Републиканците в САЩ: COVID е изтекъл от лаборатория в Ухан

Американските разузнавателни агенции не са стигнали все още до същия извод
2 авг 2021 10:52, Нели Христова
31
Републиканците в САЩ: COVID е изтекъл от лаборатория в Ухан
Снимка: Pixabay

Преобладават доказателствата, че вирусът, който предизвика пандемията от Ковид-19, е изтекъл от изследователски обект в Китай. Това се казва в доклад на републиканците в САЩ, публикуван днес, предаде Ройтерс. Агенцията припомня, че американските разузнавателни агенции не са стигнали все още до същия извод.

В доклада се говори за предостатъчно доказателства, че учените от Института по вирусология в Ухан, подпомагани от американски експерти и от китайски и американски правителствени средства, са работили, за да модифицират коронавирусите, така че да заразят те хората и подобни манипулации не могат да бъдат скрити, предава БТА.

Членът на Камарата на представителите на американския конгрес Майк Маккол, който е най-високопоставеният републикански представител в комисията за външни дела на Камарата, публикува доклада, изготвен от републиканците в тази комисия. В него се призовава за двупартийно разследване на произхода на коронавирусната пандемия, отнела живота на 4,4 милиона души по света.

Китай отрича генетично модифициран коронавирус да е изтекъл от института в Ухан. Редица експерти подкрепят тази теория, но без да има доказателства за нея. Пекин също отрича твърденията за опити за прикриване на произхода на пандемията. Според други експерти пандемията е била предизвикана от животински вирус, който вероятно е бил предаден на хората на животински пазар близо до Уханския институт по вирусология.

Смятаме, че е време напълно да изключим пазара като източник на вируса, се казва в доклада на републиканците от комисията в Камарата на представителите. Смятаме също, че преобладаващите доказателства показват, че вирусът е изтекъл от Уханския институт за вирусология и че това е станало някъде преди 12 септември 2019 г., се допълва в документа.

Докладът се позовава на нова и недостатъчно съобщавана информация относно протоколите за безопасност в лабораторията, в това число и искане от юли 2019 г. за 1,5 милиона долара за ремонт на системата за третиране на опасни отпадъци в института, която е била инсталирана преди по-малко от две години.

През април водещите американски разузнавателни агенции казаха, че са съгласни с научния консенсус, че вирусът не е човешко дело или плод на генна модификация.

През май президентът на САЩ Джо Байдън нареди на разузнавателните агенции да ускорят работата по търсене на произхода на вируса и да му докладват до 90 дни. Източник, близък до разузнавателните агенции казва, че те не са стигнали до никакъв извод все още по въпроса дали вирусът идва от животни или от Уханския институт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една година се опитвам да се предпазя от конспиративни "зарази", но вече не мога, а и не искам. За мен вирусът е провокирана от трета страна утечка от лабораториите в Ухан. Но как се е озовал в Уханските лаборатории? Озовал се и там почти официално. Ако намерите нов коронавирус, към кого ще се обърнете? Към най-авторитетните лаборатории в изучаването на коронавирусите - спомнете си жената прилеп от Ухан. А после остава само да провокирате утечка чрез военната олимпиада през октомври в Ухан.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А чували ли са думата "хипотеза"? Това, че звучи най-вероятно, не означава, че е истина.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26От китай са идвали и други вируси.Може да са го правили този и в лаборатория.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То много българи са на мнението на републиканците.Според мен ако Слави го беше повтарял това щеше да вземе поне още 10 процента отгоре на изборите.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това бе обществена тайна, но никой не искаше пръв да разкрие този факт. Че щамът на вируса е "пипнат" в лаборатория е повече от очевадно. При такива летни температури и такава суша да не изчезва вируса е странно. Прокламираните ваксини не дават почти никаква гаранция за създаване на колективен имунитет и факта ,че страни като Израел достигнали над 70% ваксинация на населението отново въвеждат частичен локдаун доказва това.Печелят само производителите на ваксини и лабораториите за тестове.
20
3
 
8
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 2 години
САЩ И КИТАЙ ДА ПЛАТЯТ СОЛИДАРНО НА СВЕТА ЗА БИОЛОГИЧЕСКАТА СИ ВОЙНА
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът е изкуствено създаден. In an article published in Nature Medicine VOLUME 21 on 9 November, 2015 можете да намерите подробности по създаването на химерен вирус чрез промени в генома. Не виждам защо тези хора продължават да се правят на дръж ми шапката и да разследват неща, които отдавна са известни. Освен това съм убеден, че вирусът е умишлено и целенасочено разпространен в Европа. Не е изтекъл. За щастие, първоначалният му вариант не беше така заразен, както очакваха производителите му
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
COVID е изтекъл от финансирана от дедоШорош пиндостанска лаборатория в Ухан ли?
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадецът вика: дръжте крадеца.
16
2
 
14
 
! Отговори
До ваксиниран преди 2 години
Ами ако ваксината е направена така, че вирусът да мутира в теб и да не можеш да оцелееш? Тези, които финансират създаването на Ковид, са същите, които правят и ваксините. Защо да им вярваме? В Масачузетския университет са установили, че 2/3 от ваксинираните с две дози са се разболяли от Делта
15
3
 
18
 
! Отговори
Кой плаща преди 2 години
Сигурно е така. То и птичия грип и свинския и всички следващи са пак от там. Сега Ковид също. Въпросът е КОЙ ПЛАЩА ЗА ТЕЗИ ЕКСПЕРИМЕНТИ, КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАМ. Отворът е -САЩ! Те добре знаят, че може да стане гаф и светът да пламне. Явно така искат да избият икономическия си враг _Китай, но така ще унищожат и света. Само, че бумерангът се ВРЪЩА!
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вируса е създаден в лаборатория в това няма никакво съмнение. Природен вирус неможе да зарази милиони и да мутира през месец.. Колко природни вируса минаха и нямаше пандемия. По интересното е кой и как го изпусна от лабораторията. Трябва да се намери виновника и да се обеси надолу с главата..
13
5
 
18
 
! Отговори
Доктор Ху.. преди 2 години
САЩ НЕ СА СПОНСОРИ НА ЛАБОРАТОРИЯТА В УХАН...... това е една определена фондация. " БИЛ И МЕЛИНДА ГЕЙТС " . Която спонсорира подобни лаборатории по цял свят. Но тъй като също така и твърде щедро спонсорира и определена партия в Сащ и е основен спонсор на СЗО .... тази фондация Е НЕДОСЕГАЕМА.... СЗО по лесно ще "докаже" че Китай е виновен отколкото да се лиши от щедрите вноски на ФОНДАЦИЯ ГЕЙТС.
12
4
 
16
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 2 години
кажете на Републиканците от САЩ, че те пуснаха вируса в Китай!
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както и да е, сега на дневен ред е да се оз а пти л у два не то поуж ваксините. Мн натегачи хора са вепе за в усми рит елни риз ни ци. Ва к си ни те рносят щамове.
10
5
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Напротив,китайците знаеха,че така ще мислите и затова го направиха първо на себе си.СССР също провеждаше психопатските си политики първо на своя територия.Комунизмът е зло!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Атаката на комунистите към свободният свят.Тя казваше това:Няма само нашите хора да са роби,ще направитв и вашите такива.Империята на злото-комунизма -не е победена още.
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че китайците сочат като източник на коронавируса лабораториите във Форт Детрик. Форт Детрик бе закрит, защото оттам изтече вирус причиняваш пневмонии. Ако китайците са създали вируса, да не са луди да го подхвърлят на своя територия, логично беше да го хвърлят в Америка и да им гледат сеира. Значи, обратното е по-логично - вирусът е подхвърлен на Китай
7
4
 
4
 
! Отговори
Топгънър!!! преди 2 години
Ха ха ха!Ама верно ли са "лежали" осем години в зандана,бре???Щото "лежаха" в свръхлуксозна вила в Триполи и от посолството на Уйгундурия всеки ден им носеха храна от ресторант,бре!А всеки четвъртък д-р Здравко(ха ха ха) носеше на Кристиана по два стека"Марлборо"-щото тя само такива пушеше!Имаха сателитна и безплатна връзка с джурналята в Уйгундурия нонстоп!А за пред публиката на територията викаха,че са в зандана!А за такива като теб дето четат и слушат поръчкови джурналя всичко беше ясно-ха ха
6
13
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Е при това положение, требва да си полуолигофрен, за да разчиташ на естествен имунитет, т.е. повече от задължително е да си се ваксинираш