Пречките пред регистрирането на "Спутник V" в СЗО - премахнати?

Руският здравен министър: Позицията на Руската федерация е чута
Обновена: 2 окт 2021 20:36 | 2 окт 2021 20:24, Веселина Йорданова
78
Пречките пред регистрирането на "Спутник V" в СЗО - премахнати?
Снимка: БГНЕС

Премахнати са всички пречки, които досега възпрепятстваха руската ваксина срещу коронавируса "Спутник V" да бъде регистрирана в Световната здравна организация (СЗО). Това заяви днес на брифинг в Женева руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко, цитиран от ТАСС.

Министърът коментира срещата си с генералния директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, на която двамата обсъдиха заявката "Спутник V" да бъде включена в списъка на препаратите, препоръчани от организацията за спешно приложение в борбата с пандемията.

"Позицията на Руската федерация по повод разпространението и регистрирането на руската ваксина "Спутник V" е чута. Към днешна дата изцяло изчистихме всички въпроси", каза Мурашко.

Заявителят - компанията, която се занимава с регистрирането на "Спутник V" в СЗО, трябва да подпише редица документи, да представи допълнителни книжа - това все пак е административна процедура, и ще последва разглеждането им, обясни министърът.

"Към днешна дата всички бариери са премахнати. Затова не виждаме днес никакви спънки за по-нататъшна работа. И това ни бе потвърдено от генералния директор на СЗО", обобщи той.

В Женева освен това Русия и САЩ са обсъдили взаимно признаване на ваксинационните си сертификати, допълни Мурашко. По думите му американските представители "са чули аргументите на Русия и приемат, че предложението е рационално". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: ваксинаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
То свършва Епидемия преди 2 години
Все тая какво толкова, ще я одобрят напълно след като свърши епидемията и да не могат да печелят пара това си е рекетьорски бизнес фарма мафията.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Спутник не ме интересува. Вече съм ваксиниран." Не, не си ваксиниран. И скоро ще го разбереш като ти кажат, че с две дози не се считаш за ваксиниран.
53
3
 
2
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Който е луд, да си слага руски измишльотини - няма да ни липсвате русофлиите!
52
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Новите заразени с коронавирус са 1228, 26 са починали.......
51
3
 
2
 
! Отговори
Георги преди 2 години
До Крим не е рускиМного си ***......
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има да чакаш българска ваксина.....тя е на етап клетъчни култури. Ин витро.
49
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои от не ваксинираните като мен чакаме да излезе българската ваксина и само с нея ще се ваксинирам. Не признавам никакви руски,китайски и американски ваксини.
48
12
 
0
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
ваксината признаха ама Крим за руски-НИКОГДА!!!!!ха ха ха ха <html><body><!--StartFragment--><div class="comment"> <p>Айде сега всите рубладжии да си купят руска ваксина и да се боцкат не по един път а по десет...ха.ха.ха Само така ще се отървем от тяхното досадно присъствие..ха.ха.ха</p> <div class="share-btns"> <a href="javascript:window.open('https://facebook/dialog/share?app_id=1766641556728019&amp;href=https%3A%2F%2Fdnes.dir.bg%2Fcomments%2Fszo-registrira-ruskata-vaksina-sputnik-v%252360373226&amp;quote=Айде сега всите рубладжии да си
47
11
 
2
 
! Отговори
63 освен курви преди 2 години
друго използваемо нещо нямат.....fuck0ff.
46
10
 
20
 
! Отговори
Каскет преди 2 години
Руснака е създал 5 поколение изтребители, танк Армата и ракети Буревестник. С тях може да има който си иска завод по света и да произвежда каквото си поиска. Например едно време москвичите ги произвеждаха с двигатели Опел и БМВ, защото мааалко по-раничко от периода на Москвичите едно нидуносче на име Хитлер се беше дръвчил на великият Сталин, но уви, изтегли късата клечка.
45
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците се ваксинираха на 32%. Дори Молдова ни задмина. Най-прости от целия свят излязоха българите.
44
4
 
5
 
! Отговори
57 освен курви мужи преди 2 години
ка не е създал нищо използваемо.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 53 каскет смачкан------Хкримент смачкан, освен за плювалник, за друго ни ставаш! Онанации! Няма такава дума, научи как си нарича основното ти занимание!
42
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До др0гаре плоскоземи......Кондом спукан, руснаците първи създадоха ваксина срещу Еболо, страшна, смъртоносна, пред която Ковид изглежда като хрема! Такава направиха и американците, но само руснаците и кубинците посмяха да ваксинират в Африка, онези ги беше страх!
41
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До др0гаре плоскоземи......Др0гарийьо плоскочел, нискочел, въобще не чел: със Спутник V са ваксинирани жителите на цяла държава и нито един не се разболял от Ковид, не е имало нито една странична реакция. Нищо, че държавицата е миниатюрна - Сан Марино, но за статистика броят стига! С тази ваксина е ваксинирана руската армия, флот и ВКС. Дали щяха да го направят в тези натопорчени времена, в които даже жалкият Путюплевню иска да ги нападне? Всъщност, какво ти увира манерката от ваксини?
40
14
 
12
 
! Отговори
--- преди 2 години
До др0гаре плоскоземниАми БЦЖ-тата, дето са ни набучили в соца са руски...Руснаците са много напред в микробиологията....Спутника няма странични ефекти, освен ,че не го признават на Запад, за да си продадат недоказаните ваксини!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финландците направиха ваксина за норките си и сега ги ваксинират.
38
2
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Разработката на всички ваксини започна тогава. Китайците изолираха вируса и го разчетоха декември.и 2019 и го дадоха на света, да правят ваксини и лекарства. Това спести месеци на целия свят и всички световни фармацевтични компании да разработят ваксините. Факт.
37
8
 
5
 
! Отговори
весел преди 2 години
Еми то западняците си продадоха ваксините, пък сега каквото остане неваксинирано като човек, куче, коте, рибка, дай със Спутника да го набодем...Разработката на Спутника е започнала още в началото на януари 2020 година!!!Представете си колко са наясно руснаците какво се задава...Ако има Спутник в БГ . ще се ваксинираме всички!
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова и страничните реакции от ваксините са само лек полъх-погъделичкване , в сравнение със истинската реакция от инфекцията в пълния си блясък.