МЗ: Процедурата по закупуване на тестове за учениците е безупречна

Министерството осигурило трикратно намаление на цените на тестовете
10
МЗ: Процедурата по закупуване на тестове за учениците е безупречна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването приветства започналата проверка на КПКОНПИ относно процедурата за закупуване на бързи антигенни тестове за учениците. По този начин ще отпаднат всякакви съмнения и целенасочени внушения за нередности при проведените процедури. Напомняме, че в името на прозрачността отварянето на поканите беше направено в присъствие на медиите.

Още по темата

Протоколите от работата на комисията, класирането на участниците и сключените договори с изпълнителите бяха публикувани на интернет страницата на МЗ и всеки, който желае, може да се запознае с тях, уточняват от пресцентъра на МЗ.

Напомняме също, че с постановление на Министерския съвет бяха отпуснати средства за закупуване на 1,5 милиона щадящи бързи антигенни тестове за осигуряване на безопасна учебна среда. Проведената по безупречен начин процедура от екипа на Министерството на здравеопазването позволи да се стигне до трикратно намаление на цените на тестовете и да се осигурят общо 4,7 милиона теста. Те ще са достатъчни за осигуряване на учебните занятия на всички ученици за поне един месец напред.

 


10
Още по темата: МЗтестове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля, че до приключване на проверката Кацаров и Денков трябва да бъдат освободени за да не оказват натиск, като същевременно изчакат резултата от проверката в централният затвор.
9
0
 
1
 
! Отговори
Гурков преди 1 месец
Да вземат да проверят всички милионери от 1990 г. насам , както и семеиствата им а не държавни институции!Ама не им стиска, защото ще ги иизтрепят като пилци тези чантаджии.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Академика рева по телевизиите че нямал тестове ,а фирмата спечелила поръчката имала 300 лева капитал и после избягала кой е назначи ,просто е смешно ако министъра Денков е подписал
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРОДЪЛЖАВАМЕ.....Какво точно ще продължаваме?
6
1
 
2
 
! Отговори
наглост преди 1 месец
КНОПИ откачиха. Да проверят първо процедурата на тестовете на Боко и Щаба!
5
1
 
5
 
! Отговори
Боре преди 1 месец
Кацара е обигран измамник.Прави се загрижен за детската болница,а си върти далаверите.Отклонява вниманието.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано тестовете да са качествени
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само не е ясно каква е връзката с тестовете и безопасната среда? Как се осигурява безопасна среда с тест върху децата, а не върху самата среда? В понеделник ги тестват, ОК. А после до края на седмицата средата е гарантирано безопасна. Моето дете си е в къщи. Няма да го пусна са се плюнчи да се храчи. Човек трябва да има и достойнство. Но безмислените лозунги "безопасна среда" са за тия с телевизор на мястото на главата.
2
2
 
12
 
! Отговори
истината преди 1 месец
купиха ги по 32,50,а ваптеките ги има по 10-12лв.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще увиснете и вие...