85% от новите болни от COVID-19 са без ваксини, 22% положителни проби

124 са починали в последното денонощие
Обновена: 20 окт 2021 08:42 | 20 окт 2021 07:00, Камелия Цветанова
324
85% от новите болни от COVID-19 са без ваксини, 22% положителни проби
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

84,91% от новите случаи на коронавирус за последните 24 часа са на хора без имунизация, сочат данните в Националната информационна система.

Още по темата

Отчетени са 4957, с 22 случая по-малко от вчера, на нови болни от COVID-19. Това са 22,27% от тестваните.
65 331 от тях са активни. 462 612 са излекуваните лица. През последните 24 часа са регистрирани 2743 от тях.

Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в болница, са общо 6377. От тях 558 се намират в интензивни отделения. 124 са починали в последното денонощие.

Поставените ваксини срещу COVID-19 до момента, са общо 2 643 788. През изминалото денонощие са приложени 9 097 от тях.

Най-много болни за последното денонощие са регистрирани в София – 1426.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
1
 
0
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Анонимен312 Сметката ти е малко грешна, но и аз съм мислил по този въпрос. Ваксинираните са над 23% от населението над 18г. Новозаразените ваксинирани са около 14% от всичките. Отношението е почти 2:1, което не говори никак добре за ваксините, за съжаление. Все пак е нужно едно по-сериозно изследване на тази "загадка". Малко е странно, но почти никой вече не набляга на това, че трябва да се носят маски и да се пази дистанция. Ако се спазваха тези мерки не би трябвало да има 4 вълна.
296
0
 
4
 
! Отговори
Дан преди 2 години
Първо бяхме умни и красиви, сега сме ваксинирани и неваксинирани, разделението продължава. По същото време цените но ток, вода и жилища растат. Резултатът, че едни се разхождат до космоса да се снимат а за нас зелена сделка(хайвер) и Lockdown.ПП За ползата от ваксините, който иска да разбере може да се запознае със случая "Монголия"
295
0
 
6
 
! Отговори
Без хленчене! преди 2 години
Ген. Радев ви направи показно с коремни, а ген Борисов ви каза, че няма достатъчно овчари...Спорт и чист въздух! Ген Янев чака заповеди от ген. Радев, а харвардците обикалят народа и успешно лъжат, че ще оправят България след като оправиха близките си на отлични заплати!
294
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина ли ви е толкова трудна математиката? Нека решим следния логически казус - извън болницата : 85% неваксинирани, в болницата : 85% неваксинирани - съотношение 1:1. Извод - с или без ваксини - ако е речено да отидеш в болница, ще стане. Ако е речено да умреш - няма да избягаш. Айде стига сте се пънали вече.
293
3
 
3
 
! Отговори
До 313 преди 2 години
313, Искаше нещо да кажеш, но не ти се получи или пък не ти е стигнал мозък за да го сметнеш. 558 са приети в интензивно отделение. 89.6% от новоприетите не са били ваксинирани. По твоята логика неваксинираните са в безопастност а при другите е катастрофа хахах. Мозъците са ви колкото билярдна топка, но когато са ви се подули.
292
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започнахте с 1% ваксинирани в болницата преди 2 седмици, миналата седмица станаха 10%, тази са 15%. Да продължавам ли, или се сещате следващата седмица какви ще са резултатите? А също и въпросите относно ваксините ви, които ще бъдат повдигнати?
291
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накарайте всеки неваксиниран да си плаща лечението в болницата. Да видите как ще се юрнат да се ваксинират. Затварянето на кафетата и моловете плюс сертификата е само временно решение. *** най-вече разбира като му бръкнат в джоба, после като му спрат пиенето и иеденето в кръчмата.
290
8
 
1
 
! Отговори
Куршум за министъра1 преди 2 години
Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари.. Хората НЯМАТ пари за Храна и дрехи, а Здравния министър иска българите да купуват и носят МАСКИ.Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Здравния министър, ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.. Тоя ПРЕНАСЯ вируси, ЗАЕДНО с разни араби, н.е.г.ри и китайци...
289
5
 
2
 
! Отговори
Куршум за министъра2 преди 2 години
Пускат арабите и н.е.г.рите да обикалят БЕЗ маски навсякъде из България, и по футболни и баскетболни стадиони. И дори искал да домъкне някакъв Ислямски ВИРУС от Афганистан, който мъкнел още 14 малки Арабски вируса.... А искат ние, българите да носим МАСКА като влезем в МАГАЗИН... НЕ ни трябва Правителство, нито президент.... ВАЖНОТО е да ИЗГОНИМ предателите, и арабите и китайците, които ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... И така ще се ОТЪРВЕМ и от МАСКИТЕ....
288
4
 
3
 
! Отговори
Куршум за министъра3 преди 2 години
Заради МАСКИТЕ, ПОСКЪПВА всичко, а хората нямат Пари.Тия мошеници министри, пускат БОГАТИ араби и китайци да ОТКРАДНАТ бизнеса Работата и Парите на българските бизнесмени и работници.. Араби и китайци започват да продават стоки БЕЗ пари, и като ФАЛИРАТ българите, онези ДОМЪКВАТ още араби и китайци.За да имаш Бизнес, Пари и Работа, трябва да отидеш, в ТЪМНОТО и да УБ.ИЕШ Здравния министър и да се отървем от маските, от арабите и китайците.
287
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, защо не прочетох нито един умен или интелигентен коментар от антиваксър, който да е подплатен с факти а не с клюки и предположения от форумите и комшийските раздумки? Дали пък няма да излезе вярна статистиката, че 90% от неваксинираните са от малцинствата, хора с нисък статут и образование. Хм, вероятно да
286
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ще броят тези в чужбина? Освен ако не си идват до Бг да си правят платените тестове, вместо да си правят безплатните в Европа. Тази статистика е само за Бг на базата на тестове и хоспитализиране
285
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гастарбайтерите с ваксина и тях ги броят.Ама тях сега ги няма.
284
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има едни пет процента дето не знам откъде идват.
283
2
 
5
 
! Отговори
АПЕЛ преди 2 години
Отбягвайте да четете само Новините-БГ. Те ви лъжат и манипулират партията на власт!
282
2
 
5
 
! Отговори
всяка телевизия преди 2 години
- обслужва интересите на дадена партия! Най-неверни са НОВИНИТЕ-ДНЕС-дезинформация!!!!!!!!!!!!!!!!!!
281
3
 
2
 
! Отговори
не четете Новините преди 2 години
Те са проводник и източник на паниката е дезинформация под егидата на БКП-ДС
280
2
 
4
 
! Отговори
ПАНИКАТА преди 2 години
ТЯ УПРАВЛЯВА КАТО НИ ВЗЕМА СТРАХЪТ
279
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 295. И като се крие масово, ти как имаше достъп до такава секретна информация хахахха. Или на теб специално ти пращат отчет ама са ти казали да си правиш пас .*** :)
278
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисли какво може да ти причини вирусът утре, а не какво ще ти причини ваксината след 5 години. 5 години живот, както и да го погледнеш е по-добре от няколко дни или седмици. Спрете да слушате шизофреници като Мангъров. Той с неговите говорни дефекти и физика, със сигурност има нужда от помощ при психиатър. Не се доверявайте на някой, който сте видели по телевизията за първи път преди месец. Четете и се образовайте. Спрете да обсъждате по кафенетата и салоните, как искат да ви погубят.