Левчев: Такава пандемия не е имало от края на Първата световна

Населението е свикнало да има недоверие към властта, оцени поетът
2 ное 2021 22:40, Анисия Иванова
64
Левчев: Такава пандемия не е имало от края на Първата световна
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Намираме се в безпрецедентна ситуация. В света такава пандемия не е имало от края на Първата световна война. Това е един невидим враг, не си даваме сметка, че светът е попаднал във война. През ВСВ, заедно с бомбардировките, са загинали по-малко хора у нас, отколкото от Ковид-19 за една година", сподели поетът Владимир Левчев в студиото на "Денят ON AIR".

Събеседникът обсъди и поведението на хората в обществото, които тотално отказват да спазват мерките.

"Това е самоубийство. Българският народ иска да се самоубие. "Зелените сертификати" са нещо много важно. Те трябваше да се въведат доста по-рано, много преди да започне четвъртата вълна, която е в разгара си", добави поетът.

По думите му от самото начало има последователна политика - ту локдаун, ту разпускане на всякакви мерки.

"Мерките изобщо не се спазват, хората не носят маски. Ако няма "зелени сертификати" ще има локдаун", категоричен е Левчев.

Според събеседника една от грешките, които са били допуснати по отношение на Ковид-19, е, че не са се появявали достатъчно лекари, които да осведомяват обществото.

"Има налудничави теории - за чипове, за Бил Гейтс и прочее. В социалните мрежи има всичко. Населението е свикнало да има недоверие към властта и да вярва на махленските клюки, които се носят по улицата", каза поетът пред Bulgaria ON AIR.

"Погледнах данните и видях - в Израел са починали двама души от Ковид-19 за деня, в България - над 310. В Испания - 0", посочи той.

В страните, в които имаме 70-80% ваксинирани, антиваксърите са 20-30%, изтъкна той.

"Тук имаме над 50% от хората, които не са ваксинирани и казват, че не искат да го направят. Страх ги е от ваксините повече от пандемията", уточни Левчев.

Левчев посочи, че се надява у нас все пак да бъде сформиран кабинет след изборите.

"Харвардските момчета" - Кирил Петков и Асен Василев, ще спечелят много гласове, а казусът с двойното гражданство на Петков няма да намали гласовете за "Продължаваме промяната", смята поетът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
3
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Колосални глупотевини! Статистиката е желязна е неумолима. Починалите общо в света са точно толкова, колкото и преди една, две, три, осем години! Поет тръгнал да коментира преди да направи елементарна справка да 15 секунди.
46
2
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
А между другото, Бил Гейтс празнува 66-тия си рожден ден на луксозна яхта край турското крайбрежие. Гостувал му е... Джеф Безос. Купонът е продължил около четири часа при строги мерки за сигурност. Всички от обслужващия персонал са били без телефони, за да няма изтекли кадри. Гостите са били щедро почерпени с местни ястия, морски дарове, пица и много шампанско. А след края рожденикът се е върнал отново с хеликоптер на своята собствена яхта FLying Fox, която го очаквала на едно от пристанищата.
45
1
 
1
 
! Отговори
В. преди 2 години
Този е известен с това че се е отрекъл от баща си с държавен вестник. Представя се за поет.
44
7
 
4
 
! Отговори
Амин преди 2 години
Светът няма нужда от хора с нисък коефициент на интелигентност. Време е този никому ненужен народ с неандерталски гени да изчезне от картата на света.
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не е нужно.Известен е с това ,че баща му се е казвал Любомир и е бил близък до Бай Тошо.Пък той сега заработва в Американския в Благоевград.
42
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко произволно подбрани хора, могат( не да рецитира, съвсем не!) , да назоват заглавието на стихотворение на този поет?
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемия няма средната продължителност на живот си е същата
40
3
 
2
 
! Отговори
Фгцжбббб преди 2 години
Луна за президентМилко Калайджиев за министър председател
39
5
 
5
 
! Отговори
УУУУЖАС.... преди 2 години
ДОКАТО В НАШАТА ДЪРЖАВА ВСЕКИ РАЗБИРА ОТ МЕДИЦИНА ПИСАТЕЛИ МАТЕМАТИЦИ РЕСТОРАНТНИ СОБСТВЕНИЦИ ТАКА ЩЕ Е БОЛНИ ИМА НО ТО И ПРЕДИ ПАНДЕМИЯТА ИМАШЕ ЗАЩО НЕ КАЖАТ КОЛКО СА ОТ ВИРУСА И КОЛКО СА ОТ БОЛЕСТА СИ КОЯТО ИМАТ ЗАЩОТО НЯКОЙ ЯВНО Е ПЛАТИЛ ЗА ДА КАЗВАТ ОБЩО КОЛКО СА ПОЧИНАЛИ ЗА ДА Е ГОЛЯМА БРОЙКАТА ПОЧИНАЛИ - ЗАРАЗЯВАТ СЕ ЗНАЕ СЕ НО УЛИЦИТЕ ПЪЛНИ С ПРОТЕСТИРАЩИ И ТЕ НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТ ЗА КАКВОТО ИМ КАЖЕ НЯКОЙ СИ ЗАЩОТО СА МУ ПЛАТИЛИ ДА ГИ ОРГАНИЗИРА- АКО СЕ ПАЗЯТ НЯМА ДА Е ТАКА
38
2
 
2
 
! Отговори
Ьггггххххжф преди 2 години
Да на света ни стана много скучно затова направихме неща подобни на първата и втората световни войни
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Защо не ваксинираха досега рисковите групи' --- защото сите сте рискове. За справка - Италия дето младите мряха редом със старите и болните като мухи. Свиквай с новото нормално.
36
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатът е нищо друго освен изнудване и дискриминация... Напълно безсмислен в настоящия момент.
35
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижда се, че сертификатите не влияят по никакъв начин на заразяването и смъртността... С тях само убиват бизнеса и лишават хората работещи за него от доходи... Точно преди зимата... Това хуманно ли е? Защо не ваксинираха досега рисковите групи, а убиват хората от тях в болниците...? Правят го за да упражняват натиск върху всички останали да се ваксинират....
34
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са простихора. Факт. Простнарод- слабадържава.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме промяната е изводът след твърдението,че българите сесамоубиват. Така си е Киро Шмекера и Асанчо са политически вирус.
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Това е самоубийство. Българският народ иска да се самоубие!" ---- КАКВО ПРАВЯ СИ Е МОЯ РАБОТА. КАТО СИ ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕН ЗА МЕН ПЛАЩАЙ МИ СМЕТКИТЕ
31
5
 
9
 
! Отговори
Grom преди 2 години
Той нали е поет. Откога е компетентен по медицински въпроси?
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А толкова вредни управляващи не е имало никога.
29
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора си изгубиха ума.. Този поет също...
28
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА! Такава масова измама не е имало от много време насам. Скалъпена история