Франция с рекорден брой случаи на коронавирус за 24 часа

Премиерът Кастекс даде срок на местните власти за нови мерки
31
Франция с рекорден брой случаи на коронавирус за 24 часа
Снимка: БГНЕС

Франция обяви рекордните 10 561 новозаразени с коронавируса за 24 часа към 14 ч. местно време (12 ч. по Гринуич) вчера, предаде ДПА.

Още по темата
Новите данни бяха оповестени ден след като премиерът Жан Кастекс предупреди, че положението се влошава и призова гражданите строго да спазват правилата за хигиена, дистанция и носене на маски.

През последните седмици броят на новозаразените във Франция рязко се покачи, след като беше на ниски нива през по-голямата част от лятото. Страната беше въвела 55-дневна карантина от 17 март до 11 май.

Франция е една от най-пострадалите от коронавируса европейски страни с 30 910 смъртни случая.

Кастекс даде на местните власти в Марсилия и Бордо, както и в карибската територия Гваделупа, срок до утре да изготвят нови мерки за ограничаване на разпространението на вируса в техните райони.

Днес в. "Журнал дю диманш" публикува писмо от шест изтъкнати медици, призоваващи хората да ограничат максимално или да избягват събирания с роднини и приятели в закрити помещения. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Франциякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
епидемиолог преди 3 години
И разбраха за тази бройка? Бас държа че никога не тестват всеки ден цялото население. Просто като правят повече тестове откриват повече. И спрете с тия "бройки заразени" ! Не само че никой не знае колко са. Но и повече безсимптомни , не значи трагедия, а обратното- близъл край на вируса. Единсвената важна бройка е тази на смъртните случаи.
25
3
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
По пет франсета на нож.
24
1
 
2
 
! Отговори
f преди 3 години
Мекият графит излъчва къси вълни и пази от вражески отрицателни магнитни вълни и в такъв смисъл е защита, но не върши много работа защото раздвижва слабо, дългите вълни от твърдия графит антимагнитят по-добре, но на тях им намират противодействие с къси магнитни вълни, трябва и мек и твърд графит да има и да не го развалят с отрицателни материи, дървесината може би малко пази графита, но не съм сигурен.
23
1
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
ДО ФРАНЦИЯ ,французите може би са подложени индивидуално на отрицателна радиация отнякъде, а графитът като енергиен антимагнит може да отблъсне всякакви отрицателни енергии и радиационни отрицателни енергии, въпросът е да не развалят графита с нещо, трябва графит във всякакъв спектър на мекост или твърдост, мекият е за защита, твърдият върши работата
22
1
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
гумата е ДИАЛКАЛ което означава че излъчва вълни да прави и наоколо да е алкал, възпроизвежда се така, че да прави навсякъде алкал, малко и енергиен антимагнит. И бакелитът има подобни свойства.
21
1
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
ДО ФРАНЦИЯгумата мисля че е алкал, не само натрият, нека има графит мек и твърд и гумички меки и твърди, не знам дали графитът и гумата се комбинират добре, то съвсем малко гума е нужна наблизо и повече графит
20
1
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
ДО ФРАНЦИЯ ,графитът отблъсква врага енергийно, но няма силата да отблъсква врага материално и могат да го развалят чрез отрицателни материи и отрицателни киселини, пречиствайте го или наблизо да има и алкал, друг начин по който могат да развалят действието на графита са късите вълни, които имат по-стабилни движения, това означава че трябва да има също и много МЕК графит за къси вълни, също и много твърд който да върши работата. Натрият е много добър алкал, но не знам дали може да се комбинира
19
1
 
1
 
! Отговори
f преди 3 години
ДО ФРАНЦИЯ ,Магнитите биват енергийни и материални, материалните магнити са киселините привличащи противоположния електрон или протон да го разградят, магнитите са за атака, никой не иска магнитното поле да е в него, ако искате толкова да се изправите срещу злото, заравяйте магнити, изградени в сърцевината и ядрото си повече от протони, тоест положителни магнити или в тях в сърцевината да има положителни енергии, графитът е енергиен антимагнит и привлича положителното приятелско, а отблъсква..
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Форумният *** е като онзи дето карал в насрещното на магистралата. Жена му му звъннала по телефона и му казала- Скъпи, внимавай много, по новините казаха че някакъв кара в насрещното на магистралата на която си ти.- Не е един, скъпа, много са.Извод: неуважаеми форумни трооле, ако изобщо имаш способността да мислиш, виж дали повредата не е в твоя телевизор случайно преди да обвиняваш всички за грешащи и глупави, а само ти прав и безгрешен.
17
4
 
1
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Много е удобно ( за хомосексуалистите) да се дава учебната година за пример за увеличаване на броя на заразените! Три месеца децата се въргалят по площадките и около тях ,морета , почивка - нищо! Дойде 15. Септември и хоп - СТАНА ОПАСНО?! за кой и защо?! Рязко и изведнъж! Майките си вяха ...байрака без маски и притеснения..и сега става страшно?!? И как така изведнъж ...?;
16
3
 
1
 
! Отговори
Боко преди 3 години
И тука така ЩЕ СТАНЕ щото АЗ така ще кажа! Вирус няма ,но колко е хубаво да ви мачкам!12 години ви тормозя ! Казвам падни - падате! Казвам стани - ставате ! Аз съм Боко - ***! Убивам ви по закон ! Сорос казва аз все ви пресирам
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Франция повишението на броя на новозаразените започна от 9 юни, отначало бавно до края на юли, но през август и септември имат рязко повишение. Засега не се очертава това повишение да спре. Явно започването на учебната година няма отношение към броя на заразените, поне засега.
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пратете им оня скопения мангър да ги успокои, че няма такъв вирус. Може и чалгар-вирусолога.
13
4
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Не се учудвайте. Учениците им започнаха от 01.09. И у нас ще стане така към 30.09.
12
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА СА ЛЪЖИ. После ще възкръснат и френските власти ще кажат че е станала грешка. Като у нас
11
2
 
2
 
! Отговори
Лешавят Надал преди 3 години
от поредния шлем.
10
15
 
18
 
! Отговори
2121 преди 3 години
Измислени фалшиви данни. Всичко е по план отдавна. Чудно е че още много балами вярват на измислените цифри. Ограмотете се малко заблудени вярващи. Или повече ви харесва да сте стадо овце в кошара.
9
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, да - жълтите им жилетки щом се надигнаха и засилиха протестите и - хоп! драстично се увеличиха случаите на ковид. А наложителното масовото затваряне и изолиране е от грижа за хората, да не си помислим друго...
8
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно има файда някъде да се поддържа КОВИДА, у нас всеки ден протести, яки събирания на народ над 200 души, лудница от пътувания, всички като развързани и пак няма чак толкова много случая. Което означава, че не се прифаща толкова лесно или просто си измислят всеки ден каквото им е изгодно. Нищо чудно като спазим по голяма изолация и слуайте да се множат защото този и този е решил така...
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимена пък в други държави тръгнаха от 15 август още, пример Швеция