Лекар: Срам ме е да ме питат защо българите не се ваксинират

Масово не се спазвали противоепидемичните мерки
200
Лекар: Срам ме е да ме питат защо българите не се ваксинират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Споровете за и против ваксините са безсмислени. Компетентните хора взимат решения и те трябва да се спазват, въпреки че на едни се харесват, на други - не, коментира пред  БНТ доц. Любомир Киров, председател на сдружението на личните лекари.

Още по темата

Той изказа крайното се възмущение, че масово не се изпълняват противоепидемичните мерки като носенето на маски, спазването на дистанция, както и слабия темп на ваксиниране.

"Американците дали са толкова загубени, та обвяват, че и децата над 5 г. ще се ваксинират, а в Израел ще поставят и 4-а доза? Кой иска да се оперира, кой иска да си счупи крака - никой? Налага се, за да си жив. Така е и със спазването на мерките и с ваксините. Носете си маските и бъдете на разстояние. Срам ме е да дам интервю в международни издания, тъй като ме питат защо българите не искат да се ваксинират", призна доц. Киров.

Лекарят обясни, че връзката лекар - пациент не е скъсвана, сега се осъществява по малко по-различен начин.

"Пациентите, които не са с COVID, също изискват своята грижа. Те не идват на лекар, което води до проблеми и надхвърляне на лимита за изследвания. НЗОК да не си и помисля за някакви санкции", допълни д-р Киров.
Според него напоследък има завишен интерес към ваксинирането и зелените сертификати подтикнаха този процес.
 


200
Още от Коронавирус
Защо хапчетата срещу COVID-19 не могат да заменят ваксините?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама отговаряй, бре, докторе! Отговаряй, че защото българите са ЗДРАВ народ! Че българите са здрави и юначни балканци....... )))
181
0
 
10
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 2 седмици
От що се срамиш бе докторе? От туй що е мнителен българинът ли? Ми то си е за неверие. За няма и две годин Израел ваксинира народа си и пак има проблеми, стара Европа ваксинира над 60, 70% населението и пак мисли за локдаун и бустерни дози... Българите не вярват на лекарите, защото се превърнахте на търгаши с човешкото здраве, на маймуни ни правите, за кое да ви вярваме( да ме прощават свестните медици!)? Истеричното налагане на имунизации отблъсква, създава съмнение и не са виновни хората!
180
1
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 2 седмици
Теб ако те е срам, срамувай се - твой избор. Аз пък съм горд, че съм българин! Браво Българи! България е велика!
179
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Цинизъм . Карат ваксините с камион за колбаси , разнасят 5 ваксини в хладилна чанта , как очакват там температурата да е и - 20 градуса . Във Видин в ковид отделението се разкарват голи по коридорите . Персонал няма . В Русе в интензивното доктор ми обяснява , че е нормално при него от 10 човека 1 да оцелее и пациентите били виновни . В Бяла настаняват болните във фургон . Не са ви виновни пациентите . Засрамете се .
178
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Лицемерецо,извади първом гредата от окото си и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брат си"Мъдри слова написани в една вечна книга,описващи съвсем точно днешното състояние!Деградирало здравеопазване което всячески се опитва да прехвърли вината за своят провал на людете!
177
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А не те ли е срам да те питат защо само 25% от лекарите са ваксинирани?
176
2
 
11
 
! Отговори
славянин преди 2 седмици
Аз имам един въпрос към засраменото чиче докторче: защо откакто се отказах от вашите услуги, от фармахимията и от около 75 % % от ''храната'', която масово се консумира здравето ми значително се подобри!?
175
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не децата, форумните маргинал трябва да бъде върнат в училище ВЕДНАГА! Толкова много неграмотност и невежество накуп никъде няма. То си е за срам.
174
2
 
8
 
! Отговори
славянин преди 2 седмици
Отговорът е много ***, чиче докторче: защото не вярваме на такива като теб, че нашите живот и здраве са най-важното нещо за вас! Сега стана ли ти ясно!2
173
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Срам е, означава вменяване на вина на другите. Просто психология!
172
4
 
12
 
! Отговори
ДДТ преди 2 седмици
СРАМ МЕ Е ОТ ТАКИВА ЛЕКАРИ !
171
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като го е срам да подписва една декларация и да се отказва от бг гражданство. Лесно става, да пита Кире. А после да лови безсрамно за където поиска. Ние няма да го спрем. Няма насила да го държиме при нас, я! Свободен си докторе. Отивай да живееш някъде, където няма да те е срам.
170
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ваксините са много опасни. Познавам 2000 души след ваксина умрели. Още на 5000 им пораснаха рога и по едно крило. Един познат след ваксина почна да харесва герб и каза, че ще гласува за тях, това май е най-страшнивт страничен ефект. На 5 пък нищо не им стана, да се чуди човек. Дано да получим Нобелова награда за глупост. Наистина я заслужаваме.
169
2
 
13
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 седмици
доц. Любомир Киров, който работи като квартален лекар (GP), седи в кабинета и не смее да отвори, защото отвън дебнат ваксинирани чужденци и а е отворил, а са го попитали "Защо българите не се ваксинират?". Тази работа си е за д-р Николай Михайлов, направо, не за БНТ
168
4
 
14
 
! Отговори
маке преди 2 седмици
Познавам 2ма починали след ваксина. 14 със услужнения от Ковид включая и инвалидизации, и 3ма починали след болничен престой, броят ги излекувани. 5 човека от персонала на поликлиниката ни починаха.На кого да вярвам, освен на себе си.
167
3
 
14
 
! Отговори
помня преди 2 седмици
Как да имам доверие на бъркоч,за който никой не носи отговорност. И подписвам принудително декларация за снемане на такава.За отговорността на БГ ,,държавата'' вече и на децата им е ясно колко струва.
166
3
 
13
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
Ваксината е като религията: всеки има право да избере за себе си, но не виждам защо трябва да навират на останалите решението си.
165
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докторе ходи питай целукупно ваксинираните Европейци,що ги гази тая пуста пета вълна?Нас ни остави,ние сме шантави,неверници,болни,стари,гладни абе с две думи завършени деебили от които срам те хваща!
164
8
 
10
 
! Отговори
Възраждане преди 2 седмици
Който се ваксинира е отявлен джендър и поклоник на сатаната и Джорж Сорос!!
163
4
 
15
 
! Отговори
Българин : преди 2 седмици
Срам ме е да ме питат защо лекарите не се ваксинират.!.