Китай одобри Sinovac Biotech срещу COVID-19 при деца от 3 до 17 г.

До този момент масовата ваксинация в страната е за хора над 18 г.
5 юни 2021 12:48, Петя Славова
38
Китай одобри Sinovac Biotech срещу COVID-19 при деца от 3 до 17 г.
Снимка: БГНЕС

Китай е одобрил за спешна употреба ваксината на Sinovac Biotech срещу COVID-19 при хора на възраст от 3 до 17 години, съобщи председателят на компанията Ин Вайдун по държавната телевизия. Масовата ваксинация в Китай, където до 3 юни а поставени 723,5 млн дози, сега обхваща само лица, навършили 18 години.

Още по темата

Държавната компания Sinopharm, чийто продукт, в две дози, използва подобна технология като този на Sinovac, също е представила данни за разрешение при по-млади групи, предаде Ройтерс. Ваксина на CanSino Biologics, която използва различна технология, е влязла в изпитвания от Фаза II при лица от 6 до 17 години, предаде БТА.

Sinovac освен това е приключила клинични изпитвания от Фаза II, в които участниците са инжектирани с трета бустерна доза след двете редовни, съобщи Ин, но предупреди, че компанията тепърва трябва да завърши дългосрочно наблюдение на трайността на антителата, преди да може да препоръча на властите кога да се прилага трета доза.


38
Още от ЕС
Пожертваните: Как поколението Z се справя с последиците от пандемията?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
ботокса преди 3 дни
Браво на Китай. И тук трябва да е така, но с малки разлики. Всички деца, не само над 3 години. И всички ваксини - те всички са безопасни.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Asd Да, прави си! Не мислиш ли, че говориш безсмислици?!!! Как е възможно някой да пише такива неща? "Загубите от разни пандемии са колосални и за всички без изключение." Видимо е, че си икономически неграмотен. По-жалко изречение рядко се вижда... Те фармацевтичните компании по света се хвалят, че реализираха печалби в размер на десетки милиарди долари, а той пита: Каква далавера?...
13
13
 
2
 
! Отговори
Asd преди 1 седмица
Каква далавера? Загубите от рази пандемия са колосални и за всички без изключение. Ваксините са нищожно евтини и не са никакъв икономически фактор. По-евтини са ит кутия цигари или кафе в мола.
12
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
До Тялото 3 -ти коментар Смъртните хора приличат съвсем на листата в гората: вятърът сваля едни на земята, а други напролет свежи покарват, когато гората отново напъпва. Хората също: едни тук се раждат, а други умират. Омир, Илиада, Шеста песен "Среща на Хектор и Андромаха", ст. 146-149, превод от старогръцки на проф. Александър Милев и Блага Димитрова, 1969 г.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Тялото 6 "Тестовете за безопасност на една ваксина са 28 дни..." Човече, ти си извън сферата на медицината! Само това мога да ти кажа.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 9Китай показаха че ако някой иска да им обяви търговска война то те ще отвърнат с вирусна война.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо пуснаха вируса, сега си одобриха ваксините, въобще далавера отвсякъде
8
4
 
8
 
! Отговори
до Тялото преди 1 седмица
Тежки странични ефекти при предишни ваксини и медикаменти се наблюдават много след имагинерния 28 дневен срок. За щастие всеки е свободен да се инжектира с каквото му харесва. Или пък не.
7
1
 
9
 
! Отговори
Не! преди 1 седмица
До Тялото Нищо подобно. Ваксините срещу ковид предпазват единствено и само срещу тежко боледуване, евентуално. Нищо не се променя след това конкретно жаксиниране, нищо. Рискът с децата е напълно неоправдан. Децата нямат нужда от защита срещу този вирус!
6
12
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 1 седмица
До Не!Експеримент е да боледуваш, ако има възмжност да не. Тестовете за безопасност на една ваксина са 28 дни, за ефективност няколко години. Не обратното. Няма ваксина със 100% ефективност. Без ваксина и контакт с един заразен може да прихванеш, ако си ваксиниран ще се иска много повече контакти за да лепнеш. Затова се гони определен % от населението иначе вируса циркулира и мутира. Неща от 8ми клас...
5
2
 
14
 
! Отговори
Не! преди 1 седмица
До ТялотоТи какво, би жертвал децата с експериментални бълвочи, за да спасиш старците? А, забравих, не можеш да спасиш старците, набоцканите боледуват и разнасят заразата...
4
4
 
14
 
! Отговори
Коронавирус преди 1 седмица
По-забавно е да боледуваш. Някакъв проблем? Някои хора не са ваксинирани като тебе, а са го изкарали. Като трябва и още 50 пъти ще боледуват. Някакъв проблем? Ако се стигне до смърт, ще умрат свободни. Нещо лошо ли виждаш в това? Завивайте се ваксърите с юрганите и така... В Древна Гърция, която е родина на демокрацията, са проповядвали смелост, презрение към прекомерния страх и любов към свободата. Затова и гърците са променили хода на цялата световна история. А ти само говориш за бабите!...
3
16
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 1 седмица
До КоронавирусИ? Какво от това? По-забавно ли е да боледуваш? Или някой дядо или баба да ти умре?
2
1
 
12
 
! Отговори
Коронавирус преди 1 седмица
"Sinovac освен това е приключила клинични изпитвания от Фаза II, в които участниците са инжектирани с трета бустерна доза след двете редовни, съобщи Ин, но предупреди, че компанията тепърва трябва да завърши дългосрочно наблюдение на трайността на антителата, преди да може да препоръча на властите кога да се прилага трета доза." И китайците ги чака трета доза, а след нея 4-та и така нататък...
1
8
 
5
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 1 седмица
Какво би могло да е спешно при употребата на една ваксина?