Китай одобри Sinovac Biotech срещу COVID-19 при деца от 3 до 17 г.

До този момент масовата ваксинация в страната е за хора над 18 г.
5 юни 2021 12:48, Петя Славова
38
Китай одобри Sinovac Biotech срещу COVID-19 при деца от 3 до 17 г.
Снимка: БГНЕС

Китай е одобрил за спешна употреба ваксината на Sinovac Biotech срещу COVID-19 при хора на възраст от 3 до 17 години, съобщи председателят на компанията Ин Вайдун по държавната телевизия. Масовата ваксинация в Китай, където до 3 юни а поставени 723,5 млн дози, сега обхваща само лица, навършили 18 години.

Още по темата

Държавната компания Sinopharm, чийто продукт, в две дози, използва подобна технология като този на Sinovac, също е представила данни за разрешение при по-млади групи, предаде Ройтерс. Ваксина на CanSino Biologics, която използва различна технология, е влязла в изпитвания от Фаза II при лица от 6 до 17 години, предаде БТА.

Sinovac освен това е приключила клинични изпитвания от Фаза II, в които участниците са инжектирани с трета бустерна доза след двете редовни, съобщи Ин, но предупреди, че компанията тепърва трябва да завърши дългосрочно наблюдение на трайността на антителата, преди да може да препоръча на властите кога да се прилага трета доза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
13
 
2
 
! Отговори
Asd преди 2 години
Каква далавера? Загубите от рази пандемия са колосални и за всички без изключение. Ваксините са нищожно евтини и не са никакъв икономически фактор. По-евтини са ит кутия цигари или кафе в мола.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9Китай показаха че ако някой иска да им обяви търговска война то те ще отвърнат с вирусна война.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо пуснаха вируса, сега си одобриха ваксините, въобще далавера отвсякъде
6
4
 
8
 
! Отговори
до Тялото преди 2 години
Тежки странични ефекти при предишни ваксини и медикаменти се наблюдават много след имагинерния 28 дневен срок. За щастие всеки е свободен да се инжектира с каквото му харесва. Или пък не.
5
1
 
9
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До Тялото Нищо подобно. Ваксините срещу ковид предпазват единствено и само срещу тежко боледуване, евентуално. Нищо не се променя след това конкретно жаксиниране, нищо. Рискът с децата е напълно неоправдан. Децата нямат нужда от защита срещу този вирус!
4
12
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
До Не!Експеримент е да боледуваш, ако има възмжност да не. Тестовете за безопасност на една ваксина са 28 дни, за ефективност няколко години. Не обратното. Няма ваксина със 100% ефективност. Без ваксина и контакт с един заразен може да прихванеш, ако си ваксиниран ще се иска много повече контакти за да лепнеш. Затова се гони определен % от населението иначе вируса циркулира и мутира. Неща от 8ми клас...
3
2
 
14
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До ТялотоТи какво, би жертвал децата с експериментални бълвочи, за да спасиш старците? А, забравих, не можеш да спасиш старците, набоцканите боледуват и разнасят заразата...
2
16
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 2 години
До КоронавирусИ? Какво от това? По-забавно ли е да боледуваш? Или някой дядо или баба да ти умре?
1
8
 
5
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
Какво би могло да е спешно при употребата на една ваксина?