Започват масово тестване за южноафриканския щам в Англия

Всички над 16 години се призовават да си направят тест
2 фев 2021 13:26, Ния Христова
5
Започват масово тестване за южноафриканския щам в Англия
Снимка: БГНЕС
Започват масово тестване на около 80 000 души в осем района на Англия. Целта е да бъдат установени всички възможни случаи на заразяване с т.нар. южноафрикански щам на коронавируса.
 
Нараства тревогата, че все повече заразявания с южноафриканския щам се разпространяват сред някои общности в Англия. В тези райони стартира програма за тестване буквално "от врата на врата", предаде БНР.
 
Министърът на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че целта е да се открие всеки случай. Всички хора над 16 години се призовават да си направят тест независимо дали имат симптоми или не. Досега са открити 105 случая на южноафрикански щам, който подобно на открития по-рано вариант в графство Кент е смятан за по-бързо разпространяващ се, но не и по-смъртоносен.
Още по темата
 
11 от тези случаи не са свързани с пътувания. Това породи загриженост, че вирусът вече се разпространява сред общностите. Междувременно стана известно, че екипът от учени, който съветва правителството в случи на извънредни ситуации, е предупредил министрите, че само затварянето на границите и задължителното карантиниране по хотели на пристигащите от чужбина може да спре „вноса“ на нови щамове.
 
По последни данни близо 9,3 милиона британци са получили първа доза ваксина.

5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 4 седмици
е как кои БРИТАНСКИТЕ
4
0
 
5
 
! Отговори
Що не казвате преди 4 седмици
Що не казвате и другата новина в британските вестници - че Спутник , може би е най добрата ваксина / естествено , те не го казват в прав текст/ 92 % и по широк спектър на предпазване. Кой се минал със скъпите американски ваксини или влял пари в британската фармацевтика....
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В отговор Южна Африка почва масово тестване срущу английския щам!Важното да има тестване до дупка и ваксини до откат да се бучат!Бил Гейтс ваксинира ли се бе?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Общностите?! Брех че симпатична дума. И кои общности по-точно, извинете?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъй, тъй ваксина за този щам шъ прайте ли или да си карам на гроздова.