Новият щам на вируса продължава да настъпва, как отговаря Европа?

Удължаване на мерки, забрани за пътувания, тестове, какво още?
Обновена: 23 яну 2021 20:23 | 23 яну 2021 20:20, Веселина Йорданова
67
Новият щам на вируса продължава да настъпва, как отговаря Европа?
Снимка: БГНЕС

В Европа продължава да настъпва новият "британски" щам на коронавируса.

Норвегия налага най-строгите ограничителни мерки досега, а Белгия обяви, че ще затвори страната за туристически пътувания.

Още по темата
Норвегия затваря напълно столицата Осло и още 9 общини. Причината са установени случаи на новия щам, който се смята за много по-заразен.

Поне до края на месеца ще останат затворени всички магазини, с изключение на тези от първа необходимост, както и фитнесите, храмовете и културните институции, предаде БНР.

Белгия забранява пътуванията от и до страната с цел туризъм или поради други несъществени причини от следващата сряда - 27 януари, до 1 март.

Сред основателните причини за пътуване са лечението на болен, събирането на членовете на едно семейство, служебните ангажименти, образованието.

Гърция удължава локдауна с една седмица - до 1 февруари. Дотогава остават в сила полицейският час, есемесите за излизане от дома и задължителното носене на маски.

Междувременно френската лекарска академия издаде нова препоръка за предпазване от вируса - хората да не говорят в обществения транспорт, включително и по телефона.

И на фона на нестихващото разпространение на Covid-19, в Лондон беше разкрито незаконно парти с 200 гости. Недоволни от акцията на полицията успяха да ранят двама от униформените.


67
Още по темата: нов щамкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лабораторията в англииския град Солзбъри се грижи постоянно да има нови вируси в името на евроатлантическите ценности
61
4
 
2
 
! Отговори
стига преди 1 месец
И къде продължава да ви настъпва? По мазолите да не би? Вече ще стане цяла година терор. Какво ли щеше да е, ако трябваше да борите туберколоза, чума, холера или нещо от тоя род. Не е само у нас, света се управлява от *** ***. Е, поне можемЕ да се пофалиЕ,, че живеем в интересни времена.
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Утре като ви кажат корона2 и концлагер доживот ще ви се иска да сте разстреляли себе си, а не антиваксерите..
59
0
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Да не забравяме, че брюкселската ек остави вирусът да се разпространява в името на "ценностите" и напълно игнорира здравето на хората.
58
2
 
5
 
! Отговори
22 преди 1 месец
Концлагери.Липсват концлагери за затваряне на антиваксарите.Концлагерите да са с картечни вишки и патрули с кучета.Добре е да се забрани напълно хората да излизат от домовете.Един път на ден да им се носи храна.И после се чака да изпукат..............Та на човеконенавистниците да им е добре на широко.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страданията ще обърнат хората към Бога.Няма да остане страдание,което човечеството да не изпита.Духовните хора ще се приспособят веднага към новите условия,а светските хора и материалистите ще се лутат,ще бягат по Земята,покой няма да имат.
56
1
 
14
 
! Отговори
Bond преди 1 месец
"Междувременно френската лекарска академия издаде нова препоръка за предпазване от вируса - хората да не говорят в обществения транспорт, включително и по телефона."
----------------------------

Следваща стъпка - забрана за говорене дори вкъщи!
55
1
 
8
 
! Отговори
До 54 преди 1 месец
Точно, защото се правят на умни и не са затворили училищата са в това положение.
54
8
 
10
 
! Отговори
българин преди 1 месец
До: номер 52 (Чичо)

В Европа почти никъде не са затваряли училищата така, както у нас го направиха!!!
Прави си сметката!!! А за кръчмите - бях в Англия през 1995 г.
Още тогава, точно в 23:00h местно време, може да си допил бирата си до половината, святкат лампите и те гонят! Не е като у нас! Тъй че нормално е кръчмите да ги затварят там. Но не и училищата. не и учебните заведения, институти и университети.
Ние обаче държим на кръчмите повече от училищата!!!
53
7
 
9
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Съжалявам, че има поне един човек който ми е сложил минус, но това е положението - няма да се отметна от думата си!
Няма нов щам на вируса, и цялата паника сред населението е реклама за новите ваксини!
Нямам медицинско образование, но съм се научил на медицина, защото съм патил от лоши лекари. По същия начин както уча автомобилите, за да знам кой майстор е добър да ми оправи колата и кой ме лъже!
И от това което съм научил - няма никакви ползи от алкохола, въпреки противните твърдения.
52
7
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
А нашите отварят ресторанти и училища. България не е в Европа и този факт говори красноречиво че сме си страна от третия свят.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати падението една и съща статия 1:1 копи пасте в 3 сайта даже вече Не си правят труда да я променят малко падението е тотално за това ли учихте толко
https://novini.bg/sviat/eu/642012
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В повечето държави все още затихва предишната вълна от заразяване, която имаше пик преди 2-3 месец, но в Португалия и Испания започна нова вълна на заразяване, която вече с по-голяма сила от предишните. Дали и в останалите държави в Европа, вкл. и България, ще е така, ще видим в близките дни.
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Новият щам на вируса продължава да настъпва, как отговаря Европа?"

Моят отговор си е все същият като при стария щам- спирам новините за известно време и вируса изчезва. В даден момент решавам да проверя какво става и се появява нов щам. Човек би си помислил че за една година прекарана в неспазване на каквито и да било мерки би трябвало да се заразя тежко, но явно и вирусът ме игнорира ахахах
48
3
 
10
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Бе не е нов щам бе, ненормалници! Нов вариант на стария щам е!
Друг вариант идва от Африка, трети от Дания от фермите за норки, заради който избиха сума ти норки! Щамът е един и същи: SARS-CoV-2!
47
5
 
16
 
! Отговори
Газдов преди 1 месец
Къде настъпва ве, защо не гледате статистическите данни в Worldometers.info. Или е по-лесно да напишем какво е казал бай Борис или някой друг политик популист. Навсякъде си отминава, това че правителствата си играят на "предпазни" мерки е други бира. Вижте в България, въпреки празниците, въпреки че 80% от хората си се събираха да празнуват, нямаше бум след това, напротив едно константно спадане се наблюдава от доста време, защото максимума си отмина съвсем естествено. Населението не измря.
46
4
 
9
 
! Отговори
Чоко преди 1 месец
Според теоретизите в родния Щаб този щам е по-слабо заразен от оригинала. Преди затвориха всичко дори парковете и планината Витоша а сега отварят отново всичко. На амбразурата е само отзи хипохондрик от Пирогов, който след преболедуване побърза и да се ваксинира.
45
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оффф, защо ни занимавате с този грип, дайдте послендни новини за Навални, какво се е случило с Навални през последните часове, защо ни държите в напрежение и информационно затъмнение!
44
4
 
3
 
! Отговори
До о, да преди 1 месец
Ако си мъдър наистина няма да чакаш внуци...
43
2
 
12
 
! Отговори
о, да ..! преди 1 месец
И така, както е тръгнало в скоро време след маските ще трябва да си сложим и каски.
Всичко вече може до ни се случи!
Добре, че имам село и селото е почти празно; намира се покрай Дунава.
Имам намерение да изкупя околните имоти и там да направя едно ранчо и да се порадвам на живота, да дочакам внуци ...
Аз съм човек космопилит, дълбоко благороден в своята душа и знам, уверен съм, че това пренаселване в големите градове води до подобни кризи.
Нека да бъдем мъдри и да се порадваме на живота!