Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?

Това предупреждава британски епидемиолог
22 мар 2021 19:31, Нели Христова
177
Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски и спазването на социална дистанция може да продължи още няколко години, преди да се върнем към нормалния начин на живот, прогнозира водещ епидемиолог във Великобритания.

Мери Рамзи, ръководител на имунизацията в Public Health England, казва, че могат да бъдат въведени основни мерки, докато всички страни не завършат своята имунизация. По думите й, завръщането на големи събития, като концерти, трябва да стане при внимателно наблюдение и ясни инструкции за безопасност.

Д-р Рамзи е на мнение, че мнозина приемат напълно носенето на маски и социалната дистанция, а и все още позволяват икономиката да функционира. Спорде нея "хората вече са свикнали с тези ограничения от по-ниско ниво и  могат да живеят с тях, а икономиката все още може да продължи да работи с тези по-малко строги ограничения".

"Така че мисля, че със сигурност в продължение на няколко години, поне докато всички части на света не бъдат ваксинирани толкова добре, колкото и ние, и цифрите спаднат навсякъде, тогава може да се върнем много постепенно към по-нормално ситуация ", добавя тя, цитирана от BBC.

Предупреждавайки, че е "много важно да не се отпускаме прекалено бързо", д-р Рамзи казва, че всеки циркулиращ вирус неизбежно ще подхване тези, които са уязвими. "Трябва да преценим ситуацията много внимателно, преди някое от тези ограничения да бъде премахнато“, каза тя.

Проф. Крис Уити, главен медицински съветник на правителството на Обединеното кралство, заяви пред депутатите по-рано този месец, че се надява "прости интервенции като миенето на ръце, маски за лице, където е подходящо, тестовете и проследяването на контакти и преди всичко - ваксинацията" ще запазят вируса под контрол лятото.

Сър Патрик Валанс, главен научен съветник, също заяви, че маски за лице може да са необходими в определени ситуации, ако броят на инфекциите се повиши през зимата, но е възможно хората да се държат естествено по начин, който насърчава социалното дистанциране.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ ОСЕМ МИЛЯРДА ТРЯБВА ДА СТАНЕМ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПЕТ И ПОЛВИНА МАКС ТОВА Е ИДЕЯТА НА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ТАЗИ ЦЯЛАТА ПОМИЯ А ПОВЯРВАЙТЕ МИ ТЯ ВСЕ ОЩЕ Е В НАЧАЛОТО СЕГА САМО НИ ЗАМЯРГАТ ОТ ТУК ТАМ С ЗАГАДАЧНО ОЧАКВАНИ ОЩЕ ПО ОПАСНИ СЪБИТИЯ ТОЕС НЕ НИ ДАВАТ ДА ПАДНЕМ НА ЗЕМЯТА ОТ СТЕС И ПРИТЕСНЕНИЯ. АКО НЕ СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ И НЕ ДАДЕМ ОТПОР НА ТЕЗИ ФАНТАСМАГОРИЙ 8,5 ГОДИНИ ЩЕ Е ВСЕ ТАКА ПОМНЕТЕ МИ ДУМИТЕ.
157
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Е как не ви омръзна да промивате мозъци?
156
0
 
4
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Рамзи ако сметка да ни надене хиджаб форевър се е объркалШе му се...
155
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще спреш ли да го наричаш маска? Това не е маска. Много е дразнещо когато го наричаш така. Това да си го сложиш на лицето е същото като да си залепиш едно прясно гов но на лицето. Някой трябва да направи протест против ти затваряния и мерки и да мине през цялата страна
154
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
Като чета масово несвързаните коментари тук стигам до извода, че вярно коронавируса удря хората и в мозъка.Или май по скоро се дължи на принудително налаганите ограничения, както съзнателното всяване на страх и паника?
153
2
 
20
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Всичко, което определяха за ''конспирация'' взе да се случва !!!!!!!!!!!!!!!!Докато овцете не се събудят и не започнат масови многомилионни протести и граждански неподчинения, ще ни подхвърлят нови щамове до безкрай....овце, събудете се, живота е твърде кратък !
152
3
 
31
 
! Отговори
Слушайте преди 3 години
Колкото повече ваксинирани хора, толкова повече мутации на вируса ще се появят ! Имунната система на хората ще отслабва и борбата с щамовете ще е вечна. Това е планирано, не е конспирация, а вече реалност, жалко. Ако преди една година ви бях казал, че и през март 2021 ще носите маски и ще бъдем изолирани - сигурно щяхте да ме обявите за конспиратор. А какво ще кажете сега ?
151
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези, дето не си свалят памперсите от лицата цяла година, ще са следващата вълна.
150
12
 
4
 
! Отговори
А преди 3 години
Надявам се, че писанията по-долу за чипирането, Сорос и т.н да са на ***. Иначе горко ни на цялата държава и общество, ако има толкова много ограничени хора...
149
13
 
4
 
! Отговори
Кефф преди 3 години
Ух дано, дано!!! С дистанция и маски поне ще се усеща по малко вунята на голяма част от това общество които се къпят веднъж седмично!!! В държавата където си честитят банята, и масово се обличат с полиестерни "оригинални" "Вирсачита" и "Найкита" маските трябва да са винаги задължителни!!!! :-) :-) :-) :-)
148
4
 
3
 
! Отговори
Косача преди 3 години
Всичко на тази планета води до златото. Проститутката, войника, шлосера, фалиралия клошар, самоубиеца и каквото ви дойде на ум са обвързани с това, че се копае злато. Обществата ни са създадени да обслужват копаенето на злато. Намерете си колкото се може повече инфо в тази насока, няма значение с какъв етикет - научни трудове, конспирации, езотерика и мозъкът ви сам ще извърши действието теза+антитеза=синтеза, и ще видите истината.
147
2
 
18
 
! Отговори
Косача преди 3 години
До 158Срещу нас имаме човеконенавистна банда от потомствени ***-монарх роби. Опитайте се да разберете как мислят и какво точно искат. Маските нямат нищо общо с пандемията, свързано е с емисиите и глобалното "затопляне"Изкуственото месо (избиването на кравите) и намаляването на популацията на хората ще им позволят да копаят злато на по- високи обороти за господарите си, без да има природни катаклизми. Естествено, ние хората ще дадем отпор и ще има много земетресения, цунамита и тнт.
146
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Косача, к.153Много песимистичен срок ми се струва носенето на маски с години. Би следвало да се очаква качеството на серумите да се подобри още тази година и онези от ЕК и комисарят по здравеопазване да се държат с хората като равноправни, а не покорна рая. Би следвало да се създадат и лекарства, които да намалят интензитета на протичане на заболяването и да няма делене на страни от ЕС и извън него - много е дискриминационно. Германия, Франция и Белгия да не са 1-о качество държави.
145
1
 
4
 
! Отговори
matao преди 3 години
Ако смяташ, че да носиш гащите на баба ти, те прави по-добър бейзболист, това значи, че носенето на гащите на баба ти наистина те прави по-добър бейзболист (цитат на Кевин Костнър:) Така е и с маските... Носете си ги и вярвайте, барем помогнат:)))
144
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците са виновни за всичко. Само не знам защо света мълчи и не поиска компенсации от жълтурите за пандемията. Време е да си получат заслуженото.
143
3
 
3
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 3 години
Много сте интересни кой на днешно време ходи на нивата с мотиката, има модерни трактори и машини, които с натискане на копчето вървят на самоход без да пипаш нищоДа не живеете през 21 година на миналия век, че даже и тогава е имало селскостопански машини
142
12
 
21
 
! Отговори
Косача преди 3 години
"Носенето на маски и дистанцията може да продължи с години?"Може, ако някой ги носи. Аз сложих маска веднъж, в Практикер ...на брадата.
141
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За бурките нещо да кажете?
140
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То животът ще си мине докато се въртим с маски и дистанции!
139
6
 
8
 
! Отговори
Кога ще обявят? преди 3 години
Забрана за забременяване по време на епидемия и ваксини да не се правят деца мутанти и да няма умрели бременни с ковид по болниците.