Лекар: Срам ме е да ме питат защо българите не се ваксинират

Масово не се спазвали противоепидемичните мерки
200
Лекар: Срам ме е да ме питат защо българите не се ваксинират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Споровете за и против ваксините са безсмислени. Компетентните хора взимат решения и те трябва да се спазват, въпреки че на едни се харесват, на други - не, коментира пред  БНТ доц. Любомир Киров, председател на сдружението на личните лекари.

Още по темата

Той изказа крайното се възмущение, че масово не се изпълняват противоепидемичните мерки като носенето на маски, спазването на дистанция, както и слабия темп на ваксиниране.

"Американците дали са толкова загубени, та обвяват, че и децата над 5 г. ще се ваксинират, а в Израел ще поставят и 4-а доза? Кой иска да се оперира, кой иска да си счупи крака - никой? Налага се, за да си жив. Така е и със спазването на мерките и с ваксините. Носете си маските и бъдете на разстояние. Срам ме е да дам интервю в международни издания, тъй като ме питат защо българите не искат да се ваксинират", призна доц. Киров.

Лекарят обясни, че връзката лекар - пациент не е скъсвана, сега се осъществява по малко по-различен начин.

"Пациентите, които не са с COVID, също изискват своята грижа. Те не идват на лекар, което води до проблеми и надхвърляне на лимита за изследвания. НЗОК да не си и помисля за някакви санкции", допълни д-р Киров.
Според него напоследък има завишен интерес към ваксинирането и зелените сертификати подтикнаха този процес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама отговаряй, бре, докторе! Отговаряй, че защото българите са ЗДРАВ народ! Че българите са здрави и юначни балканци....... )))
167
0
 
10
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 2 години
От що се срамиш бе докторе? От туй що е мнителен българинът ли? Ми то си е за неверие. За няма и две годин Израел ваксинира народа си и пак има проблеми, стара Европа ваксинира над 60, 70% населението и пак мисли за локдаун и бустерни дози... Българите не вярват на лекарите, защото се превърнахте на търгаши с човешкото здраве, на маймуни ни правите, за кое да ви вярваме( да ме прощават свестните медици!)? Истеричното налагане на имунизации отблъсква, създава съмнение и не са виновни хората!
166
1
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Теб ако те е срам, срамувай се - твой избор. Аз пък съм горд, че съм българин! Браво Българи! България е велика!
165
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цинизъм . Карат ваксините с камион за колбаси , разнасят 5 ваксини в хладилна чанта , как очакват там температурата да е и - 20 градуса . Във Видин в ковид отделението се разкарват голи по коридорите . Персонал няма . В Русе в интензивното доктор ми обяснява , че е нормално при него от 10 човека 1 да оцелее и пациентите били виновни . В Бяла настаняват болните във фургон . Не са ви виновни пациентите . Засрамете се .
164
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лицемерецо,извади първом гредата от окото си и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брат си"Мъдри слова написани в една вечна книга,описващи съвсем точно днешното състояние!Деградирало здравеопазване което всячески се опитва да прехвърли вината за своят провал на людете!
163
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не те ли е срам да те питат защо само 25% от лекарите са ваксинирани?
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не децата, форумните маргинал трябва да бъде върнат в училище ВЕДНАГА! Толкова много неграмотност и невежество накуп никъде няма. То си е за срам.
161
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам е, означава вменяване на вина на другите. Просто психология!
160
4
 
12
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
СРАМ МЕ Е ОТ ТАКИВА ЛЕКАРИ !
159
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като го е срам да подписва една декларация и да се отказва от бг гражданство. Лесно става, да пита Кире. А после да лови безсрамно за където поиска. Ние няма да го спрем. Няма насила да го държиме при нас, я! Свободен си докторе. Отивай да живееш някъде, където няма да те е срам.
158
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са много опасни. Познавам 2000 души след ваксина умрели. Още на 5000 им пораснаха рога и по едно крило. Един познат след ваксина почна да харесва герб и каза, че ще гласува за тях, това май е най-страшнивт страничен ефект. На 5 пък нищо не им стана, да се чуди човек. Дано да получим Нобелова награда за глупост. Наистина я заслужаваме.
157
2
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
доц. Любомир Киров, който работи като квартален лекар (GP), седи в кабинета и не смее да отвори, защото отвън дебнат ваксинирани чужденци и а е отворил, а са го попитали "Защо българите не се ваксинират?". Тази работа си е за д-р Николай Михайлов, направо, не за БНТ
156
4
 
14
 
! Отговори
маке преди 2 години
Познавам 2ма починали след ваксина. 14 със услужнения от Ковид включая и инвалидизации, и 3ма починали след болничен престой, броят ги излекувани. 5 човека от персонала на поликлиниката ни починаха.На кого да вярвам, освен на себе си.
155
3
 
14
 
! Отговори
помня преди 2 години
Как да имам доверие на бъркоч,за който никой не носи отговорност. И подписвам принудително декларация за снемане на такава.За отговорността на БГ ,,държавата'' вече и на децата им е ясно колко струва.
154
3
 
13
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Ваксината е като религията: всеки има право да избере за себе си, но не виждам защо трябва да навират на останалите решението си.
153
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе ходи питай целукупно ваксинираните Европейци,що ги гази тая пуста пета вълна?Нас ни остави,ние сме шантави,неверници,болни,стари,гладни абе с две думи завършени деебили от които срам те хваща!
152
8
 
10
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Който се ваксинира е отявлен *** и поклоник на сатаната и Джорж Сорос!!
151
4
 
15
 
! Отговори
Българин : преди 2 години
Срам ме е да ме питат защо лекарите не се ваксинират.!.
150
5
 
14
 
! Отговори
До161 преди 2 години
Боцкай се на воля бре пич,раз,два,три,сто и три,колкото душа ти сака,харчи си парите на воля,радвай се на сертификата,остава да си сложиш и едни крила и съвсем ще заприличаш на орел,па знае ли чилЯк може и да поживееш колкото него!
149
4
 
23
 
! Отговори
Един преди 2 години
И ние се срамуваме и съжаляваме ,че от нашите пари си учил медицина ,и сега вместо да лекуваш и вдъхваш вяра и успокоение на хората ти ги нападаш, продал се за пари и потупваме по рамото,абсолютен продажник, срам си , не можеш да си лекар, никакво доверие на такъв индивид/не лекар/