразата навсякъде.Гешев да се самосезира и да даде под съд главния подстрекател - Десиславин, и неговите кукловоди.За геноцид срещу нацията!
26
14
 
5
 
! Отговори
няма вирус лъжат ни преди 3 години
няма никакви вирус само ни лъжат не вярваме на никой само на бойко вярваме ще гласуваме за герп
25
5
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Зад големия ръст заразени стои един мързелив, етиопски комунист!Абе, Бойчето подаде ли оставка???!!!
24
9
 
14
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Чрез напълно излишното раздуване на тази псевдо криза с грипа коронавирус, която си е чиста проба "от нищо - нещо", СЗО крещящо доказа абсолютната си некомпетентност.
23
6
 
8
 
! Отговори
От факултета преди 3 години
А ва в малта плащат по 70 еврака на човек да е болен от aмчъмъ-19!
22
5
 
10
 
! Отговори
ЯСНО преди 3 години
ПОНЕ СТАНА ЯСНО ТОВА КОЕТО АЗ ТВЪРДЯ ОТ 2008 ГОДИНААМЕРИКА Е ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ 3-4 СВЯТ СЪС СОЦИАЛНЯ СИСТЕМА СЪПОСТАВИМА НА РАЗВИВАЩА СЕ ДЪРЖАВАДОРИ ПРЕЗИДЕНТА ИМ КАЗА ПО ЕДНО ВРЕМЕ ЧЕ АМЕРИКА СЪЩО Е РАЗВИВАЩА СЕ ДЪРЖАВА....ПОВЕЧЕ ПОНЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС НЕИСКАМ ДА ЧУВАМ ДРУГИ МНЕНИЯ
21
8
 
10
 
! Отговори
аха преди 3 години
какво целят !?!?! да ограничът пътуването на хората ли ...да ги затворят по местообитание ...да ги наблюдават повече ваксини обогатяване на ваксинатора ли или чипирване защо измислиха разработиха тоя вирус