Германия реши: Препоръчва ваксинацията на всички над 12 години

Предимствата били повече от рисковете, обясняват експерти
17 авг 2021 21:05, Петя Славова
109
Германия реши: Препоръчва ваксинацията на всички над 12 години
Снимка: БГНЕС

Постоянната имунизационна комисия в Германия вече препоръчва ваксини и на тийнейджърите между 12 и 17 години. Както бе заявено - предимствата са повече от рисковете, предава "Дойче веле".

След анализ на данните от имунизационната програма в САЩ, където вече бяха ваксинирани почти 10 милиона деца и юноши, Постоянната комисия по ваксинациите в Германия препоръча и имунизирането на децата над 12 години. Анализът е позоволил да се направи надеждна оценка на рисковете от ваксината във въпросната възрастова група: "Съгласно последните научни данни, предимствата от ваксината са повече в сравнение с риска от много редки странични въздействия", съобщава комисията.

"Ще те измъчвам, докато умреш": искат да убият лекар, защото не желае да лекува хора, които отказват да се ваксинират.

Още по темата

Нейната официална препоръка за ваксиниране на децата и юношите още не е факт, възможни са някои дребни допълнения и промени. С тази препоръка ще бъде коригирана предишната позиция на Постоянната комисия, според която трябваше да се ваксинират само деца и юноши с предходни заболявания.

В същото време комисията подчертава, че ваксинацията на тийнейджърите в никакъв случай не бива да се превръща в предпоставка за участие в социалния живот. И тя ще продължи да се извършва след изричен инструктаж от страна на лекар за ползата и потенциалните рискове.

"Фактите говорят в полза на ваксинацията"

Министърът на здравеопазването Йенс Шпан приветства новата позиция на Постоянната комисия като "добра новина". "Подрастващите и техните родители вече разполагат с ясна научна препоръка да вземат решение в полза на имунизацията. Фактите говорят в полза на ваксинацията, разполагаме освен това с достатъчно ваксини за всички възрастови групи", каза министърът. Според Шпан ваксинирането може да започне още тази седмица.

Европейската агенция по лекарствата ЕМА още в края на май даде зелена светлина за ваксинирането на подрастващите в групата 12-15 години с ваксината на BioNTech/Pfizer. А през юли допусна и ваксината на Moderna за подрастващи под 18 години.

Над половината германци са напълно ваксинирани

Имунизационната кампания в Германия продължава да върви с много добро темпо. Броят на хората, получили и втора доза, бързо се увеличава. Напълно ваксинирани вече са 47,6 милиона души в Германия или над 57 процента от населението. Поне една доза вече са получили над 52 милиона - или повече от 63 на сто от живеещите в страната. Министър Шпан благодари на всички участници в имунизационната кампания за техните усилия. "Всяка ваксина е важна" - написа Шпан в социалните мрежи.

Междувременно се множат сведенията, че числеността на ваксинираните хора в Германия е дори по-висока от официалната. Най-напред съобщиха този факт от Института "Роберт Кох", след което той беше потвърден от представително проучване на общественото мнение, проведено от авторитетната агенция "Инфратест димап".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
да започнат преди 2 години
С нашите мургавели на помощи при тях. Може да ги ваксинират и в лагери
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛЕД 10 Г. ЩЕ ИМ ГЛЕДАМЕ СЕИРА НА ГЕРМАНЦИТЕ- КАКВА РАЖДАЕМОСТ ЩЕ ИМАТ...
75
0
 
4
 
! Отговори
нови ни от септември преди 2 години
очаквайте по- късно и ваксинация под 2г.!
74
11
 
1
 
! Отговори
Германия преди 2 години
Те нищо не разбират! "Германия е изостанала държава, те още живеят в 19 век"! Друго си модерна България на Бай ***, разбиращ от всичко и най - вече от вирусни заболявания.
73
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към 15 август 514 израелци са хоспитализирани с тежък или критичен COVID-19, което е увеличение с 31% спрямо само 4 дни по-рано. От 514, 59% са напълно ваксинирани. От ваксинираните 87% са били на 60 или повече години. Има толкова много пробивни инфекции, че те доминират и повечето хоспитализирани пациенти всъщност са ваксинирани, казва Ури Шалит, консултант на правителството по въпросите на Ковид 19.
72
0
 
2
 
! Отговори
Jordan Jordanov SARS преди 2 години
Тестове на сервиз в Плевен дадоха исключително опасни резултати.Сервиза е поразен от проникнали масови убиици обсебващи нагло престъпна дигитално холограмна техника вкл холограмни оръжия на предни стъкла лепени незаконно.разпознати са след анализи полукапсулирнаи масови убиици.Виждат се ясно как се движат бавно .Black ,Gray,BAd death mass murderers and killers. Синьо виолетови убиици,мръсно сиво мазни масови убиици,червено виолетови масови убиици и бяло розови масови убиици..Хората поразени
71
0
 
1
 
! Отговори
JOrdan Jordanov SARS преди 2 години
тестове на поразени с новото оръжие КОВИД генератори /развили ковид поражения без остра бронхопневмония дават данни за нагла диверсия на МЕДИЦИНСКАТА И ВОЕННО МЕДИЦИНСКИТЕ МАФИИ.ЖЕРТВИТЕ ЗАБОЛЕЛИ СЛЕД ПРЕСКАНИРАЩО ЗАРАЗЯВАЩО ОБЛЪЧВАНЕ КАТО ЗДРАВНООСИГУРЕНИ С Холорамно проследяване през лични карти и здравно осигурителни книжки НЕ СА ИЗЛЕКУВАНИ ОЩЕ СА ЗАРАЗНИ>Взети проби от маските около тях показват ЗАРАЗЯВАЩИ ХРАЧКИ.Има данни за ХЛОР ТОКСИЧНО ЗАРАЗЯАНЕ ПРИ ВСИЧкИ проучени последните месеци.
70
0
 
16
 
! Отговори
Коки преди 2 години
Днес защо не пишат за протестите в тези държави. Никога не ги показват. Иначе ето как се спазват правата на човека.
69
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека публикуват фактите, които говорят в полза на ваксината. Например, каква е смъртността от Ковид сред децата, колко са били хоспитализирани, колко от тях са интубирани. Да ги сравнят с честотата на острите страничните ефекти, да публикуват риска от дългосрочни увреждания и %на ваксинираните, които биват хоспитализирани. Тогава ще видим, че ползата от ваксината е нищожна, а РИСКЪТ Е МНОГО ПО-ГОЛЯМ. Как спят, тези хора, продали душите, съвестта и децата си?
68
1
 
11
 
! Отговори
до 37 преди 2 години
Да смъртността е по ниска не заради ваксината, а за това че Делта варианта има по ниска смъртност! Виж за пример данните от Индия още преди да почнат масова имунизация, там смъртността от Делта е 0.1%, а от Алфа и компания около 2.3% колкото е навсякъде
67
10
 
4
 
! Отговори
анти идиотите са преди 2 години
ментално 6 годишни.....не са дорасли все още.
66
1
 
14
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Добре че ваксината не е във вид на анaлни свещи, че тука трябваше да си смените статута на порно-сайт.
65
1
 
16
 
! Отговори
Путин: преди 2 години
"Ако ваксината се слагаше на друго място, щяхте ли да снимате?" - ако има нещо вярно, което Путин е казал в живота си, ето това е то! Браво Путин!
64
0
 
9
 
! Отговори
А стига ве преди 2 години
Тая снимка ми заприлича на леко космясала *** в която бодат игла. Айде стига с тия игли вече, а?
63
1
 
6
 
! Отговори
До Сократис преди 2 години
Проучвания се правят от над 20 години, но mRNA ваксини за пръв път са одобрени за използване при хора през декември 2020.
62
0
 
14
 
! Отговори
До 75 преди 2 години
В Международен журнал по теория, практика и проучване на ваксините на 10 май 2021 е публикувана статия относно вероятните неочаквани последствия от ваксините, с автори Стефани Сенеф и Грег Най. Достъпна е онлайн и съдържа 10-ина страници препратки към други научни публикации. Ако някой е тесен специалист, може да каже доколко са основателни притесненията, но аз лично след като прочетох статията, не съм сигурен, че съотношението полза-рискове си заслужава, особено при деца.
61
2
 
19
 
! Отговори
До 75 преди 2 години
Доказателства колкото искаш! Ти ако още не си видял нито едно доказателство, значи си неспасяем случай и не може да ти се помогне! Гледай си телевизора и се боцкай.
60
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето сега е време вече германците да се надигнат и да избият цялата управляваща ги хунта!
59
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 67 Ами не знам, разправят, че родителите доброволно ги завели. След това са отделени от родителите, събрали ги на един стадион и ги ваксинирали като дoбитък. Имаше клипче с едно гърчещо се на пода и там уж го спасяват нещо... Сигурно затова не са пуснали родителите, щото при такава сцена все трябва малко поне да им дойде акъла и да си ги приберат. А децата сами няма да знаят да се защитят. И става ваксинираме ги и квото оцелее ви го връщаме...
58
1
 
9
 
! Отговори
17 преди 2 години
Сократис, чукча такава, чети какво казва човека, която е измислил тая технология.